Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Byłam w szkole zgłosiłam dyrektorce kilka rzeczy wyszłam na idiotę

Polecane posty

Gość gość
Ja bym dziecko przeniosła do innej szkoły a szkole do kuratorium zglosila. Sama zadzwoniłam do kuratorium donosząc na przedszkole. Moja córka nie jechala jako 3latka na wycieczkę 220km dalej(glupota 3 latki na takie wycieczki ale pomijam to). Dzien przed wycieczka usłyszałam ze panie jada na wycieczkę i dziecko niw ma opieki. Musze sobie radzić sama(prywatne przedszkole place 580zl). Nie pasowało mi brać urlopu .Zadzwoniłam do kuratorium. Prosiłam o anonimowość. 3 minuty po nakresleniu tematu pani z kuratorium zadzwonila do przedszkola a za 10 minut miałam sms ze dzieci nie jadace na wycieczkę z dwóch grup będą laczone w jedna grupę tylko prosza o zwrotkę kto będzie w przedszkolu. Bardzo szybko działają. Az mi sie śmiać chciało z przedszkola.

Gość gość
Jestem nauczycielem klas I-III i zawsze reaguje na agresje uczniow. Pisze uwagi, wzywam rodzicow. Mam taka jedna mamuske, ktora zaweze twierdzi, ze jej dziecko musialo byc sprowokowane. To nic, ze on wiecznie wrzeszczy o byle bzdure, ze kopie gdzie popadnie, jak mu cos nie po mysli, ze wyzywa wulgarnie wszystkich nauczycieli poza wychowawca... Do dyrektora pokazywal srodkowy palec. Zbieram dokumenty na jego aspolecznosc i na wiosne bede walczyc, by go przeniesiono do szkoly integracyjnej. Zalezy mi na bezpieczenstwie reszty klasy no i swoim. Za to moj syn ma w przedszkolu takiego dzieciara, ze inaczej sie napisac nie da. Kopie dzieci po glowie, przeklina, atakuje przedmiotami. Przedszkole chcialo powiadomic sad rodzinny w ich sprawie po mojej interwencji, ale matka ublagala ich, ze pojdzie z dzieckiem na psychoterpie. Od miesiaca jest lepiej, nie rzuca sie juz na dzieci. Natomiast intelektualnie jest slabiutki, chyba to dziecko niepelnosprawne umyslowo.

Gość gość
Widzę ze nie tylko u nas takie problemy. Doninnej szkoły nie bardzo mogę ją przenieść jak ja przyniosę będę zmuszona zmienić pracę a o nową pracę w mojej okolicy juz gorzej no ale... zobaczymy jak sytuacja będzie się rozwijać w przyszłości. Drogie Panie powiedzcie mi to co pisałam mówiłam dyrektorce to przesada? Czy naprawdę to nie przemoc.

Gość gość
na drugi raz idz do kuratorium i dobrze ze poszlas. niech d**e ruszy od papierow w strone dzieci.

Gość gość
Ale Powedzcie mi czy źle napisałam to podanie? Jako powód podałam przemoc rówieśniczki wobec mojej córki. NAUCZYCIELKA i dyrektorka upieraja się ze to jest zbyt mocne słowo.

Gość gość
Było zapytać co ma się stać by to był problem

Gość gość
O matko . Autorko przecież to jest twoje dziecko . Mój przedszkolak tylko raz przyszedł do domu z ugryzieniem . Pani nic nie powiedziała ale on od razu się poskarzyl w progu i odpowiedziałam że jak jeszcze raz tak zrobi to ma krzyknąć że nie wolno gryźć i że powie mamie . I koniec tematu , dziecko najważniejsze. Ja bym zaniosla to podanie o przeniesienie a jakby mnie dyrektor czy wychowawczyni wysmiala to bym jej powiedziała żeby sobie jaj nie robila i ze to jest przemoc fizyczna i psychiczna . Boże święty jakby mi ktoś dziecku obcial włosy czy klul szpilka to bym tego dzieciaka za fraki zlapala. Od tego jest nauczycielka żeby pilnować. A ona dziś k***a była.. jakby dzieciak wsadzil te szpilke drugiemu w oko to czyja by była wina ????

Gość gość
A to że masz 26 lat to co z tego , to daje im prawo tak się zachowywać. Broń dziecko jak możesz. Ja mam 24 lata skończone i nikt na mnie źle nie patrzy ani takich jaj nie robi. Za bezpieczeństwo dziecka w trakcie zajęć odpowiedzialna jest nauczycielka . Takie Ci kity wciskaja ze głowa mała. Jeszcze do kuratorium zadzwoniłabym na oczach dyrektora ...

Gość gość
Dziś była choinka w szkole córka była z siostra męża i mówiła ze chyba głośno jest ze chce przenieść córkę bo zaczepila ja jedna nauczycielka która zna ze szkoły i mówiła ze chce przenieść córkę. Na poczęstunku dziewczyny nie były i na pewno nie zle mnie nauczycielka obgadala do innych rodziców. Bo tak było na wywiadowce jak ktorejs mamy nie było.

Gość gość
Dowiedzialam się ze nauczycielka mnie obsmarowala

Gość gość
Zgłaszaj to do kuratorium

Gość gość
Autorko dlaczego tak bardzo przejmujesz się opinią innych ludzi ? Co z tego że Cię obsmarowaly . Gdyby to chodziło o moje dziecko to miałabym w d***e wychowawczynie i resztę która Ci tyłek obrabia. Nosz kuzwa.. jakby dostała op*****l nauczycielka albo wyleciala z roboty to by się nauczyła na drugi raz. A tak to Ci powiedzą że przesadzasz i zamkną Ci buzię. Bo co innego mają powiedzieć jak maja Cię gdzieś. Zadzwoń do kuratorium i przedstaw sytuację to skończą numery ..

Gość gość
Bo szkoła jest tylko miejscem pracy nauczycieli. Naprawdę, chodzi o tą pensję, którą dostają dzięki szkole i nic więcej. Właściwie, to w szkole nie powinno być dzieci, nauczycielom pracowałoby się wtedy łatwiej.

Gość gość
Ta nauczycielka z drugiej grupy wygląda na fajną.

Gość gość
Juz się nie przejmuje... mam w nosie co powiedzą inni. Wczoraj wieczorem dzwoniła wychowawczyni i powiedziała ze Pani dyrektor kazała mi się zgłosić dzisiaj o 13 w szkole. Ciekawe... może już dostała olśnienia ze jednak może córkę przenieść wcześniej. Gorzej jak powiedział ze nie da rady...

Gość gość
A zgłosiłas sprawę do kuratorium?

Gość gość
Nie nie zgłaszałam. Mam nadzieje ze problem się rozwiąże bez ich interwencji

Gość gość
pzrerobiłamtemat ja p*****le ja od razu zgłosiłabym na policję i kuratorium złamanie obojczyka to już nawet nie przegięcie, to specjalne, zamierzone działanie tych gówniar na oddziale laryngologicznym leżał chłopie ze złamanym nosem poprzez kopnięcie na świetlicy go centralnie w nos, ze złości przez innego niby kolegę, bo chłopak grał dobrze w piłkę ,a tamten był zazdrosny niestety oparło się o policje, kuratorium i prokuratora

Gość gość
11:34 Wiesz co, tyle osób ci tu dobrze poradziło, wypowiadają się tu nawet nauczycielki, a ty i tak swoje, i tak wiesz lepiej. Nie szkoda mi ciebie jeśli potoczy się to wszystko tak, że cię oleją w tej szkole. Bardziej niż dobro dziecka liczy się dla ciebie własna opinia i co ludzie powiedzą. Nie zawracaj więc gitary i rób po swojemu, po co ten temat? :o 🖐️