Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a1aleksandra1

Starania o dziecko 2018

Polecane posty

Gość gość
Hej dziewczyny. Mi się przyplątało jakieś paskództwo!!! Swędziało mnie dziś tam tak, że myślałam, że ...masakra, zacznę się drapać ręką. Obrzydliwość. Mieszkam na wsi i czekałam na męża jak wróci z pracy. W sms napisałam mu nazwę maści. Kupił ją,a potem..przeczytał ulotkę ha ha i do mnie ze śmiechem, że co ja mu kazałam kupować! Jeszcze do jakiejś znajomej poszedł do apteki. Śmial się potem, ale zapowiedział, że nie zrobi mi więcej zakupów w aptece :-) Testuje chyba 30 tego. Dziewczyny Was też tak bolał/ boli brzuch jak na okres? Pierwszy raz mam tak od około 2 tygodni.

Gość Iwonexx
Ja na razie mam dalej dwie kreski ale ta pierwsza blada jak wczoraj mysle ze jeszcze dzien dwa gora trzy i zrobi sie ciemniejsza.xD

Gość Marie_Marie
Cześć dziewczyny! Dołączam w staraniach. Trochę się stresuję, bo już 30-tka na karku, niedoczynność tarczycy (uregulowana) i od tego cyklu zaczynamy starania...czekam tylko, aż się skończy okres. Mam nadzieję, że do końca roku się uda... oby. Trzymam kciuki za Was i za siebie :)

Gość Malina352
Iwonexx ja jutro zrobię kolejny test. Temperatura i tak stoi w miejscu . Witam nowe staraczki :)

Gość Iwonexx
Malina testuj testuj nie poddawaj sie.;) ja wgl mam mało sluzu nie wiem czemu ;/ ale szyjka jest miekka.. hmm nie wiem zobaczymy co bedzie dalej.;) Witam również nowe staraczki.. dziewczyny podpisujcie się jak nie jestescie zalogowane zebyśmy wiedziała kto pisze ;)

Gość BorowkowaPozeczka
Również witam nowe dziewczyny :) fajnie ze jest nas co raz więcej . Ja mam dziś 6dc pewnie w przyszłym tygodniu zrobię testy owu :)

Gość Malina352
Iwonexx a nie lepiej co dwa dni test robić? Ja też mam mało wydzieliny od paru dni. Może to od ovarinu?

Gość gość kaoli84
Czesc. Mozna dolaczyc?? :) A wiec moje starania dopiero sie zaczna chyba od grudnia ale juz teraz przygotowuje sie do tego. Krotko o mnie- 34 lata, 4 dzieci, od kwietnia 2017 do marca 2018, 5 poronien samoistnych w pierszych 4-5 tc. Od kwietnia bralam tabletki anty 4 dni temu odstawilam , wczoraj zaczelam @ wiec 1 dzien cyklu i mierzenie temp. W listopadzie mam termin na badania hormonalne, tabsy odstawilam zeby moj naturalny cykl sie unormowal do tego czasu i mam nadzieje ze te badania wystarcza i dadza odpowiedz co jest nie tak. Wczesniej nie mierzylam temp. , tylko obserwacja sluzu i badanie szyjki. Zycze wszystkim powodzenia i pozdrawiam

Gość BorowkowaPozeczka
Hej Karoli :) Trzymamy za Ciebie kciuki :) Chciałabym zajść w ciąże teraz żeby urodzić na wiosnę/ lato przyszłego roku ... chociaż może wolałabym urodzić w czerwcu żeby w zime nie chodzić z takim wielkim brzuszkiem. Powiem Wam ze 2 miesiące temu myśleliśmy ze coś się udało bo miałam mdłości , było mi słabo itp ale niestety przyszedł okres ale w tym czasie jak myśleliśmy ze to już to mój facet tak się mna opiekował, mizial brzuszek i mówił ze gdybym była w ciazy to byłby najlepszym tata na ziemi . Co do Ovarinu, słuchajcie moje libido bardzo mocno poszło do góry , chce mi się kochać cały czas . Czuje ze jestem wilgotna w środku cały czas , nie jest to tak ze wycieka na bieliznę ale komfort w seksie poprawiło mi mocno . Mam tylko nadzieje ze nie będę długo musiała brać ten lek.

Gość Malina352
Witaj kaoli w naszym gronie. Moja ochota dopiero teraz zaczęła wzrastać może i mi się zaczynają dni płodne. Wcześniej jakoś nie za bardzo miałam ochotę. Dalej mam przezroczystą wodą wydzieline z białymi niteczkami. Temperatura stoi w miejscu chociaż szyjka bardziej mi się otworzyła.

Gość Iwonexx
Ja tam czy jest otwarta to nie wiem.. ale czuje ze jest miekka.. no zobaczymy kolejny test owulacyjny to zobacze czy coś sie robi krska ciemniejsza ;)

Gość Malina352
To daj znać jaki będzie wynik testu. Jednak zrobiłam test jest odrobinę ciemniejszy i ciut lepiej widoczna jest druga kreska.

Gość Iwonexx
No widzisz.. to juz sie zbliża ;) dam znać jak u mnie ;)

Ale ten mój temat się rozrósł. Gdy zostawiłam go w maju miał 8 stron a tu już 39 :o Ale teraz przychodzę z czymś innym. Chciałabym się dowiedzieć czy któraś z was miała może coś podobnego. Zacznijmy od tego, że w maju poroniłam, dalej staramy się o dzidziusia i w zeszłym miesiącu okres spóźnił mi się 4 dni. Już myślałam, że to to ale pojawił się. Był dość skąpy, wystarczyłaby mi spokojnie jedna wkładka na dzień. Trwał 4 dni. W tym miesiącu okres pojawił się 3 dni wcześniej. I znów tak samo jest skąpy, nie ma skrzepów krwi, jest taka różowa- czasem brunatna. Nic nie boli, nic mi nie jest. I pytanie teraz do was.. co to może być?

Gość Malina352
Aleksandra ja po poronieniu miałam baaardzo obfita miesiączke. A byłaś u lekarza na usg po poronieniu?

Tak, byłam. Wszystko ładnie i samoistnie się wyczyściło. Dostaliśmy zielone światło na działanie. Pierwsza miesiączka po poronieniu była normalna. Poprzednia i ta obecna są mega skąpe.

Gość Malina352
A test robiłaś?

Gość gość Kaoli84
Aleksandra a moze zrob test ciazowy. Dziewczyny a ja mam takie pytanie, czy w pierwszy dzien miesiaczki lub jak kto woli krwawienia z odstawienia, pozytywny wynik testu owulacyjnego jest normalny?? Ktos tal mial? Wklejam foto , na zywo ta kreska jest troche ciemniejsza https://m.fotosik.pl/zdjecie/49541d31635341b7

Nie robiłam jeszcze, mam w planie zrobić na dniach ale muszę się wybrać po test. Nie chcę się za bardzo nakręcać, bo w moim przypadku źle to się kończy. A wygląda Wam to na ciążę?

Gość Malina352
Kaoli ja dopiero zaczynam z testami więc Ci nie pomogę. Aleksandra a nie mierzysz temperatury? Ciężko powiedzieć czy to ciąża. Słyszałam że zdarzają się skąpe miesiączki w ciąży ale najlepszą odpowiedź da test lub niech cię zbada ginekolog.

Gość gość Kaoli84
Aleksandra tak moze to byc ciaza

Gość gość
Nie, nie mierzę temperatury, nie sprawdzam owulacji. Jeśli będzie dzidzia to mega się ucieszę, bo marzę o niej, ale w moim przypadku takie kontrolowanie cyklu źle się skończyło i teraz podchodzę do kwestii starań o maluszka na spokojnie. Chyba będę musiała się przejść do lekarza, bo teściowa przywiozła mi przed chwilą test i wyszedł negatywny, ale też może to być za wcześnie lub nie z porannego moczu. Zrobię następny w poniedziałek a później zapiszę się do lekarza. :)

Gość Iwonexx
Aleksandra dziwne.. ja tez poronilam ale jestem po okresie juz no i mialam taki jak zawsze.. a bierzesz jakies tabletki czy cos.?;)

Kaoli84 twoj test nie jest pozytywny.. pierwsza kreska musi byc znacznie ciemniejsza.;-)

Gość gość Kaoli84
Takie mi wychodzily wczesniej jak sie staralam ,ciemniejsze nigdy nie wychodzily robilam kiedys testy od 6 do 17dc takie byly najciemniejsze, ale nigdy nie sprawdzalam w trakcie miesiaczki, Moze kolor to wina testu .

Gość gość Kaoli84
Tz chodzi mi o to ze moze na tych testach nie bedzie ciemniejszej kreski

Gość Iwonexx
Kurcze no nie wiem.. ale ja jestem przed owu i teraz mam taka ta pierwsza kreske a podczas owu jest ciemniejsza..

Gość BorowkowaPozeczka
Dziewczyny jeśli bzykacie się z facetem i staracie o dziecko to według mnie każde krwawienie duzo przed terminem lub sporo po terminie powinno być skonsultowane z lekarzem ... zwłaszcza jak poroniła któraś z Was . Ja ostatnio dostałam 10 dni później i okazało się ze to była pusta ciąża bez ciałka żółtego.

Gość gość Kaoli84
Iwonexx to moze cos te moje testy jakies inne no nie wiem , zobacze jutro jak to bedzie wygladac. Zamawiam zawsze od tego samego sprzedawcy na ebayu. Dobranoc