Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a1aleksandra1

Starania o dziecko 2018

Polecane posty

Malina352 to znaczy że jesteś zdrowa. To co ty robisz na tym forum jak tak szybko udało ci się zajść w ciążę ?

Gość Malina352
Spadek temperatury świadczy ze jestem zdrowa? Sądziłam że płodność mi tak szybko nie wróciła a jednak tak się stało ale niestety straciłam tą ciążę.

A no chyba, że tak przykro mi. A leczysz się czy na razie starasz się naturalnie ?.

Chodziło mi o to że jesteś zdrowa że tak szybko zaszlas po anty. To znaczy że owulacja u ciebie występuje. O owulacji świadczy wzrost temperatury nie spadek.

Gość Malina352
Nie lecze się bo nie mam jeszcze takiej potrzeby. Ale U mnie teraz jest spadek temperatury więc nie wiem co o tym już sądzić.Mam więcej wydzieliny i niższa temperaturę rano. Zobaczymy jaką będzie jutro. Może coś już wzrośnie.

Gość gość
Za to ja Man cały czas 37,2 stopni czy to normalne?

A nie chcesz spróbować testów owulacyjnych ?. U mnie to odpada bo przy PCOS testy wychodzą cały czas pozytywne. Ale ty mogłabyś spróbować

Jak masz cały czas 37,2 to znaczy że źle mierzysz. Temperaturę mierzy się codziennie k tej samej porze najlepiej z samego rana po przebudzeniu.

Gość Malina352
Testy owulacyjne U mnie się nie sprawdza bo ja nie wiem kiedy mam dni płodne. Przy tak długim cyklu to bym musiala karton tego zużyć.

Gość gość
Dziewczyny czy ktoras z Was robila test ciazowy pare dni przed okresem.? Na opakowaniach wiekszosci testow pisze ze mozna stosowac 7-12 dni przed owulacja na innych ze 4 dni przed okresem.. ja dzisiaj zrobilam i mimo ze ta druga kreska jest blada wyszedl wg zamieszonej ulotki pozywyny ale zastanawiam sie na ile on jest pewny robiac go w 25dc.

Gość gość
Witam. Jeśli mogłabym chciałabym wam coś doradzić.Mam 24 lata rok temu zaczeliśmy starać się z partnerem o dzidziusia obydwie siostry mają problemy z tarczycą więc stwierdziłam że nie ma co czekać one już dziedzi miały. Przed zrobiłam wszystkie badania na tarczyce byłam u ginekologa i u dentysty co jest bardzo ważne bo te rzeczy mogą powodować opóźnienie a nawet uniemożliwić zajście w pierwszym miesiącu się nie udało tak sie zestresowałam że okres jeden dzień miałam drugi nie, mieliśmy jechać na wakacje do Polski oczywiście w pierwszy dzien zaczęło mi się zatrucie pokarmowe przez 5 dni wakacje miałam takie że leżałam w łóżku jak trochę doszłam do siebie pojechaliśmy w piękne miejsce gdzie oświadczył mi się totalnie zapomniałam o tym że staramy się o dziecko wyłączyłam myślenie po powrocie do uk miałam jeszcze 4 dni do okresu nie miałam rzadnych objawów bo gdzie jak jeszcze nie minął termin miesiączki ale poszłam po test bo czułam że coś się ze mną dzieje kupiłam 3 testy 2 zwykłe i jeden elwktroniczny i wszystkie wyszły pozytywne. W dni okresu dostałam małego krwawienia dosłownie łyżeczka po 7 tygodniach prywatnie poszłam do ginekologa i serduszko biło

Gość gość
Zero objawów ciąży aż do porodu. Polecam wyluzować się. Sprawdzone znajoma 2 miesiące po mnie zaszła po 2 lat starań gdy problemy i zmartwienia znikły. Pojedzcie na wakacje odpocznijcie i jeszcze jedno uprawiajcie sex nie codziennie a co 3 dni większe prawdopodobieństwo że zajdziecie. Ja niestety o drugie będę walczyć bo mam po ciąży problemy z hormonami i brak okresu.

Gość gość
clearblue elektroniczny pokazuje dokładnie i przed terminem okresu polecam

Jak ci wyszła druga kreska nawet blada to na pewno jesteś w ciąży. Zrób jutro rano jeszcze jeden test jak wyjdzie pozytywny od razu na betę

Jak słyszę teksty typu wyluzuj się i zajdziesz to mnie szlag trafia. Jak ktoś jest chory i lekarz to stwierdza to żadne wyluzowanie nie sprawi że nagle wyzdrowiejesz. Wyluzowanie się działa tylko przy niepłodności idiopatycznej czyli psychicznej. Jak ma się problemy fizyczne to nie ma cudów trzeba najpierw wszystko uregulować.

Gość gość
To trzeba robić padania i to leczyć. Autorka raczej miała na myśli kobiety zdrowe a nie chore. Na bezpłodność leku cudownego nie ma tylko invitro.

Gość gość
Eli1 Nie każdy jest chory to wątek starania o dziecko 2018 a nie o chorobach więc każdy może się wypowiedzieć.

Bezpłodność oznacza, że nigdy nie będziesz mogła mieć dziecka i wtedy zostaje tylko in vitro. Niepłodność jest chwilową trudnością spowodowana różnymi chorobami, które można wyleczyć i zajść. No ja się leczę. Oczywiście, że każdy może się wypowiedzieć, a ja tylko odpisałam, że wyluzowanie się działa jak najbardziej, ale w przypadkach kiedy trudności zajścia w ciąże siedzą w naszej głowie, a nie w ciele ;).

Gość Iwonexx
Eli ten 'gość' od pozytywnego testu to ja tylko sie zapomnialam zalogowac.xD no wlasnie kupikam dzisiaj test i zrobi jutro rano.. mam nadzieje ze bedzie pozytywny. :)

Gość Malina352
Iwonexx ja wszystkie testy robiłam po terminie miesiaczki. W poprzedniej ciąży w dniu miesiączki wyszedł mi negatywnie a tydzień później już dwie grube kreski. A z jaka czułością kupiłaś test? U mnie 17dc jajniki zaczynają dawać o sobie znać, temperatura dalej niska 36,3

Malina na opakowaniu jest napisane ze czulosc testu powyzej 10.. jak mam to rozumiec? bo nie wiem o co chodzi z ta czuloscia.xD

Czym mniej czułości tym wcześniej wykryje ciąże. 10 to jest taka najmniejsza dostępna. 5 też jest, ale trudno ją dostać w aptece. Ja ci mówię, że nawet cień cienia wskazuje na ciąże. Idź na bete jutro rano od razu i będziesz miała pewność ? A ile się starałaś o ciążę ?

W sumie to pierwszy cykl.xD dobra jurto zrobie rano jeszcze jeden test ktory kupilam i jak bedzie tak jak ten to pojde na bete :-) na razie nie dziekuje zeby nie zapeszyc.. jutro dam znac jak ten drugi test:)

Eli haha skad ta pewnosc ze jestem w ciazy? jakos ja na razie biore to na dystans.xD noo spokojnie tez Wam sie uda.. ja ten cylk czuje sie baaardzo dziwnie.. tzn podczas dni plodnych mialam mdlosci i czulam sie bardzo slabo.. a teraz od.t tygodnia bola mnie piersi i podbrzusze. :/ nie wiem czemu.. ale mam nadzieje ze sie udalo.. zobaczymy.xD

Gość Malina352
Iwonexx dziekuje za stronkę. U mnie narazie jest 3 dniowy spadek temperatury. To dopiero mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury więc muszę jeszcze poszukać co to może oznaczać.

Jak masz takie objawy i wyszedł ci test pozytywny to wiadomo że jesteś

No na pewno.. moim zdaniem mierzenie temperatury to jedna z najtrudniejszych metod.. ;-) poza tym sprawdzasz sobie sluz ?