Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodamama22

Czy mam zasłabe mleko ? Za chudy pokarm? Czy dobrze przybiera na wadze ?

Polecane posty

Gość mlodamama22

Odkad urodziłam karmie piersia, jednak jak każda mama obawiam sie czy aby na pewno moje maleństwo sie najada, wczoraj z wieczora odciągnęłam 150ml mleczka, z czego Maluszek wypił okolo 60 ml, zostało 90ml, rano zobaczyłam, że z 30 ml osiadła sie ciezka śmietanka, a reszta wyglada jak woda, czy to nie jest za chudy pokarm ?Dodam, że przybieralismy dotąd na wadze dobrze, urodził sie z waga 3750g w 7 tygodniu ważył już 6kg, dziś na wizycie 9 tydzien wazył tylko 6410g, czyli przybrał 410g w dwa tygodnie czy to nie za mało ? Licze na odpowiedz.

Gość gość
czy mógłby ktoś udzielić mi odpowiedzi ? martwie sie

Gość gość
Byłaś na wizycie i pediatra nie skomentował wagi? Naprawdę zakładałaś że dziecko będzie w nieskończoność przybierać ponad kilogram miesięcznie? Wyobrażasz sobie jak by wyglądał mając roczek? Przybiera ok, a świadczy o tym jego waga, wygląd i ilość odciąganego mleka nie mają nic do rzeczy i nic nie mówią o tym ile dziecko wypija z piersi.

Gość Mama 2 plus 2
To, że mleko się rozwarstwia jest jak najbardziej normalne. Ja myślałam że tylko panie że starszego pokolenia głoszą teorie o za chudym pokarmie a tu niespodzianka. Nie ma czegoś takiego jak za chudy pokarm. Mleko jest, dziecko przybiera na wadze, proszę nie szukać problemu tam gdzie go nie ma.

Gość gość
400g w 2 tyg to moim zdaniem jak najbardziej ok. A to rozwarstwienie mleka to normalne. Mm jest jednolite pod wzgl koloru a mleko z piersi jest zupełnie inne. Jak stoi np w lodówce to robią się warstwy.