Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko boi się obcych, kiedy to mija?

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma 1,5 roku i od kiedy zaczęła kojarzyć mniej więcej ludzi bardzo boi się nieznajomych i tych, których widuje rzadko (np moja babcie która widujemy średnio raz w miesiącu, czasem rzadziej). Generalnie jest ok o ile nikt się do niej nie odzywa. Jak ktoś do niej zagaduje i jest nachalny to potrafi wybuchnąć takim płaczem że ciężko mi ją potem uspokoić. W zasadzie to oprócz nas, rodziców to akceptuję tylko dziadków z którymi mieszkamy. Źle reaguje też na obce dzieci, krzyczy na nie kiedy chcą się z nią bawić np w poczekalni u lekarza, ona chce się bawic wtedy tylko ze mną. Nie izolujemy dziecka, często wychodzimy z nią "do ludzi", zabieramy ja do znajomych z dziećmi w jej wieku, na salę zabaw by się oswoiła z grupą, tłumacze że fajnie się bawić z innymi, że inne dzieci są fajne itp itd Niestety jako dziecko byłam podobna, mama twierdzi że nikt na mnie nie mógł nawet spojrzeć, w szkole się otworzyłam ale przedszkole wspominam strasznie i chciałabym, żeby moje dziecko nie bało się ludzi. Czy ktoś ma podobnie i wie jak sobie z tym poradzić?

Gość gość
To dlatego, że nie była planowana bo gumka wam pękła podczas wytrysku twojego partnera seksualnego.

Gość gość
to zróbcie sobie jeszcze jedno dziecko i dostaniecie 500+ :D

Gość gość
jak krzyczy to zostanie prezesem partii kojarzącej się z sikaniem pis