Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malpek

Pora z tym kończyć.

Polecane posty

Gość Malpek

Za dwa tygodnie planuje odebrać sobie życie. Ja nazywam to eutanazja... Nie mam nic ani nikogo. Formalnie jestem bezdomnych. Nie mam żadnych perspektyw. Ja naprawdę już nie mam siły. Wstawałem już z dna 3 razy na więcej nie mam już siły.

Gość gość
ile masz lat?

Gość Malpek
Dożo. Już dawno nie jestem gimnazjalista. W moich czasach nie było gimnazjum. 45

Gość gość
Dasz radę. Masz gdzieś swój promyk nadziei, kazdy ma. Jest blisko poszukaj go. Jest też gdzieś osoba, która na Ciebie czeka. Nie chcesz jej spotkać? W życiu jest dużo ciężkich chwil ale to się zmienia.

Gość gość
czemu jesteś bezdomny. hazard?

Gość Malpek
Nie mam już siły. Nie chce wstawać po raz kolejny żeby po raz kolejny upaść... Wszystko planuje w najdrobniejszych szczegółach. Za dwa tygodnie kończę psychoterapię, która nie przynosi żadnych efektów.

Gość gość
Malpek, czy masz dostęp do telefonu?

Gość Małpek
Nie, nie hazard. Naiwność.

Gość gość
Moze poszukaj pracy przez internet w innej miejscowosci lub za granica?

Gość gość
To to rób to na co masz ochotę. Świat się nie zawali - z tobą czy bez ciebie na jedno wychodzi.

Gość gość
Małpek z jakiej części Polski jesteś?

Gość gość
chodzisz na terapię i ci nie pomaga. a myślałeś o inny sposobie, bóg, miłość coś co zmieni twoją trajektorię myślenia.

Gość gość
Zmien psychoterapeute! Psychoterapeuci sa z roznych szkol terapuetycznych i nie kazda moze byc stosowana w danej sytuacji. Zawsze warto probowac:)!!!

Gość gość
Małpek zanim to zrobisz odwiedź najbliższe schronisko dla psów. Obiecaj.

Gość gość
Formalnie jesteś bezdomny, czyli masz gdzie mieszkać tylko brak meldunku?

Gość gość
Malpek, przede wszystkim powiedz swojemu psychoterapeucie o tym, ze masz takie myśli. Wiem, ze to pewnie ostatnia rzecz, na która masz ochotę, ale po prostu mu powiedz. On zna Cię lepiej, niż przypadkowe osoby na forum. Powiedz mu otwarcie, że masz poczucie, że psychoterapia Ci nie pomaga i że boisz się, co będzie dalej, że straciłeś nadzieję. Proszę..

Gość gość
Ej zabić się zawsze możesz, czemu akurat za 2 tygodnie, daj sobie czas na luzie! Skoro już i tak gorzej być nie moze i masz dosyć, to może inne myślenie - zacznij mieć wywalone na wszystko, przecież i tak nie masz nic do stracenia. Pojedź gdzieś w jakies fajne miejsce gdzie się dobrze czułeś, albo gdzie chciałeś pojechać. Idź na jakiś koncert, zabaw się bez hamulców, wykrzycz się, poskacz niech ci odwali jak dzieciakowi. Daj sobie kopa.

Gość gość
gość dziś jakby jego psychoterapeuta był dobry w tym co robi, to jego pacjent nie planował by teraz samobójstwa i nie szukał ratunku tutaj wśród obcych osób z forum. Tak, bo taki temat to podświadome, szukanie ostatniej iskry nadziei, nawet jeśli zaprzeczy. No i druga sprawa, jak powie jakie mam mysli, to duże prawdopodobieństwo, że go do psychiatryka skierują. Nic ciekawego, delikatnie mówiąc.

Gość gość
sądomy,noclegownie dla bezdomnych i pomagaja sie wybic z dna:) najlepsze przy kosciele:)

Gość gość
Dokładnie, gość z 22:00 ma rację, nie każda terapia jest dla każdego. Jednemu pomoże jeden nurt terapeutyczny innym inny. Osoba samego terapeuty jest też bardzo ważna, to musi być człowiek który Cię rozumie i chce Ci pomóc. Są terapeuci którzy są empatyczni, a są tacy którzy odwalaja tylko szablonowo swoją robotę. Wiadomo że ci drudzy mało komu pomogą. Czy masz postawiona jakaś diagnozę, czy twój problem jest nazwany? Bo to też jest ważne w terapii, jak jest błędna diagnoza, to i terapia wówczas może niewiele dac. Pamiętaj że każdy problem jest do rozwiązania!

Gość gość
oczywiście, że tak, ale nawet najbardziej kiepski psychoterapeuta nie będzie ryzykował odpowiedzialności karnej za niepodjęcie działania.

Gość gość
Zgadzam się z przedmówcami, ja dopiero za czwartym razem trafiłam na wspaniałą osobę, a zanim trafiłam, wiele razy chciałam dać sobie spokój. Postanowiłam jednak dać sobie jeszcze jedną szansę, i teraz czuję się i funkcjonuję dużo lepiej.

Gość gość co ja tu robię
Malpek, a może zrób tak, poszukaj innego psychoterapeutę, a do tego czasu wpadaj tu, pisz o swoich odczuciach, czy tam dołach. Zawsze to lepiej z siebie wyrzucić, tym bardziej anonimowo, a jest też szansa, że trafisz tu na osoby w podobnej sytuacji i taki kontakt też pomaga. Co Ty na to?

Gość Malpek
Będę wpadał....

Gość Malpek
Nie wytrzymam dwa tygodnie.....

Gość gość
a ja proszę, wytrzymaj! potrafisz!

Gość gość
A co będzie za dwa tyg? Ktoś umrze? Woalki trzeba kobiety zakupić :)

Gość gość
Skąd jestes autorze? Chcesz odebrać sobie życie? Obejrzy na youtubie czy gdziekolwiek o chorych dzieciach, popłacze i weź sie w garść!!!

Gość Malpek
Nie robią na mnie wrażenia złośliwe i niby zabawne teksty. Mam wszystko zaplanowane. Nie będę banalny i nie powieszę sie. Użyje preparaty do eutanazji zwierząt. Zdziwiłem sie, że tak łatwo go dostać....

Gość gość
Małpek o 21 będę. Proszę Cię bądź pogadamy. Pisał Ci wczoraj na innym wątku że szukam. PAMIETASZ?