Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szwagierka odradza karmienie piersią

Polecane posty

Gość gość
gość dziś [09:55 Brawo, dostaniesz order z ziemniaka.

Gość gość
gość dziś I to się nazywa prawdziwa matka, poświęcająca się w 100% dla swojego bejbika. Pamiętajcie- szczęśliwe dziecko to szczesliwa matka, nigdy na odwrót.

Gość gość
Nie sluchaj szfagierji tylko karm bo on tego dzieci sa zdrowsze mądrzejsze i ładniejsze każda matka może karmić tylko trzeba chcieć to najlepsze co możesz dać dzidziolkowi

Gość gość
Karm jak nadłużej, to bardo ważne. Nie zbudujesz trwałej więzi z dzidziusiem jak nie będziesz karmić.

Gość mamamamalej
Może chciała Cię zniechęcić, żeby nie czuła się gorsza od Ciebie ;) Ja karmiłam 3 lata i nie uważam, że to było takie ogromne poświęcenie. Owszem na początku były kryzysy, mała ciągle na mnie wisiała, ale to normalne, musiała pobudzić laktację i po tych kilku tygodniach wszystko się unormowało, weszłysmy w rytm, miałyśmy stałe pory karmienia i mimo planowanego roku, wyszły nam 3 lata kp ;)

Gość gość
O matko... 4 lata kp????? To chyba zart.

Gość gośćjurata
Ja bym raczej powiedziała, że szczęśliwa matka to szczęśliwe dziecko i odwrotnie, koło się zatacza. Jeśli chodzi o karmienie to ja uważam, że 1,5 roku zdecydowanie wystarczy, ale jeśli matka chce to dlaczego nie. U mnie było słabo z pokarmem, wspierałam się prolaktanem, ale po roku i tak się wyciszyła laktacja, a ja stwierdziłam, że jest ok.

Gość gość
ja karmiłam pół roku. Wiem, że teraz zostane zbesztana, ale dobrze sie zastanów. Jest to miłe uczucie, ze zapewniasz dziecku pokarm, i czułość i bliskość jednocześnie. Ale piersi na tym tracą ( estetycznie) Mi to nie przeszkadza aż tak, ale mam 14 miesięczne dziecko teraz, i nieoficjalnie mogę powiedzieć ze dzieci karmione mm lepiej sypiają, chyba ze planujesz z brzdącem spać w łóżku. Dziecko moje nie przespało ani jednej nocy i wśród wszystkich matek jakie znam, każde dziecko karmione piersią ma z tym problemy. o ile dziecko 3 miesięczne nie koniecznie musi przesypiać noc i jesteś na to nastawiona, tak teraz ja, 3 miesiąc pracuje, i est to dość uciążliwe jak dzieciaczek budzi się minimalnie 3 razy do jakiś 15 razy w nocy.