Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego moje corki sa grube?

Polecane posty

Gość Anka mama ktora walczy
Sale zabaw na pewno Wam pomoze pamietaj zeby miec dla nich wode do picia i zeby tam sie nie zapchaly jakimis slodyczami. Polecam bardzo tez wypady do lasu i wspolne zabawy w lesie. Odchudzanie dziecka to ciezki kawalek chleba bo ma sie swiat przeciwko sobie. Ludzie chetnie skrytykuja ‘spasione’ dziecko ale kiedy Ty dziecku zabronisz drugiego kawalka torta na czyis urodzinach to spotkach sie z pogardliwymi spojrzeniami lub wrecz z krytyka. Kazdy Ci bedzie sie wymadrzal ze zle robisz bo najlepiej zebys na tylku siedziala bo tak jest najlatwiej. Na szczescie mozna spotkac mamy ktore przechodza przez to samo i latwiej sie trzymac celu jak sie wzajemnie wspiera a jak juz sie widzi o kogos rezultaty to naprawde dodaje skrzydel. Jeszcze raz powodzenia Anka

Gość gość
moze tak odstawic jogurciki. To nie zart a szara rzeczywistosc.

Gość gość
Złości mnie mówienie, że dziecko wyrośnie. Byłam grubym dzieckiem i też tak o mnie mówili. Potem byłam grubą nastolatką, jedzącą już kompulsywnie, potem grubą kobietą. Nadwaga zdeterminowała moje życie. Teraz mam 37 lat i BMI w normie, ale wymagało to ode mnie ogromnego wysiłku, kilkuletniej pracy z psychoterapeutą i dietetykiem. Wyszłam z kompleksów,zaczęłam spotykać się z mężczyznami, ale rodziny raczej nie założę - za późno. Proszę was, zadbajcie o swoje dzieci, nie machajcie ręką, że wyrosną. Wiem, że najłatwiej nie widzieć problemu, ale nie róbcie im tego.

Gość gość
Przede wszystkim słodycze raz w tygodniu to dużo, po drugie nie dosładzaj herbaty, a po trzecie zbadaj dziewczynkom tarczyce.

Gość gość
Po pierwsze skąd ta pewność, że one są grube, skoro autorka napisała, że mają pucołowate buzie i zaokrąglone brzuszki? Niech się autorka zdecyduje, czy one "są grube" jak w tytule, czy "Cory nie sa otyle, maja brzuszki wystajace i takie pucki".

Gość gość
Też byłam takim dzieckiem, niby zdrowe, dożywione, wszyscy podziwiali jakie słodkie, potem dzieciństwo, w szkole beka ze mnie, szczególnie na wychowaniu fizycznym, potem kompleksy, brak chłopaka, w wieku 30 lat 75 kg, przy wzroście 172 cm, to tragedia! A cała młodość wyrzeczeń.. na nic

Gość gość
Zapisz je na zajęcia sportowe np karate czy basen. Efekty będą. Możesz ograniczyć kaloryczność posiłków ale nie glodz dzieci bo namawia się jakiś zaburzeń. Nieów przy nich o dietach i ze muszachniej jeść tylko podawaj zdrowe zbilansowane posiłki.