Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po prostu mm

niski poziom bhcg

Polecane posty

Gość po prostu mm

Cześć dziewczyny.Mam nadzieję, że dobrze trafiłam...potrzebuję pozytywnych historii podobnych do mojej.Może któraś z Was miała taką sytuację i skończyła się ona pozytywnie.Do rzeczy.Przedwczoraj rano zrobiłam test ciążowy-to był mój 29dc, niestety nie jestem w stanie ile powinien ten cykl trwać gdyż dopiero miałam dwa razy okres po porodzie-jeden cykl trwał 33 dni, a poprzedni 29. Przed pierwszą ciążą nie miałam nazbyt regularnych cykli ale zazwyczaj oscylowały one w granicach 32 dni-czasami więcej.Ale do rzeczy:po zrobieniu testu po 3 minutach pokazała się baaardzo blada druga kreska (ale napewno tam była-jak to mówią dziewczyny cień cienia). Coś mnie tknęło i za Za kilka godzin poszłam do laboratorium zrobić na bhcg. Ponieważ wynik miał być dopiero następnego dnia więc kolejnego dnia rano zrobiłam drugi test płytkowy-druga kreska była już znacznie wyraźniejsza niż dzień wcześniej.Ucieszona oczekiwałam wyniku bhcg...a wynik bhcg wyszeł 6,11!!No i totalna konsternacja bo jak test płytkowy o czułości 25 mógł wykryć ciążę która wynosi 6,11...Poczytałam o ciążach pozamacicznych, poronieniach...załamka...dziś rano znowu test płytkowy-tym razem znowu ciut wyraźniejsza kreska niż dzień wcześniej. Ponieważ minęło już 48h chciałam sprawdzić czy bhcg właściwie przyrasta-poszłam na pobranie krwi.Wynik 25,23.Powinnam niby się cieszyć bo przyrost piękny...aleee...no właśnie...nadal jest to strasznie niski wynik.Pocieszam się myślą że nie jestem w stanie dokładnie stwierdzić kiedy miałam owulację na 100% i ile powinien trwać ten cykl...liczę, że jest to bardzo młoda ciąża i że junior da radę...ale że test płytkowy wykrył taki niski wynik = 6,11???Dziewczyny czy zdarzyła się wam kiedyś taka historia?I taka niska beta a wszystko skonczyło się szczęśliwie??Proszę odezwijcie się...

Gość gość
Ja mialam bhcg 17, po 48 godz.bhcg byla 36 a za kolejne 2 dni 128. Urodzilam zdrowa coreczke. Beta byla taka niska bo owulacja byla pozniej niz byc powinna.

Gość po prostu mm
Gościu - miód na me serce :) Wiem, że różnie może być w mojej sytuacji ale bardzo potrzebowałam takiej prawdziwej historii podobnej do mojej z takim happy-endem :) Dzięki!

Gość po prostu mm
Może ktoś jeszcze się wypowie

Gość gość
Autorko po prostu pisze jak bylo :) a najsmieszniejsze jest to ze bylam.pewna ze czuje owulacje 15 dnia cyklu a musiala byc jakis tydzien pozniej. Dlatego teraz jak ktoras mi mowi ze jest pewna kiedy byla owulacja to ja siw tylko usmiecham :) A wtedy dalabym sobie reke uciac :)

Gość po prostu mm
Wiesz ja w kwestii owulacji to chyba nigdy nie wiedziałam kiedy ją miałam (nie sprawdzały się u mnie testy owulacyjne, jedynie obserwowałam śluz...ale czy dobrze??:))

Gość gość
autorko- nie ma zadnego problemu nigdy nie patrz na wysokość bety tylko na przyrost. Zawsze! Gratuluję. Dbaj teraz o siebie.

Gość gość
Lepiej dbaj o dziecko, które już masz!

Gość gość
gość dziś Lepiej dbaj o dziecko, które już masz!

Gość gość
gość dziś Lepiej dbaj o dziecko, które już masz! Ale że o co chodzi?