Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćdd

przesadził czy nie?

Polecane posty

Gość gość
nigdy do tej pory nie myślałam o tym jak o przemocy ekonomicznej. Może powinnam mu powiedzieć że biorę i nie było by problemu?

Gość gość
musisz zawalczyc o swoje albo zakonczyc te farse...

Gość gość
To nie jest przemoc ekonomiczna,a "normalna" psychiczna. Może i by nie było. Tym razem. A może i tak by była, bo przecież są inne wydatki i jakim prawem dysponujesz kasa,która sama zarabiasz. Problemem jest facet,jak dla mnie,nie kwestia pieniędzy. 7 latcrazem i nic w tej kwestii nie ustaliliście? Dziwne.

Gość gość
Miał rację, chyba bym mieszkanie rozniosła gdyby mąż sobie po prostu wziąl wiekszą sumę z naszego wspólnego konta - czyli wydałby sobie od tak też moje pieniądze nawet mi o tym nie mówiąc.

Gość gość
To jest "normalna " przemoc psychiczna,a nie ekonomiczna. Może by było ok,a może nie,bo przecież są inne wydatki,a ty się osmielasz dysponować swoimi pieniędzmi. Problem to podejście faceta. Jesteście 7 lat razem i nie ustaliliście kwestii finansowych? Dziwne.

Gość gość
autorka to idiotka

Gość gość
To są również jej pieniadze. Nawet jeśli powinna powiedzieć on nie ma prawa tak się zachowywać.

Gość gość
ustalone było tylko że mamy wspólne konto do tej pory było nawet ok. Teraz okazało się że nie. Zawsze mi się wydawało że oboje dysponujemy tymi pieniędzmi na opłaty zostaje a reszta jak chcemy. On mi się nie pyta czy może coś kupić

Gość gość
miał prawo, skoro są wspólne to są też jego

Gość gość
a jej nie? Skoro ona kilka razy już napisała że on się jej nie pyta o zdanie

Gość gość
Wiesz ,5 stówek to nie 100 zł. Ja bym powiedziała,że biorę i kupuje prezenty,kupujemy je razem i ustalamy ile możemy przeznaczyć. Kasa jest co miesiąc dzielona- opłaty,paliwo,rozrywka i ewentualne bo coś się może wydarzyć. Reszta zostaje, na oddzielnych kontach. Planujemy większe wydatki i wakacje. Mój problem żeby mi na moją część wakacji starczyło. Ale gdyby tak się zachował jak twój facet to bym się wściekła.

Gość gość
Wygląda na to,że on może sobie "wspólna" kasa dysponować jak mu się żywnie podoba,bo on ma wydatki. Ty musisz prosić o pozwolenie. Jak sobie pozwoliłeś tak teraz masz.

Gość gość
to niech mu o to zwróci uwagę, robienie tego samego do niczego nie prowadzi

Gość gość
Za duża samowolka ze strony autorki, tak się nie robi.

Gość gość
Uważam ze problem jest w tym facecie. Ona wzięła kasę ale przecież prezent. Rynek będą dawać od NICH a nie tylko od niej wiec o co robi zgrzyt? Zarabia więcej to uważa że mu więcej wolno? ale nie trzeba było się godzić na wspólne konto i tyle.a tak dziewczyna pomimo tego że jest niezależną finansowo bo pracuje i nie jest na jego utrzymaniu wychodzi na to ze jedna jest zależna od niego. Kupił dom z siostra ok to ich sprawa ale póki co jego żona nie jesteś i nie musisz sponsorować jego rodziców.

Gość gość
Normalni ludzie uzgadniają ze sobą wydatki.