Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Są pojedyncze szczepionki przeciwko odrze, oto lista.

Polecane posty

Gość gość

ROUVAX – szczepionka p/odrze – firma Aventis Pasteur, Droga podania – podskórna lub domięśniowa. ATTENUVAX – szczepionka p/ odrze –firma Merck Sharp & Dohme, Droga podania – iniekcja podskórna. RIMEVAX – szczepionka p/ odrze – firma SmithKline Beecham, Droga podania – iniekcja podskórna. Lekarze twierdzą, że nie ma, że tylko są MMR i Priorix (odra, świnka, różyczka), a to nie prawda.

Gość gość
Skąd masz takie dane?

Gość Karolina Telicka

Skąd mam je ściągnąć ???

Gość Gosc

Tak są takie szczepionki,ale co z tego skoro nie są zarejestrowane w naszym kraju. Aby ściągnąć taką szczepionkę, trzeba znaleźć lekarza, który wypełni druk o import docelowy. Aby ściągnąć jakiś lek w ten sposób musi być zasadność.  Wątpię, że jakiś lekarz w Polsce by się w to bawił skoro na rynku są szczepionki skojarzone. Poza tym podpisując się, bierze na siebie ryzyko ewentualnych powikłań. Marne szanse na sprowadzenie. 

Szczepionki są dostępne we Francji i w Szwajcarii. Wydaje mi się, ze w Wlk Brytanii tez łatwiej zdobyć. Po prostu turystyka szczepienna zostaje

Gość pojedyn. szczepionki- odra

czy ktoś szczepił dziecko z Polski za granicą pojedynczymi szczepionkami np przeciwko odrze , śwince . Proszę o kontakt do lekarza lub przychodni za granicą , gdzie to zaszczepili polskie dziecko np szczepionką Attenuvax. Moje dziecko ma opóźniony kalendarz szczepień z powodu bardzo poważnych powikłań po poprzednich szczepieniach.

Pewnie nie ma szansy , żeby jakiś lekarz w Polsce sprowadził pojedyncze szczepionki na tzw . import docelowy?