Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miesiączka 6 tygodni po porodzie? Karmienie piersią. Czy to możliwe?

Polecane posty

Gość gość

Karmię wyłącznie piersią. W nocy od tygodnia jedną dluga przerwa 7 godzin. Czy możliwe są jeszcze jakieś powikłania czy raczej spokojne przyjąć że to miesiaczka? Denerwuje się bo położna mówiła że pierwszej mam się spodziewać najwcześniej pół roku po porodzie. Trochę się martwię.

Gość gość
Możliwe. Czasem tak bywa.

Gość gość
To nie jest miesiączka, tylko koniec połogu

Gość gość
Macica wg położnej obkurcza się już dwa tygodnie po porodzie i mniej więcej wtedy zanikły odchody podłogowe. Dziś rano zaczęłam krwawić więc zastanawiam się czy to miesiączka.

Gość gość
Nie, to nie jest miesiączka

Gość gość
To jak najbardziej może być miesiączka. Ja karmiąc piersią równo 2 tyg po połogu miałam okres. Po każdej z 3 ciąży. Moja przyjaciółka dopiero po roku dostała okres. Każda z nas jest inna i nie ma gwarancji że pół roku napewno nie będziesz mieć okresu.

Gość gość
Spokojnie, to miesiaczka. Też tak miałam przy karmieniu piersią.

Gość gość
Zamiast pytać tutaj, wybierz się do lekarza. Byłaś już na obowiązkowej kontroli?

Gość gość
Oczywiście że może być miesiączka, położna albo niedouczona, albo źle ją zrozumiałaś- owszem, można nie mieć okresu pół roku i dłużej, karmiąc piersią, ale równie dobrze może się pojawić po paru tygodniach. Zwłaszcza jeśli połóg tak szybko przebiegł. Ja wprawdzie miałam na zakończenie połogu takie krwawienie które przypominało okres, ale to było bezpośrednio po tym jak się skończyły odchody połogowe, parę dni było takiego żółtego plamienia i zaraz potem znowu kilka dni krwawienia.

Gość gość
Ja tak miałam. Później miałam co 4 tygodnie, a 3 cykle co 6 tygodni. Dziecko karmiłam wyłącznie piersią do 13 miesiąca- mała wtedy odrzuciła pierś.

Gość gość
Do 6 tyg trwa połóg macica się obkurcza ,to że teraz krwawisz nie znaczy że będziesz miała regularne miesiączki.Ja miałam po pół roku przy intensywnym kp a przy kolejnej kp po 4 ms niektóre nawet rok i dłużej .To jest indywidualna sprawa organizmu kobiety więc nie wiem co ta twoja położna mówi ;-) jeśli masz wątpliwości to idź do lekarza za 14 dni przynajmniej zobaczysz kiedy masz owulację , powodzenia

Gość gość
Mialam podobnie. Polog bardzo szybko minal. W 6 tyg. dostalam 3 dniowego krawienia. Oczywiscie myslalam, ze to miesiaczka. Jednak to bylo krwawienie pologowe.