Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy widzicie różnice między srebrem a białym złotem? teściowa twierdzi ze nie m

Polecane posty

Gość gość

Dostałam od jej syna coś z białego złota i powiedziała mi ze jej zdaniem wygląda jak srebro i ze w ogóle białe złoto się nie opłaca bo jest nie do odróżnienia od srebra

Gość gość
I ma racje. Rozni sie proba

Gość gość
Złoto nie pokrywa się siarczkiem :-)

Gość gość
Nie ma żadnego bialego zlota,to po prostu mieszanka zlota z np niklem,albo rodem. Srebro rodowane wyglada jak to niby biale złoto a nawet lepiej. Tesciowa ma racje.

Gość gość
Srebro ma bardziej metaliczny polysk, ale dla kogos kto sie niespecjalnie zna lub przyglada to nie ma roznicy

Gość gość
Czasem srebro wyglada nawet lepiej

Gość gość
Też nie widzę specjalnej różnicy. Lepiej kupić srebro zamiast przepłacać za coś co wygląda jak srebro. Może tylko do diamentów dla tych kobiet, które nie lubią / źle wyglądają w żółtym złocie.

Gość gość
Jak nie jest rodowane to lekka różnica jest. Ale dla mnie to zwyczajna strata pieniędzy, jeśli chcę metal o chłodnym kolorze to i tak musiałabym brać rodowany, a rod się z czasem ściera. Wolę albo tańsze srebro, albo dołożyć i kupić platynę.

Gość gość
Ja widzę. Mam pierscionek zareczynowy z bialego złota i na drugiej rece nosze srebrny piersionek i biale zloto jest jasniejsze

Gość gość
A do tych co piszą, że lepiej kupić srebro bo wygląda tak samo to jest smieszne. Przecież są różne metale imitujące i zloto i zrebro jak np. stal chirurgiczna. No i co, to że wygladaja podobnie tzn., ze to jest to samo? Ja mam gdzies czy ludzie zauważają, ze mam piescionej z bialego zlota, zloto to zloto, jest przede wszystkim wiecej warte niż srebro , a im bizuteria wiecej warta tym lepiej. pewnie ,ze podrobki wygldaja podobnie, ale nie o to chodzi. A wolałam biale zloto bo żółtego nie lubię, poza tym pierscionki z brylantami byly z ofercie tylko ze zlotem

Gość gość
To jest tez platyna. Biale zloto z zasem zolknie. Moja preferencja to srebro, platyna i wlasnie stal