Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4 miesiące po cesarce i kolejna ciąża..

Polecane posty

Gość gość

Jestem 4 miesiące po cięciu cesarskim i podejrzewam ze jestem w ciąży... czy myślicie ze mam szansę donosić i urodzić zdrowe dziecko ? Bardzo się boje o maleństwo:

Gość gość
A to już pytania do ginekologa.

Gość gość
Chyba wiadomo, że po ciąży człowiek się zabezpiecza, tym bardziej po cc

Gość gość
Czasami tabletki zawodzą

Gość gość
"podejrzewam ze jestem w ciąży... boje o maleństwo" Nie ma maleństwa z samego podejrzenia. Albo jesteś w tej ciąży albo nie :)

Gość gość
no i nie mówiłam, że baby są nie do z***bania

Gość gość
Jeden test jedna kreska a na drugim blada druga... Wiec raczj jestem w piątek mam wizytę u lekarza

Gość gość
Dlaczego nie zabezpieczacie się? Jednak to zbyt wcześnie na następne dziecko.

Gość gość
Ciezka sytuacja, powinno sie odczekac minimum 1,5 roku, tam w srodku masz przeciez zszywana macice. Pogadaj szczerze z lekarzem, mam nadzieje ze bedzie dobrze

Gość gość
Jak mozna byc tak skrajnie nieodpowiedzialnym? Przeciez to zagrozenie zycia, dla ciebie i dla dziecka. I nie p*****l, ze antykoncepcja zawodzi, bo prawidlowo stosowana nie zawodzi.

Gość gość
To uwierz ze zawodzi... brałam codziennie tabletki o tej samej porze...

Gość gość
Ludzie myslacy peezda a nie mozgiem, wygina w taki sposob jak autorka...

Gość gość
Pozegnaj sie z zyciem, bo w naszym jebnietym kraju nie ma przeciez aborcji

Gość gość
Nie martw się... właśnie rozmawiałam z lekarzem na ten temat kiedy można się starać po cięciu o kolejną ciąże i powiedział ze po 4 miesiącach można już ocenić bliznę i jak jest ok to działać :)

Gość gość
Nie ty 1 i nie ostatnia, która wpadła tak szybko. Nie martw się na zapas, niech lekarz to oceni.

Gość gość
Ja znam dziewczyny które celowo planowały ciąże szybciej niż rok i było wszystko Ok. Częste wizyty u lekarza i ciaza rozwiązana przed terminem i fajne zdrowe dzieciaczki

Gość gość
moja przyjaciolka 3 miesiace po cesarce zaszla w ciaze, przeplakala miesiac, bo sie bala jak to bedzie, a tydzien temu urodzila i znow jest szczesliwa mamusia :) takze glowa do gory :)

Gość gość
Od tego, że będziecie po autorce jeździć i wyzywać ją od nieodpowiedzialnych jej ciąża nie zniknie. To co robicie, to jest takie płakanie nad rozlanym mlekiem. Autorko, ja byłam w identycznej sytuacji. Ciążę donosiłam bez problemu. Drugą cesarkę zrobili mi w 39 tygodniu. Przebiegła wzorowo. Dziecko jest zdrowe, super się rozwija. Oczywiście nie twierdzę, że skoro u mnie tak było, to u Ciebie nie mogą się pojawić komplikacje. Ale pytałaś, czy masz szansę donosić i urodzić zdrowe dziecko, więc odpowiadam; jak najbardziej.

Gość gość
A miałaś jakieś problemy z blizna ?

Gość gość
Umrzecie przez te cesarki

Gość gość
Czasami nie ma innego wyjścia niż cesarka... nie każda cesarka jest z wyboru..

Gość gość
Ja bym umarła, gdyby nie cesarka.

Gość gość
gość dziś Z blizną nie miałam żadnego problemu. Całą ciążę byłam aktywna, sama zajmowałam się starszym dzieckiem, robiłam porządki w domu, nawet umyłam okna na święta.

Gość gość
Czy wy nie wiecie co to prezerwatywa ?

Gość gość
Poważnie lekarz mowi ze 4 mce po porodzie mozna działać? :O jak świat światem, dzieci rok po roku sie rodzą i beda, ale jakos mi sie nie chce wierzyć, ze lekarz przyklasnął i polecił sie starać, w dodatku po CC:-/ a kiedy czas na regeneracje dla organizmu kobiety? I zero obaw przed ewentualnymi powikłaniami, przez niedawne CC? Po tym zdaniu stwierdzam, ze prowo.

Gość gość
gość 2018.01.21 Tutaj sie zgadzam, ze prawidłowo stróżowania antykoncepcja nie powinna zawodzić. Owszem jest jakis odsetek "pechowców", ale raczej niewielki. A ja tu zauważyłam modę na "ciąże z antykoncepcji". Każda sie tłumaczy, ze ja antykoncepty zawiodły, hehe ciekawe. Wyobraźcie sobie, ze ludzie "stosują" (pisze w cudzysłowie, bo wiadomo, ze to nie jest metoda), stosunek przerywany, facet na wariata albo "wyskoczy" albo nie zdąży;) i latami nie zachodzą.. A tu co chwile jakaś panna bierze specyfiki, ale w ciąże zachodzi. To chyba efekt wypowiedzi Natalii Przybysz, ktora opowiadając o swojej aborcji, stwierdziła, ze jej ciąża to wynik zawodnej antykoncepcji. Wszystkie tak biorą te tabsy, a co chwile ciąża:P To ja juz prędzej uwierzę w ciąże ze spirali (znam przypadki) niz z tych waszych tabletek, bo ja mam wokół kobiety, które DBAJĄ o prawidłowe przyjmowanie i eliminowanie ewentualnego ryzyka i jakos w ciąże nie zachodzą...

Gość gość
Nie w każdym przypadku można już po 4 miesiącach. Czytaj dokładnie

Gość gość
No ja i maz 11 lat na przerywanym. Mam 2 dzieci zaplanowanych. W ciaze zachodzilam i za jednym i drugim razem w drugim cyklu.

Gość gość
Przecież autorka nie martwi się o to że zaszła w ciążę tak szybko, tylko martwi się o bliznę po cięciu, że może przez to nie donosić dziecka,że macica może pęknąć..Ja za 3 tygodnie będę miała trzecie cięcie.U mnie różnica od pierwszego cięcia wynosi 5 lat i 4 lata.

Gość gość
Autorko i jak po wizycie u lekarza?