Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wiecie że wielu Polaków uważa Polaków za naród wybrany hihi

Polecane posty

Gość gość

schizole są wśród nas

Gość gość
oj tam ja tam czytałam w internecie że Polacy to zaginione plemię Izraela :D a i że antychryst będzie polakiem :D

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak naród wybrany. Wszystkich Bóg kocha i nie faworyzuje. Może tylko dac jakiemuś narodowi jakaś szczególna misję do spełnienia. Tak jak kiedyś w przypadku Żydów a czy Polaków też to nie mam pojęcia.

Gość gość
Nie wiem czy schizole... Najwięksi pisarze i wizjonerzy tacy jak Jan Długosz, Mickiewicz, Słowacki o tym pisali. Nie powiedziałbym o nich że byli schizolami :D

Gość gość
a widzieliście nagranie z matką boską w sejmie co się wydzierała że jest potomkiem Jezusa :D zero logiki

Gość gość
Przecież kazdy wybitny artysta to był schizofrenik i wariat , jeden sobie ucho obciął, inny chlał i ćpał, inny uprawiał seks pt raz dziewczyna raz chłopaczek, inny werterował od dziecka i chciał się zaciukać, inny marzył o ******iu matki kazdy pisarz ,malarz to schizol

Gość gość
Polska naród wybrany do walenia go po doopie .

Gość gość
Wlasnego gniazda sie nie kala. Polska jaka by nie byla, to nalezy jej sie szacunek bo to ojczyzna. Matka was nie nauczyla? Wypiertalac do Niemiec jak macie kompleksy nizszosci cebulaczki.

Gość gość
Matka Boska wybrała Polaków i sama chciała być nasza królowa więc w pewnym sensie są narodem wybranym.

Gość gość
gość dziś x Bóg nie ma matki bo jak by miał to by bogiem nie był

Gość gość
11.26 skąd wiesz może ma.

Gość gość
w czasach kiedy bóg wybierał narody pojecie to było jeszcze nieznane ludzkości.

Gość gość
Patrząc na to co się dzieje w innych krajach i prognozując im przyszłości to wcale nie wydaje się głupie....

Gość gość
tzn w obecnym znaczeniu bo sowo naród ma jak widac coś wspólnego z rodem a ród z porodem. jezeli sie myle to niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu. w epoce brązu powstawały olbrzymie jak na ówczesne możliwości imperia głównie na skutek brutalnych podbojów władza była przeważnie dziedziczna i należała do przedstawicieli jakiejś rodziny czy rodu. reszta to byli z grubsza niewolnicy i poddani. najczęściej nawet nie mówili jednym jezykiem. nawet słynni izraelczycy to była zbieranina beduinów którzy lubili sobie wykalac oczy i obcinac przyrodzenia. gdyby ich babilończycy albo egipcjanie nie zniewolili to do tej pory pewnie paśliby kozy

Gość gość
chociaz z drugiej strony mieli dosyć korzystnbe jak na ówczesne stosunki handlowe położenie. przyuszczam, że po prostu okradali kupców i zajmowali sie piractwem aż im w końcu zbrzydły kozy i trzeba było te bande zbójów spacyfikowac co jest w bibli opisywane jako straszliwa i niesprawiedliwa niewola. do tej pory mają w zwyczaju niszczyć zdrowe stosunki handlowe

Gość gość
nie wiem czym tam handlowano na globalna skalę ale np w takim egipcie brakowało drewna którego było sporo na terenach obecnego libanu. co do miedzi to podobno w okolicach galilei zajmowano sie jej pozyskiwaniem. potrzeba było też soli itd. czyli druga opcja jest taka, że mieli tam coś co było potrzebne imperiom w aafryce i azji ale se za to krzyczeli niebotyczne ceny. nic dziwnego że ich najechano. tyle jeżeli chodzi o ich umiejeytności negocjacyjne

Gość gość
no ale te monopolistyczne praktyki weszły im w krew tudzież wyssali je z mlekiem rabinów i gdzie sie nie pokazali to próbowali je wcielać w zycie. całkiem niedawno wymyslili w tym celu komunizm który po pozornym upadku święci obecnie globalny triumf a czerwone korporacje sponsorowane z ukradzionych zasobów robia sobie co chcą i gdzie chcą nazywajac to neoliberalizmem. oczywiście no mnie juz nie wolno sobie robic co chce i gdzie chce bo to niestety łamie monopol komuchów

Gość gość
czerwone banki centralne produkuja na masową skalę pieniądz bez pokrycia inflacja to mechanizm automatycznie podnoszący ceny na towary z których produkcji czerpią wyłączne korzysćci wiadome osobniki. wszedzie sie już wpiertolili z tym swoim jepanym monopolem ale to im nie wystarcza bo ostatecznie chcą zmonopolizowac kontakty z jahwe samego jahwe i otworzyc w jego pałacu sklepik z dewocjonaliami kooorfa. ja piertole

Gość gość
oczywiście zakładając taki rozwój wydarzeń trzeba sie zastanowic nad tym dlaczego dysponując środkami z grabiezy i handlu zajmując małe terytorium dogodne do obrony ludzie ci nie zdołali sie jednak obronic. prawdopodobnie wynikało to z ich rozrzutności głupoty i braku perspektywicznego myślenia. od półwysep synaj od nilu dzieli spora pustynia i morze czerwone do babilonu też kawał drogi. dysponując funduszami nie byłoby problemu aby zsie zabezpieczyc prze inwazja na różne sposoby. ale widocznie komuś było żal wiec spakował dobytek i se pożeglował w peesdu mącić gdzie indziej zostawiając poddanych na łaske najeźców

Gość gość
widać nie kalkulowało mu sie inwestować w obrone. ja to rozumiem ale nie nazywajmy takich ludzi narodem;)

Gość gość
ostatecznie kiedy najwieksi kontrahenci staja sie wrogami i tak sie nie da z nimi handlować a karawany chwilowo nie kursuja. czyli co trzeba zrobic? przeniesć sie z interesami gdzie indziej i inwestować w antagonizowanie babilonu z egiptem. babilonu hetytów, asyryjczyków tam jeden c****j. to od początku był interes. tam nigdy nie było żadnego narodu. obecnie tez nie ma i niedługo izrael zniknie z mapy bo przestanie sie opłacać go bronić natomiast zacznie sie opłacać dozbrajać muzułmanów

Gość gość
z tym, za aurat ja sobie nie zycze żeby mi ta banda złodziei i cynicznych oszustów szwedała sie po polsce i kombinowała jakby tu zarobić na jej upadku. ja ich rozumiem nawet lepiej niż oni sami sie rozumieją ale niestety z tego nic nie będzie bo niestety akurat ja tu postanowiłem zarabiać więc sorki ale wypadzik

Gość gość
a jakies tam spiewki o narodach wybranych i inne pierdoły to niech se wciskaja innym frajerom. nie wiem. aborygenom albo masajom. c***j mnie to obchodzi

Gość gość
jak sie tu mają zamiar pojawić i nas skomac z jahwe tzn, ze widzą tu potencjał dla swoich dosyc mocno juz schemtaycznych poczynań osobiscie mnie to obraża bo poniekad uważam sie za bardziej rozgarniętego niz jakiś kozojep znad jordanu

Gość gość
a przede wszystkim rózni nas podejście do terminu "korzysc" mógłbym sie nad tym rozwodzić ale jeżeli ktoś uważa że korzysćią dla mnie jest poczucie bycia wybranym przez jego boga w dodatku nie bardzo wiadomo do czego to raczej na tym zakończymy rozmowy

Gość gość
grabic to ja moge bogatych skoorfieli. pech chciał że to akurat wy. nie wiem tylko jeszcze czy to pech dla mnie czy dla was ale pewnie niebawem sie to okaże.

Gość gość
ale są równiez plusy. jak was skroje to mi nikt nie wytknie ze ze mnie złodziej;) no i raczej nie będę przenosił interesów nawet jak sie tam wyczerpie jakies złoże. to wasze metody a ja skrajnie niecierpie byc wtórnym

Gość gość
w dodatku lubie jak sie ludzie cieszą a całkowita dehumanizacja i wyzucie sie z wartosci dla poczucia bycia wszechcwaniakiem do mnie nie przemawia. czyms trzeba powstałą w ten sposób próznie zastąpić najlepiej jak najtaniej a to mi smierdzi jakimś psychicznym popapraniem