Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy pozwolilibyscie by rodzice byli sami w wigilie?szczerze napiszcie

Polecane posty

Gość gość
Dokładnie - ja bym zaprosiła do siebie, albo pojechała do nich - co cię obchodzi "jak to będzie wyglądało"? teściowie będą z resztą rodziny, twoi zostają sami - dla mnie to oczywiste, że jedzie sie do nich, albo zaprasza do siebie. 100 km to kawal drogi? litości

Gość gość
Autorko ja bym wykorzystała okazję i fakt ze teściowa nie będzie sama i pojechała do mamy na wigilię. Taki maluszek nie lubi takiego szumu i tylu gości a jak nie to zaprosić nam do was.Jedna osoba w ta czy wefte

Gość gość jjaaaiitttyyy
my majac 4miesieczne dziecko bylismy na wigilii u tesciow (specjalne zorganizowana o 15:00) a pozniej pojechalismy do moich rodzicow prawie 150km na druga wigilie kwestia zorganizowania a przede wszystkim priorytetow w zyciu!

Gość gość jjaaaiitttyyy
my majac 4miesieczne dziecko bylismy na wigilii u tesciow (specjalne zorganizowana o 15:00) a pozniej pojechalismy do moich rodzicow prawie 150km na druga wigilie kwestia zorganizowania a przede wszystkim priorytetow w zyciu!

Gość gość
Mimo, że też mam swoją rodzinę typu mąż i roczne dziecko to ta wigilię spędzam z rodzicami. Wszyscy razem u mnie. W tym roku nie spędzam jej z rodzina męża. Dwa lata pod rząd byłam u rodziny męża na wigilii. W tym roku zaprosiliśmy rodziców do nas do domu. Mąż będzie jechać po rodziców i w sumie zrobi ponad 100 km w dwie strony ale nikt tego nie przeżywa. Normalna sprawa. Bardzo się cieszę, że mogę w tym roku przygotować ta kolację i się wykazać. Już nie mogę się doczekać kiedy rodzice do nas przyjadą. Bardzo ich kocham i w życiu nie powiedziałabym że mam już własną rodzinę a rodziców odstawiam na drugi plan.

Gość gość
do niektorych!!! ani maz ani tesciowa to nie jest rodzina bo dzisiaj sa a jutro ich nie ma,rodzina to rodzice i wlasne dzieci...mezow i partnerow mozna miec kilku

Gość gość
Autorko a jak wygladaly poprzednie swieta bozegonarodzenia czy wielksnocne?? Czy to wasze pierwsze po slubie??

Gość gość
A moim zdaniem to wcale nie musi być tak, że akurat w święta trzeba być z rodzicami. Ważne, by ogólnie był dobry, regularny kontakt z nimi - czy to spotykanie się, odwiwdziny, czy telefon/skype. Nie zawsze muszą być wspólne święta. Ja nie mieszkam w Polsce, mam siostrę która mieszka w Polsce ok 200 km od rodziców i mąż ma dwoje rodzeństwa, jedno w tym samym mieście co teściowie. My na święta w Polsce, od kiedy z niej wyjechalismy (2007), bylismy tlyko raz. i jakos wszyscy to rozumieją. moi rodzice jednak prawie zawsze mają na Wigilii sisotrę, lub są u niej i jej rodziny/ ale zdarzyło isę im dwa razy, że byli sami. takie zycie. My wolimy latać do Polski wiosną i wczesną jesienią (latem jakoś wolę wybrać się do Skandynawii, a zimą na np Teneryfę). oczywiśie, dzwonię do rodzicow w Wigilię i w świeta też. telefon lub skype. i dzownię do mamy raz w tygodniu i piszemy smsy często.

Gość gość
oh no tak... niemowle sie zameczy :D:D

Gość gość
bo to taki jeden wyjatkowy dzień i trzeba udawać przy stole jak się lubimy a za dwa dni będziemy kłody pod nogi rzucać ho ho ho