Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amisis

Zjawa

Polecane posty

Gość Amisis

Niedawno po śmierci mojego taty, czyli jak miałam gdzieś 2-3 lata widziałam bardzo często sowe. Najczęściej widywałam ją na lampie w salonie lub na szafie albo na drzwiach w sypialni mojej mamy gdzie razem z siostrą i mamą razem spałyśmy po stracie taty. bardzo często w nocy budziłam sie przez huczenie i wtedy widziałam sowe na drzwiach. oczywiście nikt inny jej nie widział. W dzień często pokazywałam na lampe lub szafe w salonie i mówiłam opiekunce że tam jest sowa. Moja babcia to tłumaczyła tak że widziałam tate. Teraz mam 14 lat i niedawno dowiedziałam sie, że mój tata nie umarł z przyczyn naturalnych tak jak mi mówiono tylko że sie zabił i przez to przypomniała mi się ta dziwna zjawa która kiedzys widziałam. a wy jakie macie zdanie na temat mojej zjawy z dzieciństwa?

Gość tiuiutfriui
Widywałaś ten sam obraz w gorączce, a potem już twój umysł doszukiwał się tego samego, na zasadzie skojarzeń, w podobnych sytuacjach. Twój zmarły ojciec nie ma z omamami nic wspólnego. (Na podobnej zasadzie moja siostra widywała szczerzącego się pająka a ja maszerujące kwadraty, brało się to z jakichś obrazów które zapamiętał i odtworzył mózg a potem ze stanu zapalnego, potem łatwo o powtórkę. Mechanizmu nie wyjaśnię, na pewno znajdziesz informacje.) Dla odmiany zainteresuj się neurologią i podobnymi fascynującymi tematami, a nie bzdetami o duchach. :)