Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kobietom które nie pracują a mają męża nie jest wstyd jak błagają ich o kasę

Polecane posty

Gość gość

o pieniądze na podpaski albo tampony? Nie jest wam wstyd że musicie zebrać od swojego pana i władcy?

Gość gość
Nie, mamy wspólne konto ja zajmuję sie dzieckiem i domem a mąż pracuje nie musze tłumaczyć się z wydatków, nawet nie pyta co kupuję.

Gość gość
A nie wstyd ci że musisz mu dawać tyłka za te kasę? Bo inaczej nic byś nie miała? Nie czujesz do siebie obrzydzenia że jesteś w małżeństwie pasożytem??

Gość gość
Może ty musisz zebrać, ja nie muszę, nawet pytać nie muszę na co chce wydawac.

Gość gość
Nie. Nie muszę żebrać, mam swoją kartę do konta. A tym które pracują, a i tak głównie same zajmują się dziećmi, sprzątają, gotują i piorą mężusiowi nie jest wstyd?

Gość gość
12. 01 Wiecznie o seksie piszesz, jakby to była kara. Może dla ciebie jest. Dla mnie seks z mężem to czysta przyjemność, lubię seks i nieraz sama zaczynam do niego jak mam ochotę.

Gość gość
Mąż ma zlecenie stale w banku więc o nic się nie proszę. Po drugie doopy dawać mu nie muszę,baa nawet obiad rzadko mu gotuje,pranie też sam robi. Już Ci żyłka w doopie pękła?

Gość gość
Pensja męża idzie na nasze konto i to ja mam do niego kartę :D

Gość gość9719
Cześć

Gość gość
Mnie by było wstyd, że daję tyłka za free;) Jak już taki masz stosunek do seksu, że to "dawanie" i poświęcenie z twojej strony, to dawanie za darmo, to dopiero frajerstwo :D

Gość gość
Wstyd to powinno być kobiecie,która pracuje,a nie może sobie butów kupić,bo pan i władca ma inny system zarządzania budżetem domowym i nie ma w nim miejsca na takie bzdury jak buty na zimę. Mam taka sąsiadkę,pracują oboje,a chodzą jak obdartusy,bo mąż się nazrec nie może. Ciągle tylko pieniądze na żarcie wydaje. Całe życie w domu,psuje się wszystko,a on żre i żre. Już nie raz mówiłam,że dziada powinna zostawić,bo nic przy nim nie ma,tylko biedę klepie. Sama by miała o niebo lepiej. Ona zarabia 2200,on 2500. Opłat tam może z 800zł,dzieci nie mają,butów za 100zł raz na kwartał nie może kupić,bo stale brakuje na miche dla księcia. To dopiero wstyd i hańba.

Gość gość
Nie, bo to ja mam kartę do bankomatu i ja gospodaruje pieniędzmi a gdy mąż cos chce to poprostu przychodzi do mnie po pieniążki.

Gość gość
No właśnie. Ja nie zarabiam kokosów. Ok 2 tyś po opłatach mi zostaje i żyje mi się całkiem nieźle w porównaniu do większości pracujących mężatek. Mam wrażenie, że facet w dzisiejszych czasach zazwyczaj obniża komfort życia. Czasami nawet z bogatym, a skąpym to samo. To nie jest reguła, ale dużo takich sytuacji jak opisana powyżej.

Gość gość
wstyd to powinno być tej która musi chodzić do pracy aby zasłużyć na seks z mężem :P, żona daje pieniążki a mąż seks :P. I te głupie się jeszcze cieszą :P

Gość gość
Żeby jeszcze miały ten seks.. Babka idzie do pracy, a w nagrodę po powrocie robi mężowi obiad i nastawia pranie. Tyle benefitów z tego układu, że ho ho:D

Gość gość
Z wypłaty męża przychodzi mi na konto co miesiąc 7000. Z tego płacę przedszkole dzieci i kupuję jedzenie (mąż też kupuje więc na to nie tracę zbyt dużo), reszta cichy, zabawki, dodatki do domu.i nie, nie jest mi wstyd.

Gość gość
A ja lubię pracowac, rozmawiać z ludźmi. Dzięki pracy mam motywacje do większego dbania o siebie, w domu wole wygodne legginsy. Zajmujemy się z mezem dziećmi i domem na zmianę.

Gość gość
13.30 Ale temat chyba ciebie nie dotyczy.nie umiesz czytać? Znowu wpatrują tu pracujące żeby się wyżyć i wyzbyć swoich frustracji, będą udowadniać na siłę swoje racje i obrażać niepracujace.

Gość gość
ale p*****lety. Kobiety odpowiadają za 80% wszystkich niepotrzebnych wydatków w związku wg. badań

Gość gość
Ja właśnie nie ogarniam tej niby większej motywacji do dbania o siebie ze względu na pracę. Ja tego nie czuję. Dzięki pracy jestem po prostu zmęczona. Jak wstaję o 7mej mam gdzieś jak wyglądam, po pracy marzę, żeby się położyć. Bez pracy byłam zawsze zrobiona na tip top. Zawsze makijaż, włosy ułożone , idealne ciuchy- miałam czas polować na okazje w necie. Codziennie sport. Teraz figura mi się psuje od siedzenia przy biurku i jedzenia byle czego, na zrobienie się rano mam 15 minut wliczając prysznic itd

Gość gość
Autorko nie rozumiesz. To mężowi powinno być wstyd, jeżeli żona miałaby - jak to napisałaś - błagać i żebrać o pieniądze. W małżeństwie pieniądze zazwyczaj są wspólne i to normalne, że żona która nie pracuje zawodowo korzysta ze wspólnego budżetu. Co to za facet, którego żona miałaby "żebrać albo "błagać"? Jak sobie wyobrażasz to, że żona nie miałaby co jeść lub w co się ubrać a on miałby wszystkiego pod dostatkiem? Ten mąż to musiałby być tyranem. Błędnie pojmujesz stosunki w małżeństwie i jeszcze wmawiasz komuś, że Twój błędny tok myślenia jest słuszny. Nie z nami takie numery.

Gość gość
Ja miałam jasno sprecyzowany cel wychodząc za mąż: pieniądze. I ciągnę kasę jak chcę i ile się da. Mąż zarabia bardzo dobrze 14.000/mc) i starcza nam na wszystko. Nadmienię, że mam kochanka o którym nikt nic nie wie. Jak dla mnie sytuacja idealna. Mamy wspólnotę majątkową więc jak coś to na pewno nie zostanę na lodzie.