Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto przestał chodzić do kościoła

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego?

Gość gość
Co wpłynęło na wasze decyzje?

Gość gość
Kościół to zaklad pracy grający na uczuciach ludzi

Gość gość
Ja przestałam z powodów jak wyżej. Obłuda i materializm polskiego KK jest przerażająca. Nie mylić z utratą wiary.

Gość gość
Wiara to jedno a Kościół to inna bajka Poszłam raz do spowiedzi i powiedziałam księdzu, ze jestem w separacji, bo mąż pije a ja mam już nerwicę i dochodzi do rekoczynow i dla dobra nas i dzieci uwazam powinnismy byc rozdzieleni to kazał mi iść na terapię z mężem, oczywiście zasłaniał się dobrem dzieci Masakra

Gość gość
Nie chodzę Jestem wolny

Gość gość
Nie chodzę do kościoła od wielu wielu lat i jest mi z tym dobrze. Każda zalegalizowana religia to fabryka golenia baranów. Można wierzyć bez kościoła i księdza, nawet sakramenty do tego nie potrzebne. Jak Bóg istnieje to widzi czy człowiek jest dobry czy nie a chodzenie do kościoła dla Boga jest całkowicie obojętne. Zreszta większość ludzi chodzi do kościoła na pokaz, stroją sie jak na wybieg mody, wrzucają na tace dużo aby przebić sąsiada, włażą księdzu w doope aby byc w elitach przykościelnych. Obłuda i rozpusta.

Gość gość
Ja chodzę mimo że to , co obecnie robi kler mnie przeraża . Ale w zasadzie chodzi się do Boga a nie dla księży i nie wszyscy księża są źli. Ktoś dał mi namiary na kazania i spostrzeżenia pewnego księdza . Są to odsłuchania a youtube i wiece co ? Nie potrafię się od słuchania tego co mówi oderwać. Słucham nagranie za nagraniem i wciąż mi mało . Chciałabym by wszyscy księża byli właśnie tacy jak ten Piotr Pawlukiewicz. Tu jest jeden fragment jego prelekcji , zobaczcie sami :) https://www.youtube.com/watch?v=p4Qe1QFeFbo

Gość gość
To jest film, sceny wyreżyserowane, więc nie ma co porównywać. Ale... sama do kościoła przestałam chodzić regularnie ponad 10 lat temu, czasami gdy mam wewnętrzną potrzebę to idę najczęściej do pustego kościoła bo mam awersję do księży, albo porozmawiam z Bogiem, czy jak kto woli pomodlę się przed snem.

Gość gość
Każda zalegalizowana religia to swego rodzaju mafia sekta zwał jak chciał, czymś zachęcą i czymś ograniczą

i dla tego maryja w medjugorie prosi by modlc sie za kapłanów i rodziny bo szatan atakuje od zawsze kapłanów i teraz rodziny bo rodziny sa odpowiedziale na moralnosc dzieci trzeba zrozumiec jak działa zło

Gość gość
Merkaba Szkoda Mnie Ciebie średniowiecze

Gość gość
Nie chodzę do kościoła, a moje dzieci przestały chodzić na religię i dobrze mi z tym :)

Gość gość
teraz chodzą na zajęcia "etyka gender", moja córeczka opowiadała, jak jej fajnie pan tłumaczył jak sprawiał przyjemność partnerowi:) córeczka się z nim cieszyła:)

ja bym powiedział z jest gozej niz sredniowiecze raczej starożytność bo w średniowieczu sie modlili

Gość gość
ja juz dawno

Anioł Victoria’s SecretChcę, żebyś weszła na łóżko i trzymała kołdrę w taki sposób, jakbyś nie miała na sobie majtek. Czy myślisz, że potrafisz to zrobić?” – usłyszała podczas kolejnej sesji. Nie potrafiła tego zrobić, chyba dlatego, że tak naprawdę nie chciała. „To jest twoja praca! Za to ci płacą!” – krzyknął zirytowany fotograf. Wtedy w Kylie coś pękło. Z całą mocą dotarło do niej, że jest postrzegana, jako ktoś, kto sprzedaje swoją seksualność. Miała już tego dość. Powiedziała swojemu mężowi, że rezygnuje z podobnych sesji. W odpowiedzi przytulił ją i powiedział: „Dziękuję skarbie. Tak gorąco się za ciebie modliłem”. Decyzja Kylie i jej słowa o niemożności pogodzenia dotychczasowej kariery modelki z wiarą były szokiem dla świata mody. Szybko zniknęła z mediów, ale niczego nie żałuje. Jest już mamą trzech synków, a na swoim Instagramie nie wstydzi się pokazać bez makijażu. Mówi, że prawdziwe piękno leży gdzie indziej.

Gość gość
NIe chodzę po księża służą mamonie a nie Bogu poza tym za bardzo wtrącają sie w sprawy np polityki a pomodlić to ja sie moge w każdym miejscu nie tylko w kościele.

Gość gość
Bo mam wyj****e w ludzi, którzy są dwulicowi i idą tam n*******lac na innych będąc przy tym swietojebliwi. Do tego jakis k***a przebieraniec w czarnej szmacie który c***a wie o życiu, czyta jakaś k***a książkę debilom i jest tam tylko dla siana. Kościół to gowno. Wylegarnia i zbiorowisko zj******h ludzi. Predzej świnie zaczną k***a latać niż tam pójdę.

Gość gość
i jeszcze dodam ,że kościół to mafia wolą taki ciemnogród którym można łatwo sterować ale jeszcze trochę na szczęście młodsze pokolenia są bardziej świadome pewnych rzeczy i tak łatwo nie dają sobie narzucać czyjejś woli.

Gość gość
Dokładnie. Manipulacja i pranie mózgów.

Gość gość
Nie wierze ,że po śmierci jest coś więcej po prostu umieramy jak każdy żywy organizm i wszystko sie kończy obietnica raju to taki haczyk ;)

Gość gość
wystarczy obejrzeć Największy z Cudów ale do kk nie chodzi sie zeby modlic ale uczestniczyć w ofierze jezusa widac ze nie znacie kk wasza wiedza zatrzymała na przedszkolu

przestaliście chodzi bo nigdy wam się nie chce taka jest przyczyna i nie znacie wartość mszy to tak samo jak dać murzynowi pieniądze to by nie wiedział co z nimi zrobić

Gość gość w kość
to o murzynach to też w Piśmie Świętym można przeczytać?

Gość gość
Wszystkie DDA chodzą do kościoła, poddają się tyranii

tylko ludzie którzy chcą byc zbawieni wypełniają wole ojca który jest w niebie

Gość gość w kość
i to ten ojciec nauczył Cię myśleć stereotypami? jeśli tak, to dziękuję🖐️