Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teściowa ma pretensje. Słuszne?

Polecane posty

Gość gość

Mieszkamy z tesciami.Wczoraj rano teściowa pojechała do szpitala na zabieg czyszczenia macicy, wyszła po 16. Ja chwilę po niej przyjechałam do domu bo byłam w mieście pozałatwiać parę spraw. Dziś z mezem spalismy do 9 bo mamy wolne. Wstaje idę do kuchni a tu teściowa z takimi słowami : Jesteś zimna jak skala, obcy ludzie do mnie dzwonią i pytają jak się czujesz a ty nie przyjdziesz. Ja :Nie chciałam przeszkadzać, sama bym po takim zabiegu potrzebowała odpoczynku, zresztą wszystko co związane z kobiecym sprawami to potrzeba leżeć a tym bardziej poród,nie chciałabym gości. Ona :A ja potrzebuje, jesteś zimna jak skala (i płacz). Z własnym mezem się mało kloce, dogadujemy się, dobrze nam razem od 5 lat ślubu, a to oni ostatnio robią scesje,bo to bo tamto. Teraz ma rację?

Gość gość
Tak ma racje.Wypadaloby zejść do niej i zapytac jak sie czuje i czy czegos nie potrzebuje.

Gość gość
Ma rację, po prostu zlałaś, nawet nie zapytałaś się jej jak się czuje

Gość gość
masz rodzinę, męża a obcy ludzie mają Cię uczyć podstawowych zasad kultury no jak sobie chcesz

Gość gość
Tesciowa potrzebuje raczej kobiecego zrozumienia ale tez mieszkajac pod wspolnym czy nie dachem powinnas zapytac ja jak sie czuje. Kolezanke z pracy czy sasiadke bys zapytala, prawda? Okaz jej troche bliskosci, obejmij.;) Zrob herbate, podaj obiad. Moze chcialaby powiedziec znajomym: a moja synowa sie o mnie troszczy.

Gość gość
Ja nie chcialabym żeby mi ktoś przychodził tuż po zabiegu, tuż po wizycie w szpitalu. Mój mąż jest tego samego zdania. Ja lubię rozmowy ale uważam że najlepszy czas na to przy herbacie, w wolnym czasie a nie jak ktos obolały. Autorka.

Gość gość
Ja na codzień robię obiady, sprzątam, pomagam jej itp. Tylko nadzwyczajnie w świecie nie chciałam przeszkadzać bo sama chciałbym spokoju. Autorka.

Gość gość
Zraniła mnie bo wie że się staram dla nich, dla męża, dla domu a ona ze jestem zimna. Autorka.

Gość Carycka
To ona byla p.o. zabiegu, nie ty. Wiec moze kup ciasto , zrob kawe I idz do niej.

Gość gość
Między sobą się nie klocimy a jak oni już coś powiedzą to cały dzień napięta w domu atmosfera. Autorka.

Gość gość
Carycka-wlasnie gotuje obiad i chce jej zanies ale nie wiem jak zareaguje jak od rana do mnie pretensje.. Autorka.

Gość gość
Teściowa jest jeszcze pewnie zdenerwowana bo zabieg , bo szpital, narkoza jak zakładam. Słowem: emocje. Jak ochlonie to powiedz jej znow ze nie chciałaś przeszkadzać etc ale prawda jest taka że mogłaś ja odwiedzić.

Gość gość
Gościu dziękuję :) sprobuje jak zaniosę obiad :) Swoją drogą czy też będzie miała pretensje jak urodze dziecko i go nie zobaczy jakiś czas?.. Autorka.

Gość gość
Autorko jesteś obrzylidwa, maż powinien się rozwieźc bo bezduszna jesteś!

Gość gość
Autorko ale skoro mieszkasz z tesciami to i tak zobaczy dziecko najpozniej jak wrócisz do domu. Nie rób afery na zapas.

Gość gość
Gościu czemu bezduszna? Co w tym złego że nie chciałam jej przeszkadzać? Żyjemy razem 5 lat i praktycznie latam po całym domu. Autorka.

Gość gość
Bo ja nie chcialam nikogo widziec po zabiegu , to nie znaczy ,ze ktos inny tez nie chce gosci. Droga autorko nie wszyscy sa tacy jak Ty

Gość gość
Bo ja nie chcialam nikogo widziec po zabiegu , to nie znaczy ,ze ktos inny tez nie chce gosci. Droga autorko nie wszyscy sa tacy jak Ty

Gość gość
Autorko przesadzasz z tym przeszkadzaniem. Co innego sie do kogoś zwalić na pol dnia a co innego zapytać jak się czuje, zanieść herbatę, czy czegoś nie potrzebuje etc. Pamiętaj że jest cos po środku

Gość gość
A poza tym skoro nie miałaś żadnego zabiegu to skąd wiesz żebyś nie chciała nikogo widzieć? Nigdy nie wiadomo. Moze byś się wkurzala ze caly dom ludzi a nawet nikt do Ciebie nie zajrzy a maz w pracy.

Gość gość
Jeśli macie wszystko razem i latasz po całym domu to trochę dziwne ze akurat wtedy nie poszłaś i zapytała. Ale cóż mleko się rozlalo przepros powiedz ze nie chciałaś przeszkadzać w odpoczynku i tyle

Gość gość
Gość 12:22 dziękuje.!!! I tak zrobię bo ja nie chcę problemów. Autorka.

Gość gość
Gość 12:15 Czasem ciężko wyczuć drugiego człowieka.. Autorka.

Gość gość
Dla mnie dziwne,że wczoraj nie poszlas. Moglas chociaż na chwilę, przecież nie musialas siedzieć jej na głowie kilka godzin. Wystarczyło pójść zapytac,przysiasc,wypić z nią herbatę. Nie przepadam za swoją teściowa,ale to matka mojego męża. Mam do niej szacunek jak do swojej matki.

Gość Carycka
Autorko, lepiej pozno niz pozniej:) bedzie jej milo jak zaniesiesz ten obiad

Gość gość
Pewnie jest rozdrazniona itp. Ja wolałabym niewzbudzac sensacji.

Gość gość
Jesteś nie tylko bezduszna ale tez obrzydliwa! I oblesna w tym swoim zachowaniu!!!

Gość gość
Wystarczyło do niej po prostu zajrzeć. Wsadzić głowę w drzwi i zapytać, czy wszystko w porządku. Pół minuty, a teściowa wiedziałaby, że się troszczysz.

Gość gość
ha ha ha, teraz wylewacie pomyje na autorkę , jakie to wy wszystkie dobre symowe jestescie a tak zazwyczaj to wyzywacie swoje tesciowe, założe sie ze jakby to napisała tesciowa że synowa do niej nie przyszła to zaraz by sie zaczęło ze stara to zła suuka że robi z siebie cierpietnice itp. gratuluję ze w nowym roku takie wszystkie dobre jesteście dla tesciowych, oby jak najdłużej bo zaraz napewno załozycie nowy temat o wrednych tesciowych ------autorko zle nie zrobiłas,

Gość gość
Autorko, tesciowa ma focha bo pewnie wiele stresu ja to kosztowalo i teraz odreagowuje. Co bys nie zrobila to będzie źle. To tylko czyszczenie a nie złamanie nogi. jakby cios chciala to tez może przyjśc i nikt jej nie musi nadskakiwac. Sama mieszka na tym dole czy z meżem?