Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyjaźń czy uczucie.

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Jestem zmuszony poprosić o pomoc i poradę. Sytuacja jest według mnie skomplikowana i bardzo dla mnie ważna. Otóż chodzi o moją dobrą znajomą lub bardziej przyjaciółkę, przestałem wierzyć w przyjaźń damsko-męską dlatego zwracam się o pomoc. Znamy się bardzo dobrze i bardzo długo, oboje nie mamy partnera. W ostatnim czasie poznałem dziewczynę, ale przez ten cały czas jak z nowa poznaną gdzieś wychodziłem, spotykałem się to myślałem o mojej przyjaciółce. Tak czy owak z nowo poznaną m nie wyszło i strasznie mi wtedy ulżyło. Więc tak ja z nią (moja przyjaciółka) świetnie się dogadujemy, to samo poczucie humoru, nastawienie do życia, pooglądy, chęci, spojrzenie na świat. Po prostu wiele rzeczy nas łączy, możemy ze sobą porozmawiać o wszystkim (dosłownie) i czujemy się świetnie w swoim towarzystwie. Często ona dzwoni lub pisze do mnie. W ostatnim czasie nawet dosyć często się zdarza, że jesteśmy bardzo blisko siebie, czy to leżymy przytuleni czy siedzimy w ten sposób, zawsze mogę na Nią liczyć, a ona na mnie. Parę razy powiedziała mi, że mnie kocha, ale to było bardziej w koleżeński sposób. Wydaje się, że wszystko wskazuje na to, iż może coś z tego będzie ale jednak często mówi i pisze mi "dlaczego cały czas jest sama" "nie ma partnera". To mnie dobija, bo nie wiem co wtedy odpowiedzieć. Wysyła mi też swoje zdjęcia jak wygląda :P. Wiele razy mówiła mi rzeczy w stylu "nie wiem co bym bez Ciebie zrobiła" "Jesteś wiele wart" itd:. na pewno wiecie o co chodzi. Tak więc pomocy! Nie wiem co mam zrobić, boje się że jak jej to powiem to ona będzie myślała całkiem inaczej, a nie chcę skończyć tak pięknej znajomości. A jeszcze ciężej jest mi próbować o Niej nie myśleć w taki sposób. Naprawdę proszę o rady, jestem pewien, że będziecie bardziej doświadczeni w takiej sytuacji. Pozdrawiam.

Gość gość
twoja przyjaciólka zabujała się w Tobie i najwidoczniej czegos oczekuje a skoro jest przyjaciólką i nic więcej dla Ciebie to zapytaj się Jej czym jest szczerosc dla Niej? bo Twoim zdanie mczas poruszyc pewne sprawy i wyjasnic i powiedz,zapytaj,ze jesli Ona czego więcej od Ciebie oczekuje niz przyjaxni to niech Ci powie? A Ty tez Jej powiedz,czy widzisz Ją jako swoja kobiete? Bo jesli nie, to szukaj swojej połowki dalej a Nią się nie przekmuj,gdyby była Twoją prawdziwą przyjacióła to dawno, by Ci kazała znależść dobie kobietę, bo miłośc jest facetowi tez potzrebna a przyjazn to tylko przyjaxn i tyle:)

Gość gość
zwyczajnie Jej powiedz,że mozecie byc tylko znajomymi i zeby nie miała żadnych złudzen:) uczciwosc i szczerosc w koncu to podstawa przyjaźni jesli tego nie ma to to nie jest prawdziwa przyjaźń tylko podstęp z Jej strony

Gość gość
uczucie

Gość gość
uczucie

Gość gość
Ziomuś co ty nam tu za ściemy walisz, leżysz sobie z przyjaciółką, ona ci powiedziała kiedykolwiek że cię kocha??? Chyba cie p****ało to już nie jest żadna przyjaciółka, to jest już twoja dziewczyna. Ja mam ogromne doświadczenie i powiem ci tak: Granice przyjazni to jeszcze przytulenie na pożegnanie/powitanie, wspólne rozmowy o d***e marynie, pisanie ze sobą ale kutwa nie codziennie a np. 3-4 w tygidniu to jedt przyjazn!!! Co więcej niż to już miłość kapiszi! Nie istnieje w przyjazni cielesność poza wspólnym tańcem, prxytulenirm i ewentualnie pocałukiem od święta w policzek. Nie naginaj granic przyjazni!!!

Gość gość
najlepsze są znajomosci a przyjaźnie zostaw w spokoju, bo zawsze sie ktores zakocha