Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciuszki z motywem postaci z bajek to wiocha?

Polecane posty

Gość gość

Sama kupuje neutralne i takie mi sie podobaja. Dostalam jednak ciuszki od chrzestnej po jej synku. Super stan, wszystko pieknie, ale wszystkie bluzki z motywem albo scooby doo albo spider man/ batman. Takie mi sie zbyt pstrokate wydaja. Chociaz wiem ze to dziecku maja sie podobac.. To naprawde jest taka wiocha?

Gość gość
Co to znaczy "wiocha"?

Gość gość
Mnie się osobiście nie podobają - wolę neutralne, niekrzykliwe ubrania - ale dzieci zdaje się gustują w pstrokaciznie:) (a są też takie, którym wszystko jedno, co im się na dupinke wloży:) ). Jakbym miała dziecko ubierać w to, co mi się podoba, to nosiłoby tylko czarne, bo to mój ulubiony kolor:D A zdaniem innych ludzi nie warto się przejmować

Gość gość
dla mnie wiocha ;) i programowanie dziecka na komerche, bo taki 2, 3 latek to nawet nie powinien wiedzieć, co to jest batman!

Gość gość
Poza tym jeśli ubranka są za darmo i w dobrym stanie, to moim zdaniem szkoda nie skorzystać. A kasę lepiej odłożyć na czasy, kiedy dziecko zażyczy sobie codziennej rewii mody;)

Gość gość
Raczej 2 latek nie wie kto to batman. Ja wole takie ubranko niz te sztywne jednokolorowe zestawy bez nadruku. Dziecko to dziecko.

Gość gość
wszystko z umiarem, niektórzy myślą że dziecko będzie szczęśliwsze jak będzie całe w minionkach ;)

Gość gość
Dzieci takie lubią. Wiocha to robienie starego maleńkiego.

Gość gość
Tu autorka. No jak jyz to wtedy spodnie jednokolorowe do tego. Z reguly ma szare/ granatowe. Ciuchy naprawde stan extra no i moze racja, ze co za roznica.

Gość gość
jak nue wie to się szybko il dowie, bo zapyta co to na bluzce jest! straszne są takie maluchy w jakiś spiderach... :(

Gość gość
mi nie jest wszystko jedno...co innego fajna bluzeczka z pieskiem non name, a co innego ciągle Scooby Doo :O

Gość gość
Dajcie dzieciom być dziećmi. Kiedy mają nosić ciuchy pstrokate itd? Od tego jest dzieciństwo żeby nie być tak do końca poprawnym. A co do ciuchów z motywem bajek to mój syn miał mnóstwo bluzek z Carsami. Najczęściej kupowałam w H&Mie. ;)

Gość gość
Mój syn już sobie sam wybiera ciuchy więc wiadomo... bierze te gdzie jest psi patrol czy inni bohaterowie bajek. Według swojego gustu ubierałam jak był mniejszy :)

Gość gość
Ja dla mojego syna chcialam odkupic mega pake od jednej mamy a tam... Praktycznie same koszule, bluzki z kolnierzykiem, spodnie jeansy czy sztruksy na guzik( to byl zestaw na 12-18mcy). Osobiscie nie wyobrazam sobie ubrac tak mojego 11mies raczkujacego malca. Wolalabym juz nie krepujace ruchow bajkowe bluzki.

Gość gość
Bo programowaniem dziecka na komerche wcaaaaaale nie jest kupowanie mu nowych ciuchów, jeśli otrzymało się od kogoś takie w dobrym stanie. Komercha to przede wszystkim kupowanie całej masy niepotrzebnych przedmiotów, po to żeby je za chwilę wyrzucić i kupić nowe

Gość gość
pstrokate nie znaczy ciągle z carsami, okropnosc te bajki niby dla dzieci :O

Gość gość
zawyzone cechy ciuchów z bajek, to jest jak najbardziej komercha!

Gość gość
Na mojego beda pasowac te ciuchy kolo jesieni. Wiec w zasadzie bedzie plac zabaw, zrobi sie zimniej wiec jakas bluza i moze nie bedzie innych w oczy razic. Zreszta bluzy tez tam sa i spidnie ale juz neutralne. Bo pierwsza rzecz patrzylam na stan, ze super a potem zaczelam sie zastanawiac nad tymi nadrukami.

Gość gość
21:48 Ale przecież autorka wyraźnie napisała, że dostała używane ciuszki od kogoś, tak?

Gość gość
Nie wierze w to co czytam. Dajcie dzieciom byc dziecmi! Ty sobie mozesz kupiwac ninimalistyczne ubrania ale dlaczego dziecko ma wygladac smutno? Moj 5 latek uwielbia wszystko z spider manem czy batmanem. Jak cos mu kupie ofrazu sie przebiera i nie chce sciagnac.

Gość gość
Moim zdaniem bardziej należy się przejmować brakiem gustu w ubiorze dorosłych (i coraz większym zeszpecaniem otoczenia, chaosem architektonicznym, postępującą brzydotą przestrzeni miejskiej itd) niż tym, w co ubrane są dzieci, którym ma być przede wszystkim ciepło i wygodnie.

Gość gość
Nie rozumiem. Akurat jeśli chodzi o dobre ciuchy to mam na tym punkcie odjechane. Ale jeśli dziecko prosi mnie o ciuch, na którym jest postać z bajki (nie tandeta z Pepco, Lidla itd), to czemu nie? Ma zawsze chodzić po mojemu?

Gość gość
Lidl akurat ma dibrej jakosci ciuszki.

Gość gość
No uzywane sa. Ale wygladaja jak nowe. Ona duzo dostawala w prezencie, niektore zdazyla zalozyc zaledwie kilka razy a niektorych wcale.

Gość gość
Dzieci mają wyobraźnię. Dla nich te postacie z bajek, to wielka radość, kolorowa postać, która żyje w ich wyobraźni. Dla nich ta postać żyje i funkcjonuje w ich wyobraźni. Dajcie dzieciom wyrabiać swoją wyobraźnię, bawić się kolorami i tymi postaciami z bajek. To ich rozwija.

Gość gość
Może od razu zabronić dzieciom oglądać bajki. Tylko przedszkola, nauka języków, jazda konna, hokej na trawie, a na urodziny komplet książek typu Historia Świata💤

Gość gość
postać z bajek na bluzce rozwija, padłam i nie wstałam :D

Gość gość
nie, lepiej niech non stop oglądają bajki, bo to dziecko rozwija :D

Gość gość
22:02 Dlatego ja bym nie miała dylematu. Poza tym często myślę o tym, że te ciuszki, które najchętniej kupowalibyśmy w sklepie tonami co sezon, najczęściej uszył ktoś w szwalni gdzieś w Bangladeszu. Czasem nawet ktoś niewiele starszy od mojego dziecka. Warto mieć to na uwadze, wyrzucając rzeczy w dobrym stanie.

Gość gość
Rozwija wyobraźnię. Umiesz czytać? Chyba nie bardzo. Widocznie z wyobraźnia u ciebie słabo. Moja często odpowiadała, jak to psi patrol coś tam zrobił, uratował piesek kogos, wymyślala historie. Teraz pisze najlepsze wypracowania z klasy, nie robi błędów, piękne układa zdania, wymyśla opowiadania.