Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prezent dla noworodka

Polecane posty

Gość gość

Niedlugo moja przyjaciolka zostanie mama. Coreczka urodzi sie za miesiac ale ja juz zastanawiam sie nad upominkiem. Mloda mama ma juz wyprawke - ubranka i sprzety. Wozek, lozeczko, bujaczek, karuzele, posciel, poduszki, butelki. Pokoik jest przygotowany i udekorowany - sama go urzadzila i zrobila dekoracje. Duzo rzeczy ma po siostry dzieciach wiec to nie jest tak zd wszystko zbiera od zera. Co Wam najbardziej przypadlo do gustu i przydalo sie z prezentow ktore dostalyscie? A moze czegos bardzo chcialyscie ale uznalyscie to za zbytek? Czy lepiej kupic jakies ubranko?

Gość Mama Mileny i Izabeli
A co myślisz o upominku z pieluszek? Np wózek,torcik, ? Na tym jest jakaś grzechotka ,zabaweczka.Można też napisać na takim wozeczku imię,jakaś sentencje.Ubranek dziecko i tak będzie miało bardzo dużo.

Gość gość
Jak wszystko ma, i lubi rzeczy w określonym guście, wybierz raczej coś neutralnego, jakaś drewniana grzechotka /gryzaczek czy karty kontrastowe dla niemowląt. Ewentualnie jak chcesz coś więcej to dla mamy dorzuć jakieś pachnące płyny, kule do kąpieli czy dobre herbaty, co tam lubi. Bardziej "na bogato" - ładną torbę z przewijakiem.

Gość gość
Nie chce zadnych durnostojek w stylu badziewnego tortu z pieluszek. Dla mnie to szczyt obciachu. Myslalam ze moze cos sama zrobie ale nie mam pomyslu co sie przyda przy takim malym dziecku.

Gość gość
A co myslicie o projektorze do pokoju? Przyda sie zamiast lampki takie migajace cos?A moze jakas miseczka albo jakis termos? Cos czego beda uzywac codziennie i co im umili nieraz trudne chwile.

Ja ze swojego doświadczenia zdecydowanie polecam kupić ubranko, tego naprawdę nigdy za wiele, a można kupić troszkę większe i będzie na później. Polecam ten sklep https://lencia.pl/ bo mają rewelacyjne rzeczy, które z pewnością zachwycą świeżo upieczoną mamę a dla maluszka będą wygodne :)

Gość gość
Hmm ja dostawałam dla dzidziusia pieluchy, chusteczki nawilżane, ubranka ale większe dużo dostałam na 74, 80, 86. Teraz mam jak znalazł. Grzechotki, zabawki, misie. Myślę, że takie rzeczy się kupuje dla dzidziusiowi. Jeśli chcesz jakiś ekstra prezent to może odciagacz do mleka. W sumie może się nie przydać ale różnie bywa. Wiem, że czasem jest niezbędny. Może krzesełko do karmienia to już dla takiego dzidziusia siedzącego. Ale ten projektor to też fajna sprawa. Chyba że w karuzelce mają taki bo my mamy w karuzelce. Mnie to się przydały pieluchy 2, 3 bo z jedynek dziecko szybko wyrasta. A pieluch nigdy za wiele. Kup może jakąś ładną zawieszkę do wózka.

Gość gość
Pieluchy, ale zwykłe nie w formie tortu. To najbardziej kosztogenna sprawa i naprawde tego nigdy dość :). Kuup pampersy, ale lepiej 2, bo nie wiadomo jakie dziecko się urodzi duże, a predzej czy później 2 wsadzi. Poza tym polecam książeczki/tablice kontrastowe- do 6 miesiaca podobno najlepsze dla malucha- ja dostałam od przyjaciółki i uzywałam. Poza tym, wiem, że to może samolubne, ale najbardziej ucieszył mnie termofor z indywidaulnym nadrukiem- sentencją, która jest dla nas obu bardzo ważna i różne mazidła do kąpieli. Jedynie moja przyjaciółka (poza mężem) pamietała o sprezentowaniu czegoś dla mnie...to było bardzo miłe. Oczywiscie pozostałe prezenty, które podostawałam były pieknym gestem, ale fajnie jest w tym czasie nie zapominać też o MAMIE!

Gość gość
gosc z 20:10 zgadzam sie w całej rozciaglosci rzadko kiedy ktos pamieta w tych rezentach, chocby był to drobiazg, o wysilku jaki podjela matka!

Gość gość
Noo też się zgadzam. Kobieta tyle przeżyje, że miło jej też zrobić jakiś prezent. Jakiś kosmetyk fajny. Aż miło się robi na sercu.

Gość gość
Świetnym pomysłem jest mata edukacyjna-chyba każdy niemowlak ma. Ręczniczek z kapturkiem, ubranka na 74-84 przydadzą się na później. Może jakaś maskotka? Komplet pościeli niemowlęcej? Jak masz kasę-proponuję zakup monitora oddechu-zawsze rodzice będą spokojniej spali. Pampersy odradzałabym-coraz więcej mam przerzuca się na pieluszki wielorazowe, niewykluczone, że tak będzie z twoją kolezanką, poza tym to moim zdaniem świadczy trochę o braku pomysłu.

Gość gość
Autorko, pewnie już tu nie zajrzysz, ale jeżeli to jest jedna fajna rzecz, takie maskotki szumiace dla dzidziusia, uspokajające. Sama rodzilam 7 lat temu, nie słyszałam o nich a teraz slyszalam jak jedna pani doktor zachwala i weszlam w Internet, poczytalam i fajna sprawa a na prezent super. Dorzuć coś mamie i super. Możesz też kupić ubranko na lato np. większe albo ładny koc, przyda się na pewno.

Gość Ewelina12121
Rzeczywiście mama ma już najważniejsze rzeczy dla córeczki, nie masz łatwego zadania :) Oczywiście ciuszki są zawsze fajne, ale z drugiej strony - jak ma po starszym dziecku dużo, to też bez sensu... Może lepiej coś, co mała użyje nie jako noworodek, ale trochę później? Nie wspominałaś o macie edukacyjnej? Każdy maluszek powinien dużo czasu spędzać na podłodze, bo tak trenuje mięśnie i nowe umiejętności - może nie od urodzenia, ale po skończonych 2 mcach na pewno powinna już maty używać :) Ja mam z matę z Chicco, fajnie można ją złożyć w kwadrat i związać (nie zajmuje dużo miejsca wtedy), jest usztywniona od dołu, ale miękka. Mój synek ma zalecone ćwiczenia od fizjoterapeuty i tylko na tej macie ćwiczymy, bo jest nam najwygodniej :) https://images82.fotosik.pl/944/a6ce311e6104e13emed.jpg

Gość MattJon
Szukam na necie różnych pomysłów co kupić siostrze która urodzi za parę dni. Mam mnóstwo propozycji ale najbardziej spodobał mi się kocyk z firmy la millou, znacie może tą firmę ? opłaca się brać kocyk z tej firmy ?? nie chce jej kupić jakiegoś szajsu dlatego proszę o pomoc poniżej podeśle link do tego kocyka. https://4kidspoint.pl/kocyk-niemowlaka-la-millou-family-vol2-opal-la-millou-80644