Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Witam mam pytanie odnośnie przypadkowego zajścia w ciążę. Miesiączkę miała 03.01.2018 koniec 06.01.2018 dodam że 07.01 miałam jeszcze lekkie brązowe plamienia wczoraj w nocy wspolzylam z moim partnerem gdzie skończył w środku jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę? ? Za dwa dni mam wizytę u ginekologa czy będzie w stanie coś stwierdzić? ? Pozdrawiam

Gość gość
Przestań szaleć

Gość gość
Jest prawdopodobieństwo że plemniki przeżyją do dni płodnych, do gona idź jak najbardziej. I pamiętaj ciąża to nie koniec świata ale początek czegoś cudownego

Gość gość
Zależy jakie długie masz cykle. Lekarz po tak krótkim czasie nic nie stwierdzi bo na to jest o wiele za wcześnie.

Gość Cleo1976
Jeżeli kobieta ma wszystkie cykle w ciągu roku dłuższe niż 28 dni, to jest niepłodna do 5 dnia cyklu włącznie.Jeżeli jednak trafił ci się choć jeden cykl krótszy, to musisz liczyć się z ciążą nawet od 3 dnia miesiączki.Plemniki żyją w ciele kobiety do 5 dni, a owulacja 8-9 dc jest jak najbardziej możliwa.Sama zaszłam w ciążę w 9 dc.

Gość Cleo1976
Po 14 dniach od tego stosunku możesz wykonać test ciążowy, chociaż moim zdaniem prawdopodobieństwo jest niewielkie.Dodatkowo środowisko pochwy w trakcie miesiączki nie bardzo sprzyja plemnikom.Jeśli jednak współżyjesz podczas plamienia, ja bym użyła prezerwatywy ze względów higienicznych.

Gość Cleo1976
Ps.Żaden ginekolog nie stwierdzi ciąży po kilku dniach od stosunku.Może Ci najwyżej powiedzieć, czy miałaś już owulację, czy nie.Najwcześniejsze testy ciążowe (beta hcg z krwi) robi się 7-10 dni po zapłodnieniu.