Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jolanta1234567

Składki klasowe, płacicie?

Polecane posty

Gość Jolanta1234567

Przez pierwsze lata podstawówki płaciłam składki klasowe po 10 zł mies. W pierwszej klasie jeszcze w miarę dzieci z tych pieniędzy coś miały. Z biegiem lat coraz mniej... W zeszłym roku wyszło na to, że córka z tych pieniędzy nie miała nic. Dostała na koniec roku wyróżnienie, nagrodę na apelu, którą sama musiałam jej kupić. W tym roku powiedziałam koniec z tym. Po co mam płacić pieniądze tylko po to, żeby było za co kupować prezenty nauczycielom? Uważam,że jeśli uznam za stosowne , to córka przyniesie coś od siebie. W innych klasach są zbierane pieniądze, ale przed dniem nauczyciela na kwiaty, czy przed mikołajkami dla dzieci. Jak jest u Was?

Gość gość
Też bym nie płaciła, to chore,co się w tych szkołach wyprawia

Gość Kama9999
Mialam podobnie, zaczelam placic tylko za to, co wydawalo sie faktycznie na dzieci.

Gość NOVA CE GLIWICE
Pomożemy Ci zawodowo! U nas rekrutacja trwa cały rok! Wystarczy 1 rok by zostać specjalistą ! Nie wymagana matura. TOP kierunki: Specjalista do spraw dietetyki, Opiekun Medyczny, Rejestratorka Medyczna, Technik Handlowiec, Technik Elektryk, Organizator Imprez Ślubnych. Zapisz się do NOVA Centrum Edukacyjne ul. Zwycięstwa 50/2, Gliwice, tel.: 794 400 162, mail: gliwice@nova.edu.pl lub zapisz się ON-LINE: www.nova.edu.pl

Gość gość
Nie płacę,mam córke w 3 LO .Jeszcze w pierwszej klasie płaciłam,ale też powiedziałam dosyć.teraz stuknięty wychowawca wymyslił mikołajki klasowe (dla ludzi 18-19 lat przypominam ...) za 70 zł. Powaliło ich chyba.Wspomne że na książki we wrześniu poszło prawie 600 zł.Darmowa edukacja haha

Gość NOVA CE GLIWICE
Pomożemy Ci zawodowo! U nas rekrutacja trwa cały rok! Wystarczy 1 rok by zostać specjalistą ! Nie wymagana matura. TOP kierunki: Specjalista do spraw dietetyki, Opiekun Medyczny, Rejestratorka Medyczna, Technik Handlowiec, Technik Elektryk, Organizator Imprez Ślubnych. Zapisz się do NOVA Centrum Edukacyjne ul. Zwycięstwa 50/2, Gliwice, tel.: 794 400 162, mail: gliwice@nova.edu.pl lub zapisz się ON-LINE: www.nova.edu.pl

Gość gość
Ja płacę składki klasowe,ponieważ z tych składek dzieciaki idą do kina,płacimy mniej za wycieczki,bo np.opłacany jest autobus.Za składki dzieciom organizują mikołajki.Jak zostają pieniądze na koniec roku,to wszystkie dzieci dostają drobny prezent.Ogólnie to wszystko w dużej mierze tak dobrze funkcjonuje,bo wychowawczyni oraz pani zajmująca się składkami świetnie ze sobą współpracują i obie są gotowe oblecieć wiele hurtowni,aby zrobić dużo tańsze zakupy.Składka wynosi 10 zł na miesiąc