Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co teraz musi czuć żona Mackiewicza...

Polecane posty

Gość gość

Żal mi jej. Ale jego bardziej. Osiągnął to o czym marzył ale zapłaci za to najwyzsza cenę... :(

Gość gość
to po co tam wchodzi ? widza jakie to niebezpieczne to muszą włazić

Gość gość
Mnie ich nie szkoda...

Gość gość
A po co ludzie tam wchodzą? A po co skoczkowie skaczą? Biegacze biegają? To jest sport i pasja. Wiedzą że to niebezpieczne ale idąc zawsze się myśli że przecież jesteśmy przygotowani, uda się nam... Ale góry to weryfikuja.

Gość gość
O co chodzi??

Gość gość
Tak sobie wybrał to tak ma . Nie jest mi ich zal .

Gość gość
Wiedziała z kim się wiąże.

Gość gość
Rozumiem ich pasję, potrzebę wyjścia w góry. Choć sama nie byłam wyżej niż na 4 tysiacach. Chciałabym ale mam stałą pracę, więc ciężko pogodzić etat z odpowiednim treningiem... Poza tym boję się ze bym nie wróciła do rodziny ze góry by pokazały swoją moc... Ale podziwiam tych którzy idą... Znałam Maćka Berbeke i płakałam jak bóbr po jego śmierci. Mackiewicza nie znam, trzymam kciuki za cud bo teraz to już tylko na to zostaje liczyć. Mam nadzieję że pogoda pozwoli im dojść i go znajda... Ale to jeszcze 2 dni.

Gość gość
Chodzi o himalaiste na nanga Parbat.

Gość gość
Ja tylko nie wiem jakim cudem w ekipie ratunkowej jest Bielecki? Ten który jest znany z zostawiania kolegów w kłopotach... Ze jego w ogóle ktoś gdzieś zabiera?

Gość gość
Kurcze, ja wszystko rozumiem, nie chce nikogo oceniac, pasja jest ok, trzeba jakas miec... Tak naprawde w kazdej chwili cos sie moze wydarzyc. Zastanawiam sie tylko, czy taki czlowiek bedac tam na gorze i wiedzac, ze umiera, jest szczesliwy? No bo zdobyl ten szczyt, ok, ale co w zwiazku z tym? Nawet nikomu o tym nie opowie, ile jest warta taka satysfakcja, skoro juz dzieci nie zobaczy, osieroci, zona zostanie sama z trojka... Jak sa dzieci to o nich tez musi myslec, przeciez to jeszcze male dzieciaki. Jedni ludzie walcza z rakiem o zycie w szpitalach, lub zazynaja sie, zeby zapewnic rodzinie byt, a inni tak szastaja tym swoim zyciem, a przeciez nie zyje tylko dla siebie:/ taka mnie refleksja naszla. Nie chcialabym, zeby moj maz stawial swoje pasje ponad dobro rodziny. Szkoda mi ich wszystkich, jego tez. Mam nadzieje ze znajda go na czas.

Gość gość
Po 2013 malek zniknął z alpinizmu, a ten nadal jest promowany... Choć początkowo chodził z obcokrajowcami bo nasi się bali z nim iść w gory

Gość gość
Bo ten facet to egoista . Jak sie ma takie pasje to nie zakłada sie rodziny i tyle w temacie . Wiedza co ich tam czeka ale jeden z drugim musi tam pakować dupsko żeby pokazać jacy to sa super .

Gość gość
Jeden nałóg zastąpił drugim. Efekt ten sam.

Gość gość
Nie jest mi żal nikogo, kto świadomie podejmuje ryzyko utraty życia. Co czuje jego żona? Wiedziała z kim się wiązała i robiła dzieci, więc wg mnie jest również odpowiedzialna za to, ze dzieci być może stracą ojca. Ja nigdy nie wyszłabym za kogoś takiego, bo zostanie wdową i patrzenie na dzieci półsieroty jakoś mnie nie rajcuje.

Gość gość
Ten facet ma 40 lat ? ja myślałam ze to stary dziad . No ale teraz czytam ze to były narkoman . Z pierwsza zona miał jedno dziecko z druga ma 2 dzieci . Tylko w jakim wieku te dzieci ?

Gość gość
Mój mąż codziennie jeździ autem do pracy-50km w jedną stronę. A wiadomo co się dzieje na polskich drogach... Równie dobrze jak coś mu się stanie w wypadku będzie można powiedzieć że mógł poszukać pracy blizej...

Gość gość
Dzieci mają 9, 7 i 6 lat

Gość gość
Mam nadzieję. Trzymam kciuki, choć realnie patrząc tam jest -60, a on ma chorobę wysokosciowa... Revol schodzi cały czas, a nasza ekipa jest na 5400... Zostało jakieś 1800 do niego...

Gość gość
Iibed Tu nie chodzi o jego życie . Jak mu było obojętne to mógł sie zaćpać . Facet ma 3 dzieci jest ojcem i jako kochający ojciec powinien myśleć tez o nich a nie tylko o swojej d***e .

Gość gość
Ostatni wpis - 100% racji! Nie znacie tych ludzi i nic nie wiecie o ich pasji. To pasja która faktycznie uzależnia. A do co śmierci w górach... Uwierzcie, że oni wolą zginąć robiąc to co kochają niż całe życie żałować, że tego nie zrobili! Żyjąc ze wspinaczem, zawsze jesteś na drugim miejscu... To 7 podejście Mackiewicza na Nange. Mam nadzieję że ma jeszcze szansę na przeżycie tego. Ale jeśli nie to... Wierzę, że udało im się zdobyć szczyt. Trzymam kciuki za akcję ratunkową. Nie bądźcie tacy bezwzględni ludzie w swoich wyrokach.

Gość gość
Chodziło mi o wpis z 16:25 oczywiście.

Gość gość
Iibed Co to za bełkot? Do szkoły podstawowej chodziłeś ? Facet siedzisz cały dzień na babskim forum to naucz się pisać poprawnie . Nie dziwie się ,że jesteś starym kawalerem .

Gość gość
Chłopaki są na 5600. Revol schodzi w dół. Jeszcze 1600 m do Tomka... :(

Gość gość
libed - w punkt Co za durne kwoki w ogóle tu siedzą :o

Gość gość
Skonczcie juz pieprzyc o ty "pasjach"!!! Ta "pasja" zniszczy finansowo jego rodzine, zone, dzieci !!! - wiecie ze zona musiala wyzebrac i pozyczac zeby szybko wplacic 50 tys dolarow zeby helikopter po niego polecial??? Caka akcja kosztuje ok 150 tys dolarow i te kase beda splacaly jego dzieci!!! Ach jak cudownie ze tatus mial "pasje"!

Gość gość
Ale to cały czas człowiek w odróżnieniu co do niektórych. Was.

Gość gość
gość dziś Skonczcie juz pieprzyc o ty "pasjach"!!! Ta "pasja" zniszczy finansowo jego rodzine, zone, dzieci !!! - wiecie ze zona musiala wyzebrac i pozyczac zeby szybko wplacic 50 tys dolarow zeby helikopter po niego polecial??? Caka akcja kosztuje ok 150 tys dolarow i te kase beda splacaly jego dzieci!!! Ach jak cudownie ze tatus mial "pasje"! xxx 10/10!

Gość gość
Jego mi nie szkoda . Dzieci tak :(

Gość gość
Kopnęłabym w dupę takiego głupiego egoistę. Związek nie może ograniczać, ale pasja ważniejsza niż rodzina to nie dla mnie. Nawet udana wyprawa jaki to stres dla rodziny... Odpowiedzialne rodzicielstwo to także dbanie o siebie, zmiana trybu życia, profilaktyka zdrowotna a nie głupie narażanie się.