Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od prawie 3 lat staram się o drugie dziecko

Polecane posty

Gość gość
ja bym nie chciala in vitro poniewaz nie dosc ze to kosztowne to nie ma gwarancji co powstanie z tej sztucznie wyprodukowanej zygoty, jaki plemnik zaplodnil komorke. a co jak czlowiek sie wykosztuje a tu mutant z bezmozgowiem czy inna ciezka wada genetyczna? takie rzeczy tez sie zdarzaja i to nie rzadko.

Gość Mama Mileny i Izabeli
Bo w naszym otoczeniu jest przekonanie że musi być od razu 2dziecko.ale tylko my mamy wiemy co chcemy.żaden facet nie wiem ile my tak naprawdę poświęcamy . Ja mając 2dziecko po 8latach, jestem ŚWIADOMIE SZCZESLIWA , a nie szczęśliwa na siłę , co dla mnie jest zachodzenie w ciążę szybko z kolejnym dzieckiem BO TAK TRZEBA.

Gość gość
12.20 JPDL. Masakra. No tobie to nawet in vitro by nie zaszkodziło, widać na twoim przykładzie że naturalnie poczęte też bez mózgu się rodzą.

Gość gość
Wg mnie to głównie zależy od charakterów dzieci czy będą się dogadywać czy nie. Bo młodsze wcale nie muszą się fajnie dogadywać. A jeśli chodzi o wspólną zabawę, to może przedział wiekowy i zainteresowania idą w parze, ale jest też przedszkole, gdzie dzieci mają kontakt i uczą się interakcji z rówieśnikami.

tylko jezzuus uzdrowi psychike i sprawi ze urodzic dziecko na jego chwałe

Gość gość
Up

Gość gość
A utorko jak juz nie zaszlas w ciaze to juz niezajdziesz ja zaszlam za pierwszym podejsciem zaufalam nieodpowiedniemu facetowi niechce tego dziecka bo choruje i nie mam kasy mozesz wziaz moje w maju rodze.

Gość gość
Nie istnieje coś takiego jak blokada psychiczna. To takie wypełnienie luki w wiedzy. Jeśli nie znaleziono przyczyny wciska się kobiecie „blokada psychiczna”

Gość gość
Mi pierwsze dziecko też daje popalić, nawet wyjścia z nim są koszmarem, bo zachowuje się koszmarnie , a ma już dwa lata. Planowaliśmy mieć dwójkę, ale mi się rzygać chce za przeproszeniem, jak myślę, że znów miałabym przechodzić przez to wszystko. Oby kur..a nigdyyy !!!

Gość gość
To ja co niechce tego bachora radze isc do gina po skierowanie na badanie poziomu hormonow po 35roku spada plodnosc bierz wit A plus E

Gość gość
Kochana, mam badania hormonów wszystkie porobione, nawet takie szczegółowe (generalnie w normie). Okres mam jak w zegarku, co 26-28 dni. Współczuję sytuacji dziewczynie, która zaszła w ciążę i rodzi w maju - naprawdę. Rozumiem, że każdy ma inne podejście do życia i inne priorytety i szanuje to. Mam nadzieję, że twoje życie się ułoży i będziesz szczęśliwa (mam nadzieję, że jednak będziesz szczęśliwa z dzieckiem u boku). W każdym razie trzymam kciuki za ciebie.

Gość gość
Też tyle się starałam. W końcu hormony na podgonienie jajników, monitoring cyklu i...nic. wkurzylam się i powiedziałam dość, będzie jedno dziecko, a ja skupię się na sobie. Zaczęłam planować zmianę pracy, Sylwestra, egzotyczny wyjazd wakacyjny i...brak miesiączki. Oczywiście ciąża. Na Sylwestra nie poszliśmy, bo miałam mega mdłości, na wakacje nie pojechaliśmy, bo rodziłam w czerwcu. ;)

Gość gość
gość wczoraj No jesli sie bzykasz tylko dlatego zeby miec dziecko to gwarantuje ci ze nigdy nie zajdziesz. prawda! autorko zacznij cieszyć sie seksem, a ciąza niech będzie ''skutkiem ubocznym'' :-)

Gość gość
Większa różnica wieku to masakra dla dzieci :( chowają się z tymi wtedy z podwórka bo brat za mały , czy siostra za dorosła... Taka prawda :(

Gość gość
czasem tak po prostu jest, że nie zachodzi się w ciążę od tak i nie ma jakiejś wielkiej przyczyny... przecież i kiedyś ludzie mieli np. tylko dwoje dzieci ze sporą różnicą wieku, mam sporo takich przypadków w rodzinie, a przecież też antykoncepcja była dużo gorsza, a jednak po 10 dzieci nie mieli....po prostu to nie jest takie proste...

Gość gość
21.43 Masakra to jesteś ty. Nie każdy chce żyć jak ty i nie każdy uważa jak ty. I każdy ma prawo żyć jak chce i mieć dzieci z taką różnica wiekowa jak chce.

Gość gość
do 22:07 gdyby to nie było proste to nie rodziłoby się każdego roku 350 tyś dzieci (a w latach wyżu demograficznego nawt 700 tyś.!), nie byłoby rodzin wielodzietnych (np. Elbanowscy, którzy mają chyba 8) a w Afryce nie byłoby takiego przyrostu (kobiety niedożywione, tragiczne warunki sanitarne itd. a jednak zachodzą w ciążę jak złoto). po prostu są ludzie którzy mają problemy z płodnością i tacy którzy mają dzieci kiedy tylko chcą je mieć

Gość gość
21;29 Dziekuje zycze zebys wkoncu zaszla w ciaze i miala dzidziusia.

Gość gość
też uważam, że duża różnica to niefajnie dla dzieciaków. Ja chciałam 1 rok , mam 2 lata . Nie jest źle :) dla mnie jeszcze do zaakceptowania :) Wiem, ze na bank nie zdecydowałabym się na drugie dziecko z duża różnicą wieku. Mam pasje, zainteresowania i już nie miałabym czasu aby wchodzić znowu w pieluchy , urlopy wychowawcze .

Gość gośćlaura
4lata,to ksiazkowu odstep miedzy dziećmi

Gość gość
Jesli nie zachodzisz w ciaze twoj maz tez powinien zrobic specjalne badania i udac sie do specjalisty byc moze to jego wina.Musicie oboje sie przebadac.

Ja też polecałabym udać się na badania żeby dowiedzieć się po której stronie leży problem. Za kilka dni z mężem idziemy do invicty bo w gdańsku są teraz dofinansowania a słyszałam dobre opinie, a jeśli ktoś uważa, że dziecko z in vitro jest 'gorsze' od tego poczętego 'normalnie' to współczuję :)

Madelajnaaaa, a wiesz coś więcej o tych dofinansowaniach?

Matko, widać że większość z Was nie ma pojęcia o in vitro. Większych głupot nie słyszałam..

Gość NoraM
Lady Love co masz na myśli?

NoraM jeśli się nie mylę to finansowane są trzy próby po 5k każda i oprócz gdańska jeszcze w warszawie to jest.

Gość gośćdalia
Ja 3lata nie bylam u ginekologa,u zadnego lekarza,zadnej antykoncepcji,nie zachodze w ciaze

Gość NoraM
Dzięki za odpowiedź ;) A są jakieś wymogi żeby to dofinansowanie dostać? goscdalia Nie chcesz nic z tym zrobić?

Gość kamaaaa
NoraM, jezeli chodzi o gdansk to sama osobiscie sie dowiadowywalam co do tych dofinansowan. Finansuje sie chyba 3 proby z czego kazda po 5 tysiecy, tak jak mowili wyzej. Oferta brzmi naprawde sensownie, warto sie zastanowić.

Gość gośćmamini
Konsultowalas to z lekarzem?