Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a1aleksandra1

Starania o dziecko 2018

Polecane posty

Gość gość
Hej to mój pierwszy cykl starań obecnie 11 dc cykle 27 dni. Ale ja po prostu tylko uprawiam seks kiedy mam ochotę i się nie zabezpieczam jakos nie mogę się przekonać do badań szyjki oglądaniem śluzu itp. Brzydzi mnie to, nie miałyście z tym problemów?

Eli jutro sie okaze;-) Gosc a co Cie brzydzi jesli chodzi o sluz.. przeciez nikt nie kaze Ci go dotykac reka mozna sprawdzac majac go na papierze.. sama obserwacja czy wystepuje i kiedy to juz duzo moim zdaniem.. ja sciagnelam sobie aplikacje na telefon ustawilam co ile srednio mam cykl i samo pokazuje mniej wiecej kiedy mam dni plodne.. wtedy sprawdzalam czy mialam objawy ktore wystepuja podczas owulacji i tyle.

Gość Malina352
Akurat ja śluzu nie spradzam bo u mnie ciężko o plodny śluz. Szyjki też już nie badam bo ona ma swoje ścieżki i ciężko mi ogarnąć badanie szyjki bo już urodziłam raz naturalnie. Patrzyłam na innym forum wykresy i niektóre dziewczyny też miały spadek przed owu.

Gość Paulina 26
Malina352 ja też nie mogłam wcześniej sprawdzać kiedy była owu po sluzie no go nie było, a teraz dzięki wiesiołkowi mam śluz i on wystąpił około 3 dni wcześniej niż aplikacja mi pokazywała (bodajże ta aplikacja co ma Iwonex) także myślę że w tym cykl będzie wcześniej okres

Gość Iwonexx
Hej dziewczyny zrobiłam dzisiaj test inny niz wczesniej tzn czułosć 20 i kreska jest ledwo widoczna czasami wydaje mi sie ze sobie aż wmawiam ze tam jest.. ;/

Gość gość
Dołączam do Was. To ja od pytania czy się nie brzydzicie. Będę się podpisywać żeby było wiadomo kiedy to ja pisze. Dziewczyny zaliczał starania od tego cyklu, dziś według mojej aplikacji wielki dzień dzień owulacji hihi, myśle ze ten pierwszy cykl zostanę bez dodatkowych obserwacji ale jeśli się nie uda to poproszę o wsparcie bo ja totalnie zielona. Powiedzcie mi tylko kiedy można najwcześniej testować? Takim zwykłym testem z apteki? Lepiej czekać jak się okres nie pojawi czy można coś wcześniej? Cykle jak w zegarku 27 dni. Dzieci już mam. Ana

Gość gość
Nie

Gość gość
poczekam do czwartku,wtedy mam dostać okres, ktego mam nadzieję nie dostanę :P Eli.. a tą betę to moge o każdej porze dnia robić prawda.?:p

Gość Iwonexx
znowu sie nie zalogowałam.:P ten gość wyżej to ja xD

Gość Malina352
Iwonexx test można powtórzyć już po 2 dniach. Ale radzę ci poczekać do terminu @. Dzisiejsza moja temperatura 37,1. Jeszcze bardziej mi spadła. Obawiam się że mam cykl bezowulacyjny :/

Gość Malina352
Pomyliłam się miała być temperatura 36,1.

Gość Iwonexx
Malina chyba własnie tak zrobie ze jeszcze poczekam.:) a co do temperatury to mierzysz sobie ją codziennie rano nie wychodząc jeszcze z łóżka.?

Gość gość
Tak

Gość Malina352
Tak, przed wstaniem

nooo to może jesteś przed owu nie ma sie co zastanawiać tylko trzeba działać a efekty beda widoczne ;)

Tak o każdej porze jak jesteś w ciążę to beta cały czas jest w tobie. Czym dłużej jesteś w ciąży tym wzrasta

Eli to wiem ze beta jest we mnie caly czas tylko chodzilo o to czy nie trzeba tego robic naczczo zeby byl wiarygodny ale rozumiem ze nie ;-)

Gość Iwonexx
I jak tam dziewczyny u Was dzisiaj.?

Raczej jak u ciebie ? Masz już wyniki bety ?

Eli uwielbiam Cię <3 jeszcze nie byłam.. czekam do czwartku a jak sie uda to w pt albo pon pójde na betę ;)

Hehe ja bym nie wytrzymała z ciekawości

Gość Pati02067
Hej. To mój drugi cykl starań. Mamy już prawie 4 letnia córkę. Bardzo liczymy że teraz nam się uda. Czy zdążyła Wam się taka sytuacja że nie pojawił się śluz płodny a mimo to owulacja była?

Gość Malina352
Witaj Pati ja tak mialam. Pomimo braku plodnego śluzu zaszlam w ciążę więc ja się sluzem w moim przypadku nie kieruje. U mnie 19 dc temperatura trochę wzrosla ale bólu owulacyjnego nie mam. Czasem trochę się prawy jajnik odezwie więc może wszystko przede mną.

Gość Pati02067
U mnie 23 DC. Teoretycznie jestem już po owulacji. Mam 35 dyniowe cykle chociaż czasem nieregularne. Poczekamy zobaczymy co przyniesie czas :)

Gość Malina352
Pati a jak sprawdzalas czy miałaś owulacje?

Gość gość
Boże już myślałam że mam schize przez starania się a tu trafiam na forum, czytam posty i czuję się jak w domu. Moje cykle od ok pół roku skracają się z 29 do 24 ostatnio. Staraliśmy się w 8 i 13 dc, wczoraj czyli w 16 dc miałam straszne skurcze i ból podbrzusza, poza tym kompletnie żadnych objawów. Jest sens iść jutro na betę? W piątek rano jadę na wakacje i chciałbym wiedzieć żeby unikać alkoholu.

Zrób test. Są kobiety, które w ogóle nie mają śluzu płodnego a mimo to owulacja występuje. Ciężko jest rozpoznać owulację. Czasem nie ma żadnych objawów

Gość gość
Głupia jesteś czy udajesz? 16 dc? Beta? Hahaha