Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny w ciąży jak spędzacie dzisiaj Sylwestra

Polecane posty

Gość gość

Przed telewizorem w domu czy jednak bardziej sylwestrowo? I czy bedziecie pić symbolicznie o północy alkohol? Co bedziecie jadły?

Gość gość
Symbolicznie o północy to się można piccolo napić, jak się jest w ciąży

Gość gość
Alkohol? A po co?

Gość gość
Oczywiście, że niję się małą lampkę normalnego szampana, nie jestem dda z alkoholowej patologii jak te dwie przede mną

Gość gość
Ja mala lampke szampana wypije,lekarz pozwolil,nic sie nie stanie

Gość gość
Szampana podobno mozna pic bede chlala

Gość gość
U mnie 15 tydzień,ale odpuszczamy. Leżymy w łóżku i ogądamy serial.

Gość gość
Ja lampke slabego wypije napewno

Gość gość
Organizujemy w stowarzyszeniu kinderbal dla dzieci i ich rodziców, którzy musieliby siedzieć w domu :) Kupiłam sobie jakes bezalkoholowe wino musujące w Auchan, mam nadzieję że bedzie dobre :) Napilabym sie zwykłego szampana gdybym byla juz dalej w ciąży, ale 11 tydzień wole nie ryzykować :)

Gość gość
A co bedziecie jadły ? I czy jakieś tańce też przewidujecie ?

Gość gość
To pytanie o alko to żart??? A odpowiedzi ze ktoś pije to ironia???!!! Prawda...? Mam nadzieję. Ja idę z mężem do znajomych. Bawimy się w kilka par. Starszy syn będzie u mojej siostry-mój siostrzeniec ma urodziny 1 i robią Kinder bal. Ja nie mam problemów z alkoholem i jak sięgam pamięcią to co najmniej 2 pokolenia wstecz w mojej rodzinie nie było problemów z alkoholem. W pierwszej ciazy nie piłam, w tej też nie zamierzam. Jestem w 33tc więc z tańcem to już tak nie koniecznie, bo choć przytylam tylko 6 kg to brzuch mam dość duży. Od 8 stycznia idę na l4 bo już się czuję trochę zmęczona. Co będę jadła? Nie wiem co będzie podane.

Gość gość
W tamtym roku byłam w 9 miesiącu i darowałam sobie sylwestra. O alkoholu nawet nie myślałam, dla mnie picie symbolicznej lampki szampana jest bez sensu. W imię czego niby miałabym ją wypić? Pomijam fakt, że widok laski w ciąży z kieliszkiem jest żałosny, to tak jakby nie potrafiła sobie odmówić łyka szampana.

Gość gość
No tak dwa łyki szampana w ciąży to już alkoholizm i matka powinna za to siedzieć :D wyluzujcie ciężarne...

Gość gość
Uwazam ze kazda ilość alkoholu w ciąży jest ZAKAZANA. A jak ktoś tego nie rozumie to jego problem, może nie koniecznie alkoholizm ale na pewno brak odpowiedzialności. Kiedyś pewnie wypije i usiądzie za kółko bo nie jest pijany, to tylko kilka łykow,a potem mamy takie smutne statystki.

Gość gość
Idziemy z mężem i z synami (bliźniakami) :P do znajomych. Imprezka w domu. Na spokojnie, bo tam będzie półroczny ich maluszek. Ja z dziećmi Picolo, reszta pewnie szampan i alkohol. Wyjdziemy na dwór o północy. Będę jadła wszystko na co mam ochotę :) to połowa ciąży. Pozdrawiam

Gość gość
Oglądałam kiedyś program w tv,badania udowodniły że w ciąży nawet jednorazowo wypita mała dawka alkoholu może spowodować nieodwracalne zmiany u dziecka,nie miałam o tym pojęcia,myślę że te panie od ''symbolicznej lampki szampana''też nie maja.Jeszcze kilka lat temu nawet lekarze zalecali ciężarnym lampkę wina od czasu do czasu,teraz zdecydowanie poszło to do lamusa,niestety kobiety po prostu nie mają świadomości jakie wielkie szkody może wyrządzić nawet ta''symboliczna lampka'',moim zdaniem za mało zdecydowanie się o tym mówi.

Gość gość
Zgadzam się z 15:08,kobiety piją te symboliczne lampki,bo po prostu nie wiedzą jakie może to nieść skutki.Dziwi mnie trochę,że przy władzy,która tak zachęca do rodzenia,nie ma jakichś akcji uświadamiających o tym jakie niebezpieczeństwo może nieść dla nienarodzonego dziecka nawet mała ilość alkoholu.Tyle, że rządowi zależy na ilości,niekoniecznie chyba zdrowych dzieci...

Gość gość
Pieczone bataty szaszłyki i sałatka grecka + tv+ ukochana pizamka i piccolo o północy;) czego chcieć więcej ?

Gość gość
Z tym alkoholem to ostro przeginaja Ci co pija jak nie powini. Ciaza to stan wyjatkowy i jak sama nazwa wskazuje jest wyjatkowo to chyba mozna sie wstrzymac i zrobic wyjatek czy nie mozna? Mozna mozna tylko trzeba chciec i byc odpowiedzialnym za swoje czyny. Byc w ciazy i glaskac brzuszek i narzekac jak mnie wszystko boli jak mnie mdli i w kolejce na badania mnie nie przepuścili to tak ale jak napic sie szampana to prosze juz mozna i nie mdli i bezpieczne to i pierwsze chetne. Naprawde zenada wielka! Troche odpowiedzialności. Jak raz sie nie napijecie w Sylwestra to nic się nie stanie! Co za ludzie...i tak to jest patologia ale nie rynsztokowa tylko ludzi niby wykształconych.

Gość gość
jak ja bylam w ciazy w 7 miesiacu na sylwestra to bylam na domowce , moze piruetow nie wywijalam , zmylam sie spac pare min po 12 (nocowalismy u znajomych) ale owszem wypilam kieliszek szampana o polnocy

Gość gość
Moja mama opowiadała, że będąc w ciązy ze mną w 9 miesiącu tak bardzo chciało jej się wina, a niestety były to czasy, kiedy wszystko było na kartki, poszła więc do restauracji na lampkę czerwonego wina. Efekt jest taki, że moi bracia nie piją, ja natomiast nie odmawiam jak stawiają. Mama też nie pije. Teraz jednak odmawiam, rodzę pod koniec stycznia.

Gość gość
serio myslisz ze twoi bracia nie pija bo matka lampke czerwonego wina wypila??

Gość gość
A jestem w Gdańsku. Nad morzem pokoje teraz tanie, wszyscy pojechali do Zakopanego. Wracam w Nowy Rok po południu. Jestem w 13 tyg i szybko się męczę więc co najwyżej odetchne świeżym powietrzem. Nie się tylko napoju z gazem, nie pije alkoholu w ciąży i nie interesuje mnie jakie zdanie maja na ten temat inni.

Gość gość
Boze,jaki ciemnogród..,aż żal czytać :-(

Gość gość
Ja jestem w piątym miesiącu ciąży. Zostaję w domu, zrobiliśmy z mężem sushi, szampan Picollo truskawkowy się chłodzi ;), mąż poszedł właśnie się umyć i ubrać elegancko na kolację, potem ja, a on ogarnie stół - szykujemy kolację, wspominki z tego roku przy muzyce, masażu ;) i co tam nam jeszcze wyjdzie. W kominku pali się drzewo wiśnia i pięknie pachnie ... czego chcieć więcej :)?

Gość gość
Jeszcze do tego psa przytulam - boi się odgłosu fajerwerków :). Kochany psiak.

Gość gość
Sylwester u znajomych, pije piccolo z dziećmi.

Gość gość
nie powinno się jeść sushi w ciąży

Gość gość
19:15- ale to domowe sushi i jak zakładam z pieczoną ryba bo kto w domu robi z surowa. Nie popadajmy w paranoje.

Gość gość
U nas też sałatka z kurczakiem grzanki i brzoskwiniowe picolo jestem w 8 miesiacu a w domu 7 latek