Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DLACZEGO aborcja na życzenie

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego jak ktoś jest przeciwnikiem aborcji na życzenie ,widzi w tym samo zło jest wyzywany od katoli , moherowych beretów itp ?

Gość gość
Dlatego, że tak działa wszelka dyskusja: jesteś zwolennikiem poglądu A spotkasz się zawsze z reakcją przeciwników. Aborcja na życzenie nie jest tu żadnym wyjątkiem - po prostu każdy pogląd ma zwolenników i przeciwników.

Gość gość
Dlaczego nikt nie bierze pod uwagę ,ze ateista tez może byc przeciwnikiem aborcji na życzenie .

Gość gość
tylko ze to katolicy dokonuja najwiecej aborcji !!!!

Gość gość
Jesli aborcja na zyczenie bylaby u nas dostepna nie uslyszelibysmy o mamie madzi albo o beczkach po kapuscie czy innych sytuacjach zakopanych pod progiem

Gość gość
Moim zdaniem nie chodzi o to, ze kazdy kto jest za aborcją na życzenie będzie to robił. Tutaj chodzi o wybór, o to aby każdy mógł decydować sam. Czy myslicie że jak jest ustawa zakazujaca to nikt tego nie robi? Owszem, podziemie aborcyjne kwitnie. A najlepsze w tym wszystkim jest to, ze najwięcej mają do powiedzenia Ci którzy mają kasę i dostęp więc to robią. Tacy ludzie są przeciwnikami na pokaz. Niestety wladza jest władzą i ma swoje prawa, a biedne kobiety mają tylko siedzieć cicho.

Gość gość
wybór wyborem , owszem takie prawo powinna miec matka . Tylko jak sie to donosi do matki-katoliczki ? a to one dokonuja najwiecej aborcji !!! paranoja i kpina z Boga !!! s

Gość gość
Gościu wyżej - skąd masz takie dane? Ilość aborcji opiera się na szacunkach, pomiędzy nimi jest duża rozbieżność. Skąd więc wiesz, kto tych aborcji dokonuje? No, chyba że opierasz się na twierdzeniu, że w Polsce 90% ludzi to katolicy, więc katolicy muszą dokonywać najwięcej aborcji. Ale, moim zdaniem, to bardzo ryzykowna teza.

Gość gość
Po co aborcja na zyczenie ? Mamy 2017 rok , wiedza na temat płodności jest dostępna na każdym kroku . Antykoncepcja dostępna na każdym kroku . Nawet na stacji można kupić prezerwatywę . Jak ktoś myśli głowa a nie dupa to żadnej wpadki nie zaliczy . Jeszcze 40 lat temu była w Polsce aborcja na życzenie . Jak sie to skończyło ? ludzie zaczęli traktować to jak antykoncepcje .

Gość gość
2018 :)

Gość gość
Gościu wyżej - skąd masz takie dane? Ilość aborcji opiera się na szacunkach, pomiędzy nimi jest duża rozbieżność. Skąd więc wiesz, kto tych aborcji dokonuje? No, chyba że opierasz się na twierdzeniu, że w Polsce 90% ludzi to katolicy, więc katolicy muszą dokonywać najwięcej aborcji. Ale, moim zdaniem, to bardzo ryzykowna teza. xxxxx bo wszystkie legalne aborcie robione w szpitalach sa monitorowane i zbierano dane o matkach. Najczęściej ciążę usuwały ( szczególnie w przypadku chorych płodów) kobiety będace w zwiazkach małżeńskich, majace juz dzieci i deklarujące siejako wierzace i o tradycyjnych, nawet lekko prawicowych poglądach

Gość gość
Kiedyś pisała tutaj babka o odchudzaniu . 3 razy usunęła ciąże (mieszka w innym kraju ) bo kiedyś tam schudła i bała sie przytyć . Albo kobieta która usnęła ciąże bo nie chciała dziewczynki . Serio nie widzicie w tym nic złego ? Bo tak własnie wygląda aborcja na życzenie .

Gość gość
10:48 co innego usuniecie z kaprysu a co innego z gwałtu . Zreszta nie ma żadnego porównania .

Gość gość
Kiedyś pisała tutaj babka o odchudzaniu . 3 razy usunęła ciąże (mieszka w innym kraju ) bo kiedyś tam schudła i bała sie przytyć . Albo kobieta która usnęła ciąże bo nie chciała dziewczynki . Serio nie widzicie w tym nic złego ? Bo tak własnie wygląda aborcja na życzenie XXxxx g..prawda. to jakieś skrajne przypadki, nie wiem kogo w Polsce stac na 3 skrobanki, jesli porzadnie zrobiona przez lekarza to kilka tysięcy. Skrobanki na zyczenie to najczęściej- wpadka bardzo młodych ludzi, wpadka u starszych małżeństw- tak po ustaniu miesiączki też jeszcze mozna zajść a nie kazdy chce rodzić w wieku np. 48 lat, wpadka w małżeństwie w którym jest już kilkoro dzieci, wpadka u biedaków, no i najczestsza sytuacja- związek ok az facet sie nie dowie ze ona zaszła i nagle on spietrtala ze słowami radź sobie, albo mówi masz usunąć bo ciebie zostawie i nie będę się interesował dzieckiem

Gość gość
To ja usunęłam ciąże ze względu na płeć. Natomiast nigdy nie usunęłabym dziecka, które jest chłopcem, choćby nie wiem jak był upośledzony i chory. Największą tragedią życiową jest urodzenie żeńskiego bachora. Dlatego uważam, że aborcja na życzenie powinna być przede wszystkim ze względu na płeć bez ograniczeń wieku ciąży.

Gość gość
"g..prawda. to jakieś skrajne przypadki, nie wiem kogo w Polsce stac na 3 skrobanki, jesli porzadnie zrobiona przez lekarza to kilka tysięcy. " Przecież napisałam , ze babka mieszka w innym kraju . Bylo to na forum o odchudzaniu . TAK własnie wygląda aborcja na życzenie .

Gość gość
11.38 słabe to prowo

Gość gość
Żadne prawo. Mieszkam w kraju gdzie jest to bez problemu możliwe. Usunęłam dwa płody żeńskie grubo po 20 Tc. Oprócz tego mam trzech wspaniałych synów.

Gość gość
11:38 powinnaś iść się powiesić, skoro żeńska płeć jest tak poniżająca. Nie rób sobie więcej wstydu i strzel sobie w ten głupi łeb.

Gość gość
dokładnie , skoro płec zenska taka ble i strzel sobie w łeb ,po co zasmiecasz tez świat? usunęla płody ? omg - nazwij to odpowiednio : ZABILAM SWOJE DZIECI , CÓRKI pierwsze je spłodziłam stworzyłam a potem je zabiłam

Gość gość
Żadne prawo. Mieszkam w kraju gdzie jest to bez problemu możliwe. Usunęłam dwa płody żeńskie grubo po 20 Tc. Oprócz tego mam trzech wspaniałych synów. Indie, czy Chiny sie nie liczą, w Chinach to nawet z płodów potrafia zupę zrobić i nikogo to nie dziwi

Gość gość
Żadne prawo. Mieszkam w kraju gdzie jest to bez problemu możliwe. Usunęłam dwa płody żeńskie grubo po 20 Tc. Oprócz tego mam trzech wspaniałych synów. no cóz, nie wszystkie choroby psychiczne da sie leczyć z dobrym skutkiem, ale tak współczujemy ci