Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o młodych ludziach z brzydkimi zębami? Patologia?

Polecane posty

Gość gość
Moj znajomy milinner dopiero zrobił licówki jak zauroczyl się bogatą rozwódką, a miał Już 50.lat:p

Gość gość
Dobra opieka stomatologiczna nie jest tania. A w PL malo osob na to stac. Wystarczy, ze rodzice zaniedbali sprawe ( co jest czeste, bo swiadomosc jest niska) i jzu potem nie tak latwo to naprawic

Gość gość
Nie, nie uważam, ze młodzi z brzydkimi to patologia. Jesli masz na mysli zeby Krzywe, niezbyt ładne z natury - to czyja to wina? Niczyja? Natomiast brak zębów, w tym jedynek, to juz brek rozumu chyba. Szczoteczka, pasta do zębów, płyn do płukania za pare zł, kontrola na NFZ, nie wydaje sie byc az tak kosztowne, zeby miec zeby. Znam taka kobietę - baba nie bieduje, na fryzjera i kosmetyki profesjonalne wydaje pokaźne sumy, a w górnej szczęce ma jednego zęba tylko :-/

Gość gość
Jak ktoś w wieku 20 lat ma duże braki w uzębieniu to znaczy że jest z biedoty

Gość gość
Ja się brzydzę takich.

Gość gość
pracuje w gabinecie stomatologicznym, brzydkie zęby to na pewno nie patologia, mało kogo stać na prywatne leczenie a na nfz to katastrofa..

Gość gość
Brak zębów to zaniedbanie

Gość gość
usługi stomatologiczne sporo kosztują, idź sprawdź, a potem zakładaj głupie tematy. Koleżanka z klasy uszkodziła sobie zęby, bo popchnął ją ktoś, gdy wysiadała z tramwaju. Rodzice dali 4 tysie na dentystę zaraz, bo tyle sobie zażyczył i pasuje. Jakby nie mieli to by musiała straszyć ludzi ubitymi zębami. Na NFZ nic się nie dało ugrać, wszystko prywatnie

Gość gość
Klasa średnia ma jednak ładniejsze ząbki. Biedota ma brzydkie i braki.

Gość gość
Ila razy nie poszlam na nfz to wszystko zyebali dwa zeby przez to stracilam mimo ze pozniej probowalam prywatnie ratowac.. Teraz juz tylko prywatnie chodze i wlasnie prywatnie dopiero dentysta mi zdiagnozowal bruksizm bo pewnie do tej pory bym polowe zebow miala startych

Gość gość
23:06 tak, prywatna stomatologia jest kosztowna (choć znam dentystkę, ktora bierze za swiatloutwardzalne 50 zł, reszte dopłaca NFZ, ale ona to chyba ewenement, bo większość stomatologów kasuje od 100 w gore, bo twierdza, ze NFZ im dopłaca śmieszne sumy), ale mowa tu raczej o braku świadomości w dbaniu o zeby, a nie o braku zębów w następstwie wypadkow. Statystyki przerażają, skoro nawet pokaźna liczba kobiet ich nie myje:-/

Gość gość
Co się dziwić że w gębie katastrofa jak ludzie zębów codziennie nie myja. Poza tym ortodoncja i implanty inne niż sztuczna szczęka NFZ to drogie sprawy. Szkoda.

Gość NN07
W wielu przypadkach to niestety z winy rodziców nie jest to miłe ani przyjemne większość krępuje taka sytuacja ale teraz leczenie jest baaardzo kosztowne i nie każdego stac

Gość gość
Brzydkie zęby odejmują z atrakcyjności

Gość gość
Twój robaczek nigdy nie mylą aż zęby zaczęły jej się chwiac od parodontozy, która była skutkiem braku higieny, śmieciu. Jej szczeka się zajmij.

Gość gość
00:37 Leki wzięte? Ale z ciebie agresywna k****.

Gość gość
I to jaka. :O Kredyt bym wzięła, żebym mieć ładne ząbki.

Gość Facet26
Sam nie mam czwórki i piątki bo szkoda mi kasy na dentystyczne

Gość gośćS
22.57 mój syn ma 20 lat i ma tylko jeden ząb usunięty bo pod zdrowym zebem 6 tką urósł nowotwór .dobrze że usunęli bo nie wiadomo co by było.guz urósł od urazu mechanicznego(oberwał piłką w szczęke i ucho)czas na wynik badania histopatologicznego był straszny.Ja z kolei kilka lat karmiłam syna piersią i kilka lat córkę,strasznie ciągnie po zębach.Oczywiście samo mycie to za mało.

Gość gośćS
23.11 od wielu lat nie można dostać się na NFZ więc przestań bredzić.Średnio płacimy od 100 do 400 zł za leczenie.

Gość gośćS
00.37 skąd w tobie tyle jadu? czemu kogoś wyzywasz? znam osobę której córka myła a wystarczyło że osoba ze szkorbutem wymuldała dziecko w buzię i posypały się dziewczynce wszystkie zęby aż krew jej leciała same czarne korzenie,okropny widok,ona ma jakieś straszne bakterie w slinie,mojego syna też tak muldała ,jej dzieci łącznie z męzem moim już wieku 12 lat wszyscy byli bez górnych zębów,wszyscy mają sztuczne.coś strasznego,.tu pasta nie pomoże.pierwszy raz w życiu coś takiego widziałam.Moje dziecko jak wymuldała to choć miał śliczne mleczaki -myte oczywiście to do miesiąca wszystkie miał zniszczone i krwawiące do korzeni,bałam się że od mleczny zarażą się stałe ale naszczęscie stałe wyszły zdrowe.do dziś nienawidzę tesciowej za cierpienie mojego syna,z córką już tak nie było bo mieszkalismy już osobno.

Gość gość
04:04 Co to znaczy „wymuldała”? :D jakie tu wieśniary piszą :O

Gość gośćS
wymuldała to znaczy obleśnie i bez mojej zgody wyśliniła mi dziecko w buzię ,przez co zaraziła mu zdrowe mleczaki do tego stopnia że wyglądały czarne jak węgiel i krwawiące i jakby na płasko zeszlifowane aż do korzeni w bardzo szybkim czasie ,coś strasznego.nic nie mógł jeść a ni ugryźć bo ciągle leciała mu krew.jak go zabrałam do dentysty-arab specjalista na zastępstwie wtedy ,w prywatnym gabinecie to powiedział że pierwszy raz w życiu coś takiego widzi.dzieci tesciowej wszyscy już w nastoletnim wieku wszyscy mieli sztuczne protezy .albo zupełnie bez górnych zębów .

Gość gośćS
mój tato ma 65 lat i ma wszystkie zęby swoje i wszystkie zdrowe ,ja też nie miałam żadnego problemu do póki nie poznałam męża.Jeszcze nigdy nie dostaliśmy się na NFZ.

Gość gość
Nie dbałaś o higienę dziecka.

Gość gośćS
oczywiście że dbałam od maleńkiego.Umiesz czytać?Normalnie czyscił mleczaki pastą dla dzieci do 1 roku życia i potem też już w starszym wieku,co ty mi tu za bzdury piszesz,wypraszam sobie.

Gość gośćS
to Grażynie matce Marleny musiałabym to samo napisać ,bo jej się to samo z zębami mlecznymi stało po tym jak ją tesciowa moja w buzie obśliniła..oblesnie i to tak jak się dorośli całują,chyba lepiej wiem o czym piszę.Nigdy w życiu czegoś podobnego nie widziałam.Ten dentysta też stwierdził że to nie jest normalne.

Gość gośćS
jak poznałam rodzeństwo męża to pierwszy raz w życiu widziałam żeby już nastolatki bez całych przodów byli,to był okropny widok.szwagierka w wieku 12 lat zakrywała twarz ręką,a jak moja mama spytała tesciową co sie jej córce stało to ta jej powiedziała że sobie na "chlywie wybiła"yyhy jasne i jej bracia jeden i drugi też tak?.Ja jeszcze niedawno używałam pierwszych malutkich szczoteczek moich dzieci do czyszczenia zakamarów w domu,jakoś nie umiałam sie z nimi rozstać..takie fajne fikuśne i maleńkie nastepnie to były też fajne na baterie .Syn miał szczoteczke -wóz strazacki a córka z kaczuszką.Pasta elmex od początku.Wsciekła jestem na męża i jego rodzinę.

Gość gość
04:58 :D:D