Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z pomyslem

Racjonalizujemy budżet od nowego roku kto ze mną?

Polecane posty

Gość gość
Hej ja pisalam wyzej,ale juz sama nie wiem gdzie,bo tyle tego,w kazdym bądz razie nic złego;+) Ja tez oszczedzam od 1. Na nic nie zbieram,po prostu w 2017 poprawila nam sie sytuacja finans.i zaczelismy za duzo ZA DUZO!forsy wydawac i za duzo jedzenia wyrzucac.Tez potrafilam wejsc do sklepu na chwile i wydac 30-49zl dziennie na p*****ly,jakies soczki,buleczki,batoniki.. Teraz nieeee,koniec z tym. Jedzenie do pracy robie sama,kanapki tez. Tylko musze tego mojego męża jeszcze nauczyc,bo on wejdzie do sklepu i nie patrzy tylko bierze co mu stanie na drodze

Gość gość
A teraz napisz to po polsku.

Gość gość
Fajny pomysł z ta kartka -kupię dziś ozdobny notes i powiesze na lodówce Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Fajnie a po co ci notes ozdobny w dodatku nie masz w domu starych zeszytów aby wyrwać kartkę to się właśnie nazywa oszczędzanie.

Gość gość
Ale wy sie czepiacie. A tak na marginesie. Ekspres do kawy za 5 tys? Pomysl czy jest Ci to potrzebne?

Gość mama z pomyslem
Nie mam starych kartek, a ten notes grosze kosztował, a jednak naprawdę ładniej to wygląda niż jakiś stary okrawek... Co do ekspresu, to od dawna chciałam kupić taki z mlynkiem bo teraz mam bez a te młynki elektryczne często się psują. Lubię dobra kawę i taki ekspres z mlynkiem zdecydowanie mi się przyda.

Gość gość
Rozumiem. No ja kawy nie pije to i dobry ekspres mi niepotrzebny. Ciekawa jestem ile dam rade zaoszczedzic w tym miesiącu.

Gość mama z pomyslem
No ja jestem kawoholiczka... Nawet w pracy zamówiłam koleżanki i się zlozylysmy na ekspres, co prawda tylko taki na kapsułki więc to W sumie nie kawa tylko coś kawopodobne ale smaczek jest ;) jak sobie kupię taki z mlynkiem to swój do pracy zabiorę :) Trzymam za Ciebie kciuki :)

Gość mama z pomyslem
Wczoraj wyszłam tylko 40 zł :) i w nagrodę dziś zrobiłam zakupy drobnego AGD i chyba poplynelam... Fakt psuje mi się blender więc jego zakup był uzasadniony... Ale po co wzięłam maszynę do waty cukrowej i multicooker ...? Nic w razie czego mam 14 dni na zwrot... Ma ktoś może taka maszynę do waty albo multicooker? Przydaje się to? Bo mam szybkowar, parowar i piekarnik halogenowy i w sumie czasem się przydają, ale już taki wypasiony robot kuchenny jest w użytku raz na rok bo nie chce mi się go myć (zajmuje pół dolnego kosza od zmywarki) . zamiast tego używam zwykłego miksera lub tarke. Mam też taka reklamowana tarke -szatkownice też jest do D.... Mam blendera kielichowy z którego też mało korzystam- teraz zacznę częściej bo zamiast kupować Miller milch to zmiksowałam mleko z bananem-pyyycha. Generalnie często kupuję niepotrzebne rzeczy... Jeśli przynajmniej teraz ogarnę się ze spozywka, to za jakiś czas wezmę się za wyposażenie...

Gość gość
Ekspres do kawy, to oszczędność. Ja codziennie wydaję ok 20 zł na kawę plus coś do kawy. Mam ekspres, ale lubię posiedzieć w swojej ulubionej kawiarni, ale jak ktoś zacznie w domu pić zamiast na mieście i np 2 osoby, to daje to jakieś oszczędności

Gość gość
Warto rozważyć założenie konta oszczędnościowego. W chwili obecnej oferta banków jest bardzo obszerna i warto zrobić solidny przegląd, zanim zdecydujemy się na konkretne konto. Można sprawdzić i porównać takie oferty w porównywarkach finansowych, takich jak ta: https://confronter.pl/pl/porownaj/konta-oszczednosciowe