Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aśka 40

meble kuchenne i ... dzieci

Polecane posty

Gość aśka 40

w styczniu będę remontowac kuchnię , ale nadal nie wiem jakie mam kupic meble . Podobaja mi sie lakierowane , ale mysle ze moda za chwile minie a na meble bede musiała patrzec :( Jest to aneks kuchenny i mam dwoje małych dzieci , więc łatwe w utzrymaniu czystości . Obawiam sie tez czy białe meble nie zżółkną . Doradzcie prosze jakie meble które sa zawsze modne , solidne...

Gość gość
Ja wedlug kryteriow kafeterii jestem biedota ;) bo mam kuchnie z Ikea ;) Cala kuchnia jest biala i lakierowana (tylko blaty sa czarne) i absolutnie nic sie z meblami nie dzieje. 5 letnia (dzis) corka tez im jak dotad nie zaszkodzila ;D Jak kazde meble trzeba je od czasu do czasu przetrzec zeby slady palcow usunac. Mam je od 4 lat i jakos mi sie jeszcze nie znudzily, ale je akurat na "mode" nie patrze ;) A jak mi sie ktoregos dnia znudza (albo zniszcza) to pojade do Ikei i same fronty kupie i wymienie :)

Gość gość
FAJNY POMYSŁ

Gość gość
A ja mam drogie meble i też sobie mogę fronty wymienić jak te mi się znudzą

Gość gość
Ja mam matowe, remont kuchni byl dwa miesiące temu. Gora szary jasny mat, dol szary ciemny mat, blat jasny brązowy, imitacja drewna. Zamawialam u stolarza, 4metry 4000zl.

Gość gość
Mam białe na wysoki połysk. 4 lata nic się nie dzieje. Sprząta się rewelacyjnie. O wiele łatwiej niż poprzednie, drewniane z zakamarkami. Nie żółknie. Jedyne co, to mam w 2 miejscach odprysk lakieru, bo raz pokrywa mi spadła i zdrapała, a 2 moja mama miała też jakiś wypadek. Ale tego nie widać z daleka. Ja widzę tylko jak myje fronty

Gość gość
gość dziś Ja mam matowe, remont kuchni byl dwa miesiące temu. Gora szary jasny mat, dol szary ciemny mat, blat jasny brązowy, imitacja drewna. Zamawialam u stolarza, 4metry 4000zl. xxx w jakiej czesci Polski ?

Gość gość
ja jakie macie blaty ja mam kamienne, myślałam że kamień jest nie do zdarcia i nie muszę się o nic martwić ale okazało się że kamień też jest podatny na zabrudzenia i wilgoć na szczęście za nim na moich blatach zdarzył się wypadek nałożyłam na nie impregnat Dynasil FX jest fajny i można go stosować w kuchni bo jest dopuszczony do kontaktu z żywnością

Gość gość
Raczej odradzam białe meble przy dzieciach. Jeżeli zależy ci na frontach lakierowanych to polecam ci zajrzeć na stronę www.verlani.com Jest to firma produkująca meble kuchenne na zamówienie. Posiada szeroki wybór frontów lakierowanych.

Gość gość
a co sie niby dzieje z białymi meblami przy dzieciach, czarnieja jak na nie patrza czy co bo nie kumam?? co za bzdura, jak dzieci ubrudza meble raczkami to sie je wyciera i tyle i nie wazne czy sa białe czy czarne brud zawsze widac.

Gość gość
Warto zabezpieczyć kamienne blaty kuchenne. Dzieciom zdarza się coś rozlać i nie posprzątać mimo, że się je upomina i tłumaczy, a blat kamienny wbrew pozorom jest materiałem który ulega zabrudzeniem. Zabezpieczony preparatem Dynasil FX będzie długo cieszył swoim pięknem

Gość gość
Kupując meble kuchenne trzeba zadbać o to żeby były dobrej jakości i łatwe do utrzymania w czystości. Zwłaszcza gdy w domu są małe dzieci, bo wiadomo uczą się wszystkiego i bywa różnie. Z tego względu nad swoimi meblami sporo się zastanawiałam, za namową koleżanki zdecydowałam się na meble robione na wymiar przez Stokan. Była to dobra decyzja meble są rewelacyjne, praktyczne i bardzo łatwo się kuchnię sprząta. Jak ktoś zainteresowany warto zerknąć http://stokan.pl