Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest sens dojeżdżać do miasta do pracy czy lepiej się przeprowadzić

Polecane posty

Gość gość

Mój nazwa planuje zmianę pracy. Teraz ma do pracy 1 km mieszkamy na wsi. Będzie zarabiał 3300 3500. Ja jestem w ciąży umowę w pracy mam do września nie ma mowy ze mi przedłuża zresztą taka praca za 1700 zł ale praca mam 8 km. Nie chce wracać do pracy tu gdzie pracowalam. Zostaje mi jedynie miasto w tym co będzie pracował mąż 30 km plus dojazd do pracy wiec może wyjść 40 45 km zależy w którym miejscu znajdę prace. Mamy 2 samochody jednak lepszy ale drugi do pracy musimy kupić jakiś za 10 tys. Mieszkamy z moja mama która dużo nam pomaga. Dodatkowo mamy ziemię 11h jakis tam dochod jest. Ja bym to wszystko sprzedała i się przeprowadziła bliżej miasta może nie do bloku . Maz mówi ze przesadzam ok będzie wstawał do pracy po 5 to zabaczy bo ma na 7. Ja z kolei pracuje w sklepie i pewnie do sklepu pójdę... pierwsza zmiana na 6 wiec o 5 będę musiała wyjechać aż coś mi się robi jak o tym pomyśle

Gość gość
Samochod mamy na gaz drugi pewnie też. Ale pieniądze będą szły. Ja zarobie 1700 przejezdne z 400 mąż drugie 400 oczywiście tak plus minus. Nie będziemy mogli jeździć razem bo mąż będzie pracował do 17 19 zależy. Ja tez różnie. I tak... rozmyślam... w tym roku chcemy remontować poddasze czy jest sens... tyle że jak sprzedam to chyba na jedno wyjdzie

Gość gość
Ja bym na razie poczekała. Bedziesz mieć dziecko i tak posiedzisz z nim rok w domu, a mama zawsze coś pomoże. Sama piszesz, że mężowi dojazdy nie przeszkadzają. Jak już bedziesz chciała do pracy wrócić wtedy się zastanowisz.