Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćna kafe

Pomysly na zdrowe i tanie obiady. Da sie tak?

Polecane posty

Gość gość
gotowanie to też moja pasja ostatnio mam zamiar rozpocząć przygodę z kuchnią chińską kupiłem sobie wok na https://www.basspolska.com

Gość gość
Glupota, ze zeby bylo zdrowo, to musi byc drogo. Zamiast uzywac tanich zamiennikow, lepiej zrezygnowac z pewnych rzeczy, ktore nie sa konieczne np.wedlina. mozna kanapki jesc z bialym serem, jajkiem, pastami wa4zywnymi. Czesc mies zastapic roslinnymi produktami: cieciorka, soczewica, fasola. W internecie jest mnostwo przepisow na klopsy, kotlety, pasty, pozywne zupy np. Z dynia i soczewica. Tak jak ktos wyzej powiedzial: kasze, warzywa i bialko, raz w tyg mieso, raz ryby, cztery razy bialko roslinne i nic wam nie brakuje. Dobrze wtedy uzupelniac bialko np. Bialym serem, jogurtem, orzechami. Ja czesto dziecku daje na deser johurt z bananem i orzechami. .

Gość gość
Coś w tym jest. Wiadomo, lepiej zmaienić niezdrowe na zdrowe, chipsy na orzechy, ale nie dajmy się zwariować. Ja zamieniłam dżemy na przetwory od Eterno, nie mają tej całej szkodliwej chemii w składzie i są pyszne ;) a że u mnie same łakomczuchy, to bez dżemorów sie nie da. I tak to sobie radzę.

Gość gość
gość dziś to musi być straszne goówno, skoro się nie sprzedaje i tak żałośnie spamujesz... dzięki, wiem czego NIE KUPOWAĆ :)

Gość gość
gość dziś Najpierw spróbuj :D polecam to, co lubię, smakuje mi bardziej niż Łowicz czy inne dżemy.

Gość gość
Już widzę jak wasi mężowie zapadają się kotletami z soczewicy albo z cieciorki! Ha ha ha ha

Gość gość
gość dziś NIE. Spamerskiego szajsu nie kupię, żeby ze złota był.

Gość gość
gość dziś A co cię tak dziwi? Normalni ludzie lubią urozmaicony jadłospis i smaczne potrawy, a kotlety z grochu są pyszne, jak byłam mała to najczęściej robił je i jadał mój dziadek (zresztą dziadek w ogóle fenomenalnie gotował) :)

Gość Guanooo
cieciorki i te inne mi nie podchodzą, przestałam smażyć schaboszczaki na oleju i to już dużo dało :D

Gość gość
Mój dziadek ugotowane ziemniaki ugniatał w ręcę na formę kotleta mielonego i kładł na blat pieca kaflowego :) To było pyszne. Ja robię różne obiady, a jak kupuję produkty to czytam skład i wybieram te raczej zdrowsze ;) Ostatnio nawet żurek ugotowałam na koncentracie krakus i pycha wyszła.

Gość gość
aaa spam, ktoś coś polecił :O

Gość gość
gość dziś wypad spamówo od szajsusa! to się na pomyje dla świń nie nadaje!!! :O