Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a1aleksandra1

Starania o dziecko 2018

Polecane posty

Gość oliwia34lll
Paulinko i bardzo dobrze, tylko do połowy cyklu.

Gość Paulina 26
Nie byłam u lekarza, ale myślę aby w czerwcu iść do lekarza aby zrobić badania, tylko ja mam problem bo mój organizm nie produkuje pałeczek kwasu mlekowego często mam infekcje itp

Gość Paulina 26
Mam nadzieję że ten wiesiolek pomoże mi na poprawę śluzu, w pierwszą ciąże zaszła odrazu bez starań a tu proszę jak człowiek chce to nie ma, nawet już przestałam myśleć aby było dziecko itp.

Gość gośćmamini
Paulina Tak to już jest...u mnie tak samo, z pierwszym bez starań, a teraz problem. Ale jestem już dobrej myśli. Może trochę poczekamy i się uda. Powodzenia!

Gość oliwia34lll
Ja także o drugie dziecko musiałam się starać. A teraz jestem w ciąży z trzecim dzieckiem- w dniu w którym sciagłam wkładkę od razu były przytulance i już...

Hej Moje cykle wahają się od 25 do 40 dni, (najdłuższy w ciągu ostatnich 12 miesięcy to aż 57 dni ale to jednorazowa sytuacja). W ostatnich 6 miesiącach średnia długość moich cykli to 36 dni. W 37 d.c. miałam jednorazowe blado czerwone plamienie podczas korzystania z toalety no i do tej pory (47 d.c.) nie mam miesiączki. Od czasu tego plamienia codziennie czuję ledwo wyczuwalny ból podbrzusza, non stop mam małe rewolucje żołądkowe w postaci wzdęć. Piersi nie bolą mnie w ogóle, czuję ogólne osłabienie (przyczyną może być przeziębienie - cały poprzedni tydzień byłam przeziębiona) i mam codzienne delikatne mdłości ale nie wiem czy czasami sobie ich nie wmawiam (długo się staramy). No i dzisiaj zrobiłam w końcu test - negatywny. Przyznam, że poczułam największe rozczarowanie w naszych staraniach do tej pory bo bardzo dawno nie miałam tak długiego cyklu. Nie czuję się też jakbym miała dostać okres ale nigdy tego nie czuję bo nigdy podczas miesiączki nie mam objawów ani przed ani w trakcie. Dlatego dziwne jest to, że od ponad tygodnia (od czasu plamienia) mam właśnie takie delikatne mikro-bóle podbrzusza. Czy wynik testu po takim czasie może dalej nie być wiarygodny? Nie wiem czy mam przyjąć porażkę na klatę czy podtrzymywać nadzieję i iść w poniedziałek na betę..

Gość oliwia34lll
bubu przy tak nieregularnych skurczach nie wiele można powiedzieć. Jeśli test jest negatywny to raczej w ciąży nie jesteś. Chyba że to bardzo wczesna ciąża.

Gość gość
nieregularnych cyklach miło być

Gość Paulina 26
Mój pierwszy cykl z wiesiolkiem i działa! Wkoncu znowu zobaczyłam śluz rozciagliwy! Nie widziałam go pare lat... Jestem dobrej myśli

Gość Eudreja
Hej jestem tu nowa i się martwię trochę zaczęłam 8 cykl starań i nic nie wiem czy ze mną jest już coś nie tak wszystkie badania wyszły ok usg ok pęcherzyk jest pęka tracę już nadzieje

Gość Eudreja
Tarczyca itp jest idealnie cykle są zazwyczaj regularne Ostatni cykl trwał 22 dni gdzie zazwyczaj mam 27 nie wiem czy to wina ovarin który zaczęłam brać od kwietnia

Gość Aga900
Powiem tak: o dziecko staraliśmy się 2 mieisiace. 1 miesiąc to susza, i okres o czasie. W 2 brałam wiesiolek od 2 dnia okresu i przestałam 2 dni po pozytywnym teście owulacyjnym. I udało się. Zresztą widziałam wtedy dużo zdrowego śluzu plodnego. Także warto spróbować.

Gość oliwia34lll
Eudreja ile macie lat? Paulinko wiesiołek jest naprawdę ok.

Gość Paulina 26
Nie wiem czy też to pomoże ale zaczęłam pić nasiona lnu. Mam nadzieję że nam się uda

Gość Paulina 26
Jestem 9 dni przed okresem od ok 3 dni boli mnie podbrzusze jajniki nie wiem czy to dlatego że może wkoncu będzie dzidziuś czy może dlatego że brałam wiesiolek i pije len

Gość Agigw
A ja jeszcze nie wiem czy jestem mamusią ale jest jakoś inaczej. Kochalismy się przed,w trakcie i po owulacji. Tuż po niej dwa dni rozwolnienia. Tydzień po zmęczenie około godziny 15. Zasypiam choć nigdy wczesniej nie robiłam tego w dzień. Co jakiś czas bardzo delikatne kłucie jajników. Raz jeden,raz drugi ale bardzo lekko. Budzę się z bólem ud i pachwiny. Nie ćwiczyłam. Dwa razy przez chwilę poczułam przedziwny smak krwi ale sorawdzałam i w jamie ustnej nie znalazłam ranki. Ale ten smak trwał tylko kilka minut. Ból piersi tydzień po owu,ale słabszy niż zwykle. Są pełniejsze ale bolą tylko gdy dotykam z boku obok pachy.Przerażający apetyt. Jestem już syta,mam wypchany brzuch a za chwile znów myślę o jedzeniu. Ważę 48 kilo,jestem szczupła,wcześniej jadłam mało i nie czułam tak częstej potrzeby. Kilka dni po owulacji przez trzy dni jadłam kapustę kiszoną. Poprostu czułam,że muszę i basta. Teraz kapusta już przeszła ale pochłaniam wszystko aż jestem zła na siebie. Szyjka jest twarda i wysoko. Do okresu 5 dni. Temperatura od owu 37 o siódmej rano. Tak jak w każdym cyklu. Od dwóch dni lekkie ćmienie w tyle pleców,nad pośladkami,częściej z lewej strony. Dwa dni temu atak rozpaczy i gniewu. Test negatywny ale jestem swiadoma,ze zrobiony zbyt wcześnie. Śluzu mało,gęsty,biały jaj zawsze ale mam jakies wrażenie,że jest mokro choć tak nie jest. To takie domysły ale w poprzednich cyklach było inaczej i zastanawiam sie czy nie stało się coś miłego:)

Gość gośćmamini
Cześć dziewczny. Jak tam u was? Ja dzis mam jakiś gorszy dzień....od rana leciała mi trzy razy krew z nosa, nie mam apetytu i boli mnoe w dole brzucha...nie wiem co to może oznaczac.

Gość Paulina 26
Heyoo ja mam 8 dni do okresu, dalej mam bóle podbrzusza,i jajników teraz kręcili mi się w głowie położyłam się. Mam nadzieję że wszystkie znajdziemy w ciążę

Gość gość
Miałam raz propozycję, żeby zajść w ciąże dla pary. Szczerze partner był dość atrakcyjny. Fajnie się ****ało bez gumy jednak po 3 razie dałam sobie spokój. Fajny może był, jednak penis nie należał do najgrubszych :D Prowadzę bloga: d******py.pl

Gość Eudreja
Mam 29 partner 38 on ma już dziecko z poprzedniego związku Byłam w pt u ginekologa pęcherzyk jest wiec czemu się nie udaje oszaleje wrrrr

Gość gośćmamini
Ja się na nic nie nastawiam....ale nie wiem co mi jest.

Gość Agigw
W ciągu dnia przyszły zmiany. Pojawił się ból podbrzusza. Taki piekący i rwanie w lewym jajniku. Może to jakieś zapalenie przydatków...

Gość Paulina 26
Gośćmamini oby wrozylo to coś dobrego ja mam 7 dni do okresu ale cały Czas mam bóle podbrzusza kłócia jajników nawet lewy dał o sobie znać a zawsze tylko prawy, mój mąż nawet zauważył że coś mi jest zaproponował abym poszła Do ginekologa ale uważam że za wcześnie

Agiw ja miałam tak i byłam w ciąży,mnie bolał tak jeden, rwanie takie.

Gość gośćAgigw
Dobry wieczór dziewczyny. Zrobiłam test i negatywny. Pewnie za wczesnie. Ale ból jajników zelżał. Już prawie go nie czuję. Zagadka:)

Gość Paulina 26
Gość AgiGw test wykonałaś za wcześnie mnie od owulacji non stop boli podbrzusze jajniki i też czekam z testowaniem mam dużo śluzu kremowego zobaczymy co z tego będzie

Gość Agigw
Mnie dziś piersi bolą okrutnie. Lewa bardziej. Mam obolały cały bok,pachę i łopatkę. Śluzu brak. Temperatura co rano 37.Ból brzucha i jajników przeszedł. Dziwne. Zobaczymy jutro za dwa,trzy dni. Sprawa się wyjaśni:)

Gość gośćmamini
Hej Miałam badania krwi, wszystko w normie oprócz lekko podwyższonego ob. Dziś już czuję się normalnie...więc może po prosru miałam gorszy dzień.

Gość Paulina 26
Ja dziś byłam na usg bo tak bolało mnie podbusze w jajniku prawym mam ciałko żółte zobaczymy co z tego będzie

Gość Paulina 26
Dziś byłam na usg bo podbrzusze mnie boli prawy jajnik jest większy bo jest z ciałkiem żółtym każdy ma tak długo ciałko żółte??