Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

"Nie chcę by był bogaty, tylko zaradny i ambitny" największe kłamstwo kobiet

Polecane posty

Gość gość

I udowodnię to na przykładzie prostego przykładu z mojego otoczenia. W moim mieście jest pewna firma, której właściciel zmarł i zostawił ją dwóm synom obibokom, którzy mają dwie lewe ręce i nic w życiu nie przepracowali. Teraz firma nadal świetnie prosperuje tylko dlatego, że pod tymi dwoma braćmi stoi zarządca tej firmy i tylko dzięki niemu to prosperuje i trzyma się kupy, a ci dwaj bracia się opiertalają, zbijają na tym kokosy, płacą temu zarządcy, właśnie takiemu zaradnemu, ambitnemu nerdowi jakieś grosze(jak na jego zasługi). I co? Oczywiście to tych dwóch typków, którzy mają dwie lewe ręce zmieniają panny jak rękawiczki i pracownice do nich nadstawiają doopy, tego kolesia laski nie olewają, ale szału nie ma. I z otoczenia żadna się nie interesuje nim, tylko tymi typkami, którzy kroją hajs na jego zasługach. Więc nie dajcie sobie wmówić. Laski lecą na gotowe i to nieważne dla nich czy to jest zdolny, zaradny facet, który żyły sobie wypruwa i tak przegra z typem, który jest leniem, ofermą i ma dwie lewe ręce, ale np. wygrał w totka miliony.

Gość gość
Wszystkie baby leca na hajs im predzej to zrozumiesz tym mniej rozczarowan.

Gość gość
Przecież to rozumiem debilu. Chyba wyraznie napisałem, że tak jest. No nie?

Gość gość
Wątpię, że jeden faacet trzyma całą firmę - to po pierwsze. Po drugie, nie zakładaaj, że jak jedn kobieta leci tylko na kasę, to druga, która powiedziała, że nie leci, zrobi tak samo.

Gość entjaa
Przedstawiłeś przykład z własnej, bardzo subiektywnej strony, która aż prosi aby być opiniotwórcza. JEDNAK a) zawsze są , były i będą materialistki b) nie wiesz jak zachowują się w towarzystwie kobiet c) jest coś takiego jak "daddy issues", kobiety, które nie posiadają wzorca opiekuńczego ojca będę bardziej skłonne do wybierania mężczyzn, którzy z nimi pogrywają, będą nieosiągalni emocjonalnie. Teraz podaj mi przykład domostwa w którym ojcowie naprawdę opiekują się córkami? Poza moim nie znam żadnego. Tata z innych domów zawsze był obcy, nigdy nie przychodził się pobawić i nigdy się nie troszczył.

Gość gość
Podałeś genialny przykład. Dwóch zaradnych wykombinowało, żeby zamiast tyrać samemu, po prostu zatrudnić zarządcę, który za grosze odwali za nich robotę. Zaradność, to przede wszystkim najmniej się narobić, najwięcej zarobić i oni to potrafią. Dlatego laski za nimi szaleją. Bo są zaradni, a nie zarobieni.

Gość gość
18.49 Racja, obaj świetnie potrafili wybrać frajera, który za małą kasę staje na głowie zeby firma im prosperowała- to jest zaradność. a ten co na nich robi jest w pewien sposób frajerem- ma wiedzę , ma jakieś zalety a nie wykorzystuje ich żeby coś osiągnąć tylko jak głupi tyra an kogoś innego

Gość gość
Pewnie minimalnej mu za to nie płacą

Gość entjaa
Czy dobrze rozumiem? Chcesz na podstawie JEDNEGO przykładu udowodnić, że masz rację wobec tego, że kobiety rzekomo preferują ludzi z pieniędzmi? Co powiesz na Marię Skłodowską Curie, która związała się Piotrem a ich wspólną pasją była nauka, razem brnęłi przez życia trudy, ona była przy nim a on przy niej. Bardzo piękny przykład.

Gość entjaa
Kolejny przykład: koleżanka światowej klasy modelka wybrała sobie dobrego porządnego człowieka, która podziela pasję do ochrony środowiska i jest przeciwko okrucieństwu na zwierzętach. Raczej pewne, że zarabia więcej od niego

Gość entjaa
Kolejny przykład Julia Roberts znana aktorka poślubiła swojego fana - Erina Brokovivh'a

Gość gość
Jeżeli ten co niby kieruje tą firmą dostaje za to grosze, to nie jest ani ambitny, ani zaradny. Gdyby był ambitny, to nie zgodziłby się pracować za grosze, a gdyby był zaradny, to sam założyłby taką firmę, skoro potrafi nią kierować.

Gość entjaa
Julia z tego z pamiętam jeszcze poślubiła kamerzystę.. czy może tylko randkowała?

Gość entjaa
Jessica Alba również poślubiła swojego fana

Gość gość
Ale oni nie wybrali tego zarządcy. On już tam byl za kadencji ich ojca.

Gość gość
czyli drugie pokolenie ciężko pracuje na kogoś innego...ZARDNOŚĆ :D

Gość Carycka
To jest pierwotne, calkiem naturalne zaspokajanie potrzeb: kobiety daja uslugi, a mezczyzni zasoby.

Gość gość
Ale dlaczego tak namiętnie tu siedzisz i przekonujesz nas do swoich opinii? Nie lubisz kobiet, nie podoba ci się ich zachowanie czy poglądy - żyj sobie szczęśliwie z dala od nich. Tak, lubimy modeli do związku z kupą forsy na takich inteligentnych i dobrze wychowanych chłopaków jak ty nie zwracamy uwagi bo jesteś za biedny. Pogódź się z tym i żyj sobie dalej, poza seksem są też inne przyjemności którym możesz się oddawać, np. uprawa ogródka,malowanie pejzaży itp.

Gość entjaa
Jestem osobą, która chce widzieć człowieka w człowieku, patrzeć na przyczynę a nie skutek dlaczego ktoś zachował się tak a nie inaczej. Wyzbyłam się wszelkich krzywdzących stereotypów, które tylko i wyłącznie hamowały mnie przed osiągnięciem osobistych sukcesów czy znalezienia miłości... ALE JAKI JEST SENS skoro wejdzie tutaj pierwsza lepsza osoba przekonana o tym, że zna prawdę objawioną i będzie na siłę ją każdemu wciskać? Nie wspominając już o tym, że ten stereotyp jest ekstremalnie szkodliwy dla całego rodzaju żeńskiego oraz męskiego. Po co zerwać z zgodzie i przyjaźni skoro zawsze można obrazić drugą osobę zanim jeszcze zaczniecie jakikolwiek kontakt? Czy mogłabym podać Ci przykład debilnego zachowania z którym się spotkałam? Chłopak zaczął opowiadać mi o sobie w taki oto sposób: "Wiec postawoe sprawe jasna moja mama jest samotna matka z sporym dlugiem ktory pomagam jej splacac dlatego rzucilem szkole ale zamierzan ja skonczyc Jesli nie jestes w stanoe tego ogarnac to przykro mi ale jestes plytka. Nie ibraz sie za te slowa" Na co ja odpisałam: "Dlaczego wyjaśniając swoją sytuację tak na wszelki wypadek postanowiłeś obrazić osobę korespondującą? takie teksty wstawia się kiedy najpierw udowodni się, że ma się coś sobą do zaoferowania" Chłopak: " To nie jest obraza lecz selekcja. Osoba plytka zaraz by sie obrazila i przestala pisac. Natomiast ktos inteligentny bedzie dazyl do poznania prawdy" Ja: " Nie, selekcja jest wtedy jeżeli pokazujesz się jako osobę wartą uwagi i ucinasz kandydatów.Jak na razie nic nie oferujesz a stawiasz wymagania Coś na zasadzie : przedstawiam Ci śmieć, jeżeli nie stworzysz mi z niego obrazka to znaczy, że nie jesteś kreatywny Zła taktyka" Autorze, czy będziesz mi w stanie przedstawić jak "materialistyczna" jestem jako kobieta?