Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Właśnie Polska stała się dyktaturą!!!!!! To było do przewidzenia!!!!!

Polecane posty

Gość gość

To było do przewidzenia, że Duda podPiSze tą ustawę o sądach. Teraz w Polsce czeka nas dyktatura. Mam nadzieję, że organizacje międzynarodowe uznają Polskę za dyktaturę i pomogą nam odsunąć PiS od władzy. W przeciwnym razie czeka nas druga Rosja albo Korea Północna.

Gość gość
Ja mam nadzieje, ze czesc wczeniejszego elektoratu PiS zmienila o nich zdanie i w 2019 przegraja

Gość gość
A to oczywiste, ze ta ustawa podchodzi pod dyktature bo sądy mialy byc w koncu niezalezne... Choc ta ustawa to jeszcze nic. Boję się do czego jeszcze PIS jest zdolny skoro juz zakazał aborcji nawet w razie gwałtu, czy zagrozenia zycia matki, albo zdelegalizowal tabletki 72 godz po bez recepty, gdzie w calej UE jest to legalne. Ciekawe czy nastepnym krokiem bedzie jak w krajach arabskich kara wiezienia za seks pozamalzenski, czy mozen grzywna za chodzenie w spodniczce mini, bo az strach pomyslec

Gość gość
Duda już podpisał.

Jeśli chodzi o antykoncepcje, o tabletki wczesnoporonne, jak dla mnie postąpił słusznie. Jeśli chodzi o gwałt, nie wiem co napisać, jestem za życiem, może o bym zabroniła aborcji, a taka matka miałaby wybór czy chce to dziecko czy nie. Poszłoby do innej rodziny, z wykasowana "przeszłością", żeby nikt nie dowiedział się skąd to dziecko się wzięło.

Gość gość
Pisowy,przeciętny wyborca nie ma pojęcia jakie konsekwencje niesie ustawa o sądach. Często nawet nie ma sensu im wyjaśniać bo są zacietrzewieni , nie dociera do nich prawda tylko propaganda. A każdy kto uważa inaczej niż jedynie sluszna partia, to zdrajca narodu.

Gość gość
Ja jestem za aborcją na życzenie. Uważam, że to sprawa prywatna każdej kobiety i rząd nie powinien się w to mieszać. A przeciwniczki aborcji po prostu nie będą z niej korzystać. Aborcja to nie jest morderstwo, to przerwanie ciąży, wtedy jeszcze nie ma życia. Antykoncepcja według mnie powinna być powszechnie dostępna, a w Polsce niestety dostępna jest tylko antykoncepcja najgorszej jakości. Tabletka dzień po też powinna być dostępna, tak jak w większości krajów UE. Niestety teraz za PiS Polska się cofnie, PiS narobi bałaganu w ustawach, pytanie tylko kto to później będzie sprzątać.

Ja wiem, że na Zamii można wszystko, ale tutaj życie jest bardzo krótkie. Potem będziesz za to odpowiadać i nie będzie zmiłuj, że usunęłaś dziecko, bo raz byłaś za młoda, dwa byłaś za młoda, trzy nie chciałaś przytyć, cztery nie lubisz dzieci.. śmieszne. Tu nie chodzi o prawa kobiet, tu chodzi o prawa ludzi (tych przyszłych), którzy Niestety nie moga się bronić w żaden sposób, tylko my, ludzie żywi, możemy to zrobić.

Gość Teppic   No1
Pozostaje skupić środki na tym, żeby na wybory przyjechało tyle ludzi, ile zdołamy ściągnąć. Na tę chwilę jest całkowicie pewne, że nie wygrają wyborów w uczciwym trybie, więc trzeba uniemożliwić ich manipulację.

PiS bardzo dużo stracił w moich oczach, przez posłuszeństwo do Kaczki. On kieruje się głównie nienawiścią, chce ukarać wszystkich za to, że zamordowali jego brata. Czy to jest osoba, ktora powinna decydować, wątpię! Decydować powinny osoby bezstronne, nie chowające żadnej urazy do nikogo. Wtedy to jest jedyną dobra władza.

Gość gość
, jestem za życiem, może o bym zabroniła aborcji, a taka matka miałaby wybór czy chce to dziecko czy nie. Poszłoby do innej rodziny, z wykasowana "przeszłością", żeby nikt nie dowiedział się skąd to dziecko się wzięło. x A kto się zajmie tą kobietą w czasie ciąży i tuż po? Ty? :D Do decydowania za kogoś i zaglądania mu w sumienie każdy pierwszy, ale realnie pomóc nie ma komu. Wara tobie i wszystkim od czyjegoś życia i sumienia. Obyś ty nie musiała kiedyś stać przed takim wyborem.

Kto? specjaliści ;) dostałaby tyle pomocy ile by potrzebowała. Oczywiście, każdy człowiek ma prawo wyboru i jeśli po tym wszystkim, po tym przekonywaniu takiej osoby, że urodzenie byłoby słuszna decyzja, ona wciąż upieralaby się na aborcję ((chodzi wyłącznie o osoby zgwałcone), te które zaciążyły z wyboru, widziały jakie są konsekwencje wynikające z seksu, nie miałby takiej oczywiście możliwości)), mogłaby jej dokonać, ale wyłącznie przez "tabletkę". Żaden człowiek nie dokona tego swoimi rękami.

Gość gość
Niestety, mamy co wybraliśmy. Byle przetrwać do następnych wyborów z nadzieja na zmianę nienawistnych ludzi.

Gość Teppic   No1
Heh... godzę się powoli, że coraz mniej mnie łączy z moimi krajanami i rozważam otwarcie robiącej aborcje przychodni ginekologicznej zaraz za granicą. Nie, żebym miał cokolwiek wspólnego z tematyką, ale uważam, że ludzie mają prawo do wyboru niezależnie od idiotów za sterami państwa.

Gość gość
09:47- Ale poczytaj sobie dokładniej czym jest tabletka 72 godziny po. Nie ma ona niec wspolnego z tabletką "wczesnoporonną" jak niektórzy ja potocznie nazywają. Poza tym jest dostepna we wszystkich cywilizowanych krajach jest dostepna bez recepty, tylko nie u nas . może nastepnym krokie pisu będzie w ogole likwadacja tabletek anty, a możew imie prokreacji zakażą sprzedaży prezerwatym ? :P

Gość gość
I ogólnie ta partia jest durna. Może biedota, która nie ma co liczyć na zarobki wyższe niż najniższa krajowa będzie na nia głosować. Bo dla nich glosowanie na PiS sie oplaca ( 500 plus i wyższa najnizsza krajowa), ale dla ludzi bogatszych i bezdzietnych juz mniej sie to oplaca bo odbija sie to w podatkach, cenach zywnosci. Mam nadzieje, ze w 2019 wygra inna partia, ktora zlikwiduje program 500 plus i inne rzeczy, ktore nawymyslal PiS. Sorry, ale swiat sie zmienia, trzeba isc z duchem czasu , a nie cofac sie do sredniowiecza. Jeśli chodzi o zakaz aborcji w przypadku zagrożenia zycia kobiety to uważam to za średniowiecze. Idiotyczna partia

Gość gość
Przecież ich elektorat to w większości ludzi już po okresie prokreacji, którzy uważają antykoncepcje za wytwór szatana :o Ogólnie baba ma siedzieć w domu i rodzić nowych wyborców.

Gość gość
A poza tym to nawet widać po elektoracie PiS- wg statystyk ten elektorat to w większości ludzie niewykształceni, wielodzietni itd. A , że niestety takich w Polsce jest dużo to PiS wygrało. To tak jak za socjalizmu ludzie z pochodzeniem robotniczym wygrali liczebnoscia nad inteligencja. Ale na szczęście coraz więcej mlodych ludzi jest przeciw PiSowi i w nich nadzieja. Jest tez nadzieja w tym, że PiS samo sobie psuje opinie przez te ostatnie ustawy i byc może sankcje i dzieki temu jest szansa, że straca czesc wyborcow

Gość gość
Jacy specjaliści? :D Chodzi o to, kto takiej kobiecie pomoże finansowo i nie zostawi samej sobie. Kto obroni przed społecznym ostracyzmem, bo w końcu ofiara gwałtu jest sama sobie winna, a kobieta oddająca dziecko to zwyrol gorszy od pedofila. Tzw. kompromis aborycjny, dopuszczający przerwanie ciąży w trzech przypadkach, popierali Maria i Lech Kaczyńscy i powtarzali, że nie powinno się tego zmieniać. Powtarzam, odczep się od ludzi i daj im decydować w zgodzie ze swoim sumieniem. Nie ty poniesiesz konsekwencje, jakie by one nie były. Żyj swoim życiem i nie osądzaj, bo nie tobie kogoś sądzić.

Gość gość
10:23- no właśnie... tacy zacofani ludzie, którzy cieszą się z tego marnego 500 plus i wyższej najniższej krajowej, a nie widzą minusów dzialalnosci tej partii. Przeciez Polski nie stac na 500 plus. W bogatych krajach ok, takie coś może sie to sprawdzić, ale jestesmy jednym z najbardziej zadluzonych panstw Europy, w dodatku niezbyt bogatym. Więc to 500 plus szybko odbije się w podatkach. A jeśli już chcieli komuś dać pieniądze to powinni emerytom. Bo co, jak co ale emerytury w tym kraju sa skandalicznie niskie i szkoda mi niektorych ludzi, ktorzy pracowali cale zycie zeb teraz zyc w uwlaczajacych warunkach.

Gość gość
PiS to okropna partia. PiS chce wszystko podporządkować swojej chorej ideologii. Ta ustawa o sądach to dyktatura. PiS chce podporządkować sądy pod siebie i w tym momencie sądy przestaną być niezależne. Jak ja słyszę jak kobiety mówią, że aborcja to morderstwo to normalnie mnie trzęsie. Nie ma czegoś takiego jak życie poczęte, to są średniowieczne brednie, było wiele badań na ten temat, po zapłodnieniu jeszcze nie ma nawet zygoty, plemnik nawet się nie połączył z komórką jajową, a większość plemników wydalana jest z krwią menstruacyjną, więc może zaczniecie robić pogrzeby podpaskom i tamponom? Za PiS już nic mnie nie zaskoczy. A zygota nie jest człowiekiem. Mówić że zygota to człowiek to tak jak mówić że jajko to kura, albo że nasiono to roślina. A tabletka dzień po nie jest tabletką poronną, dzień po ma na celu,żeby nie doprowadzić do połączenia komórki jajowej z plemnikiem. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam.

Gość Pener
Wchodze w w temat i co widzę? Same bzdury, kłamstwa i wypowiedzi tepych ludzi :D

Gość gość
A PO też nie było dobre bo narobili strasznych długów. Choc założenia może i mieli ok. Więc moim zdaniem najlepiej gdyby dać szansę jakieś zupełnie innej partii, może jakiejś niszowej żeby się wykazała np. nowej prawicy

Gość gość
Ludzie się obudzą prędzej czy później,ale już z obiema rękami w nocniku w dodatku pełnym goowna.

gość dziś czyli masz na myśli, że mamy bronić my ludzie osobę zgwałcona, przed ludźmi pokoju takiego jak Ty? Przed Waszym linczowaniem ? I właśnie, tu zaczynamy mowic o zbiorowym sumieniu. Dobrze powiedziałaś, nie osądzaj bo sam będziesz osądzany. Zatem tacy ludzie powinni współczuć a nie linczować.

Gość gość
... tacy zacofani ludzie, którzy cieszą się z tego marnego 500 plus i wyższej najniższej krajowej... xxx szkoda że rosnącej inflacji nie widzą :o

Gość gość
Czegoś nie rozumiem dlaczego wybór członków KRS przez samych sędziów jest konstytucyjny a już przez polityków NIE!!, tak naprawdę to sędziowie powinni być wybierani przez naród i przez naród odwoływani , tak bezkarna kasta Saratogę sie nie tylko w Polsce ale w całej unii dlaczego tak kwiczą z przerażenia , oczywiście mianowanie tych sędziów przez polityków jest niewłaściwe , bo stwarza ryzyko podporządkowania sobie wymiaru sprawiedliwości ale skoro jak wszyscy wiemy organa sprawiedliwości już dawno nie są niezawisłe , to po co ten skowyt , wszyscy wiemy jak wydawane sa w Polsce wyroki często kuriozalne , ile jest układów łapówkarstwa , zamiatanych spraw pod dywan , bo dotyczą swoich

Gość gość
Nadzwyczajna kasta szmalcownych szubrawców. Cytat: adwokat do klienta w dwustutysięcznym mieście" te sprawy szanowny panie bywają różnie osądzane i może się różnie zdarzyć. Ale akurat sędzia który te sprawy sądzi w naszym sądzie jest moim serdecznym kolegą. Ja w zasadzie nie powinienem tego mówić ale ja zapytam tego sędziego jak on nam to osądzi? No i jak będzie to po naszej myśli to zakładamy sprawę a jak nie to szkoda mojego czasu i pana pieniędzy" koniec cytatu. No niby "uczciwie" postawiona sprawa ale?........ Co to ma wspólnego z wymiarem sprawiedliwości?