Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy 21 wiek, a wciąż są ludzie, którzy palą węglem w piecach!

Polecane posty

Gość gość

Jak można niszczyć środowisko i jeszcze za to płacić?

Gość gość
A czyja to wina-jak sadzisz?

Gość gość
Zacofania tych ludzi i braku troski o środowisko.

Gość gość
Dokładnie 21 wiek i wszystkie elektrociepłownie w tym kraju opalane są węglem, wszystkie sieci ciepłownicze oraz energia elektryczna bierze się z węgla. W innych krajach na kazdym budynku montowane są solary, budowane są elektrownie wiatrowe, a u nas wszędzie tylko węgiel i węgiel, koszmarne zacofanie.

Gość gość
A prąd to z gniazdka się bierze nie, Niemcy w ogóle węgla pewnie nie używają ,,na całym świecie, tylko nie w Polsce''

Gość gość
mamy 21 wiek a problem głodu wciąż nie rozwiązany

Gość gość
Mamy 21 wiek a ludzie wciaz sie zabijaja...

Gość gość
ja pale starymi skarpetami i gumowcami:)

Gość gość
Piec jest od palenia, czym w nim palić jak nie drewnem i węglem? Tak można bredzić o wszystkim, o tym że trzeba jeździć nowymi samochodami ect. Chętnie co dwa lata zmieniał bym autko na nowe, założył sobie ogrzewanie gazowe ale poprostu mnie na to nie stać. Gdybym zarabiał tyle co przeciętny Niemiec mógłbym się bawić w ekologa. Śmieszne bo takie tematy zazwyczaj zakładają mieszkańcy bloków którzy przecież nie trują bo ciepło mają z kaloryfera :) pracuje w elektrocieplowni i spalamy 100 razy gorszy badziew niż w domach prywatnych.

Gość gość
Ja nie palę węglem bo mnie już nie stać i wiele osób jakie znam tez już odchodzą od palenia węglem.

Gość gość
Wiatraki? To religia a nie ekologia. Niemcy też palą węglem. Najpierw poczytaj o tej pseudo ekologii.

Gość gość
Najwięcej gazów cieplarnianych produkuje rolnictwo, no ale chodowli zwierzaków zabronić się nie da.

Gość gość
Niemiec swoją puszcze wycina zsby sie do wegla dostać a o naszą puszcze sie martwi onasze srodowisko tez sie niemiec martwi bo spalamy wegiel ktory !ezy na bylych terenach niemiec a oni mają nadxieje ze to donich wróci:-D

Gość gość
Autor to antypolak czepia sie Polski a zachwala naszych wrogow.

Gość kamnow234
Też mnie przeraża kompletny brak troski o środowisko... mam wrażenie, że posunęliśmy się już za daleko i nie da się pewnych szkód cofnąć. Ale można chociaż zapobiegać pogarszaniu się sytuacji. Tylko o tym trzeba myślec już na etapie budowania domu... http://art-model.pl/nieruchomosci-i-budownictwo/dlaczego-ekologia-w-architekturze-jest-wazna/

Gość gość
A jak ktoś ma piec kaflowy, to czym ma palic, jak nie weglem? Worek 20 zł, nabierze i gotowe. A ile kosztuje metr drewna, kto to porabie, jak osoba sama zyje i starsza, kto poukłada do podsuszenia, kto do jakiejś szopy złozy, kto będzie w zimie nosił w koszyku z pola?

Gość gość
szatan boi się tego znaku zbawienia, a dusza nabiera sił do zwyciężania go nawet przez samo spojrzenie pełne miłości na krzyż. Dlatego mówiłem ci już o tym, że chciałbym, by każda dusza miała przy sobie bodaj ma-leńki krzyż, a jeżeli go nie ma, niech przynajmniej pamięta o zrobieniu znaku krzyża z pobożnością. Przez krzyż pragnę wam podać tarczę obronną przeciwko zakusom szatana. W nauce o krzyżu pragnę wam podać prawdy, które wiodą na drogę zbawienia. Przez krzyż zbliża się ku ludzkości cała Trójca Przenajświętsza, przez krzyż, jako przez jedyną drogę wiodącą do nieba, musi wejść każda dusza, która jest zaliczona do liczby dzieci Bożych, bo drogą tą pierwszy szedł Jezus. Nikt nie trafi do żywota, kto nie idzie w kierunku, jaki mu wskazuje krzyż wzniesiony na Golgocie. Nawet dusze, które się potępiaj ą przez używanie rozkoszy, nie unikną krzyża. Katusze piekielne będą im krzyżem, z którego, niestety, już ich nikt nie zdejmie. Kto krzyż ukocha, tego Ja ukocham, kto krzyżem wzgardzi, tego i Ja odepchnę od siebie. Kto krzyż czcić będzie, tego uczci Ukrzyżowany. Kto przyjmie z miłością krzyż, jaki mu Bóg podaje, tego imię zapisze Jezus w Sercu swoim. Nie bójcie się krzyża, bo on jest straszny tylko dla szatanów i tych, którzy się potępiają. Dla was, ukochane moje dzieci, płynie z krzyża nektar słodyczy.

Gość gość
PIS jest za, to jest jak jest.

Gość gość
A czym mają palić, ludzmi?

Gość gość
Zapomniales ciołku ze w polsce jest bieda i ludzie palom czym sie da to k***a nie warszawa ze zarabiają kokosy :-P kumasz? No to niepiertol:-P