Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co teraz musi czuć żona Mackiewicza...

Polecane posty

Gość gość
11:09 ma racje, zaraz z niego bohatera narodowego zrobią... minęły czasy, kiedy bohaterem był naukowiec, który zginął w czasie wybuchu nad eksperymentem, czy lekarz, który zmarł zaraziwszy się od pacjenta... pominąwszy to, kto płaci za te akcje ratunkowe, to szlag mnie trafia, że ja będąc farmaceutką już 8 raz od listopada jestem chora, bo ledwo wyzdrowieję to już mnie pacjenci obsmarkają i obkaszlą i a piać od nowa, POTEM JA ZARAŻAM MOJE DZIECKO i nikt mi tych pieniędzy za leczenie nie zwróci, chociaż to ja PRACUJE i się narazam na zarazki non stop. I nie mam zwolnienia 100% płatnego jak policja, czy wojsko, chociaż CAŁY CZAS W PRACY JESTEM W OTOCZENIU CHORYCH LUDZI. Parę tygodni temu zmarła maleńka dziewczynka, bo nfz odmówił zrefundowania operacji i dla chorych dzieci nie ma pieniędzy, a na czyjeś prywatne pasje jak najbardziej.

Gość gość
11:15 10/10

Gość gość
11:15 wojsko też nie ma 100% płatnego zwolnienia lekarskiego. Mój mąż jest żołnierzem i dostaje 80 %. Jeśli chcesz już szczekać, to najpierw się dowiedz jak jest naprawdę. Nie wiem jak w Policji, ale raczej też 80 %

Gość gość
Żonie współczuję, dzieciom też, musiała mieć kobieta z nim bardzo ciężkie życie. Ludzi podobni jemu to EGOIŚCI. Skończeni, nieodpowiedzialni, myślący o sobie jak o pępku świata. INDYWIDUALIŚCI... Żal. Miał wybór być ojcem i mężem, dbać o rodzinę i być facetem a wybrał gnojową opcję chorych ambicji. Tym ludziom coś się przepala we łbie. Są WYBRAKOWANi. To gowniana pasja nie pasja jedynie kosztem innych. Tacy ludzie nie kochają nikogo. Nigdy mi to nie imponowalo. Kojarzy mi się z samobójcami. Ta misja ratowania życia kosztowała nas podatników grube bardzo grube pieniądze. Za ich widzimisię. Poszedł koleś w p**du zostawił dzieci i żonę bo k******* miał pasję... Zasrani Skończeni egoisci

Gość Mama 2 plus 2
Stała się tragedia, nie żyje człowiek ale jak dla mnie ani to bohater ani człowiek godny podziwu. Wybrał za cel życiowy wejście na tą górę i mu chyba się udalo ale jakim był człowiekiem? Zrobił jedno dziecko, którego nie wychowywał i zaraz zrobił następne kolejnej kobiecie, nie zawsze miał na alimenty. Czy pasja usprawiedliwia wszystko? Jego dzieci sie jego pasją nie najedza. Jestem wrażliwa na krzywdę dzieci. Nie szanuje ludzi którzy nie biorą odpowiedzialności za swoje czyny, nie wychowują dzieci, nie łoża na nie. Powinien ich dobro mieć na uwadze. A on widział tylko ta górę. Owszem każdy oprócz bycia rodzicem jest po prostu człowiekiem ale trzeba znać granice. Nie on pierwszy, nie ostatni. A żona wiedziała z kim się zadaje, jaką ma pasję, że jest lekkoduchem, że zostawił dla niej jedna rodzinę. Ludzie giną codziennie, a on miał pasję wysokiego ryzyka i musiał się z tym liczyć, żona również. Ciekawa jestem tylko o czym myślał przed śmiercia, o dzieciach,że zostana sierotami czy że w końcu spełnił Marzenie i zdobył szczyt. Raczej to drugie. A Francuzka zeszła i dobrze, co miała z nim siedzieć i czekać na śmierć?

Gość gość
Do 11:36 więcej kosztuje nas 500 Plus dla takich pluskiew jak Ty.

Gość gość
Mackiewicz, według mnie, jest totalnym egoistą. Wyszedł z nałogu i chwała mu za to. Ale zastąpił go pasją bardzo niebezpieczną. Co więcej. Zaczął wspinać się na siedmio i osmiotysieczniki bez przygotowania. Nie zaczął od niższych gór takich jak Tatry czy Alpy, nie trenował wspinania się po skałach i lodzie w niższych górach, nie robił trekkingu po niższych górach. Od razu rzucił się na głęboką wodę bez odpowiedniego treningu, przygotowania, od razu w stylu alpejskim. Kilka razy mu się nie udało, a jednak dalej to robił mimo wszystko. A to już jest nie pasja tylko konieczność zaspokojenia swojej ambicji nawet kosztem życia. Co do żony. Wiedziała z kim się wiąże, wiedziała jakie jest ryzyko choćby po jego poprzednich wyprawach. Była z nim wiedząc, że z którejś wyprawy może nie wrócić. I, szczerze mówiąc, nie jest mi jej żal. Decyzja o przerwaniu akcji ratunkowej była dla ratowników ciężka. W górach obowiązuje zasada odwróconego triażu czyli najpierw ratuje się tych mniej poszkodowanych, bo jest szansa, że przeżyje np dwóch. A ratownicy też nie mogą narażać całkowicie, za wszelką cenę swojego życia. Stało się jak się stało ale tak jest kiedy człowiek zabiera się za himalaizm bez wieloletniego przygotowania swojego organizmu do morderczych warunków tam panujących.

Gość gość
11:15 zgadzam się idąc w góry powinni mieć ubezpieczenie które pokryje koszty ewentualnej akcji ratunkowej. Żal człowieka ale on tam poszedł z własnej woli a ile ludzi choruje i tez chcieliby żeby ich ratowania a tu NFZ mówi tego leczenia nie refundacjemy.....

Gość gość
Większość ubezpieczycieli nie ubezpiecza powyżej 6tysiecy

Gość gość
11:15 zgadzam się idąc w góry powinni mieć ubezpieczenie które pokryje koszty ewentualnej akcji ratunkowej. Żal człowieka ale on tam poszedł z własnej woli a ile ludzi choruje i tez chcieliby żeby ich ratowania a tu NFZ mówi tego leczenia nie refundacjemy.....

Gość gość
No to powinni sami mieć taką kasę przygotowana gdyby akcje ratunkowa rozpoczęto od razu może by przeżył. A co do tej francuzki myślę że to ze przeżyła zawdzięcza temu że pomimo odmrożen schodziła sama .Gdyby została z nim w namiocie mogłaby dalej czekać na pomoc a w tych warunkach to każdy wie ze nie byłby to biwak.

Gość gość
Jak Wy możecie być takie nieludzkie??? I Wy jesteście matkami? Jak możecie tak pisać, że on sam jest sobie winien itd. To jest człowiek, który walczy o życie i normalnym, ludzkim odruchem jest trzymanie pragnienie, żeby przeżył.

Gość gość
Ubezpieczenie i tak by nie pokrylo ratowania go z 7200. Żaden ubezpieczyciel nie ubezpieczona w strefie śmierci.

Gość gość
Mam nadzieję że wasze dzieci kiedyś pójdą w góry...

Gość gość
Wy wszystkie tutaj guzik wiecie, więc zamknijcie się !!!! Człowiek walczy o życie i nie jesteście od oceniania ani jego osoby, ani wyborów. Francuzki też nie oceniajcie, to są trudne wybory, zostać z kimś i razem umrzeć, czy ratować siebie. To są góry.

Gość gość
gość dziś Jak Wy możecie być takie nieludzkie??? I Wy jesteście matkami? Jak możecie tak pisać, że on sam jest sobie winien itd. To jest człowiek, który walczy o życie i normalnym, ludzkim odruchem jest trzymanie pragnienie, żeby przeżył. vvvvvv Oj naiwna, on już dawno nie walczy. Nie żyje przynajmniej od doby. Jego już nie ma wśród żywych, obudź się.

Gość gość
11;35 szczekasz to ty albo twój stary na ciebie :)

Gość gość
11.10 a gdyby twojemu mężowi nie daj boże cos się stało na motorze, to takie jak ty by powiedziały, że dobrze mu tak bo mógł calkiem zrezygnować z motoru, a tobie też by nikt ni żałował, bo sobie wzięłaś takiego męża to powinnaś wiedzieć z czym się to wiąże. Człowiek musial by nic nie robić i nie mieć żadnych pasji... To dlaczego twój mąż całkowicie nie zrezygnuje z motoru a ty z gór tylko jesteście egoistami i narazacie siebie na utratę życia lub zdrowia a dzieci na wychowywanie się bez rodziców...

Gość gość
Dz.U.2018.0.173 t.j. - Ustawa z dnia 11 września 2003 r. o służbie wojskowej żołnierzy zawodowych 1. W okresie przebywania na zwolnieniu lekarskim żołnierz zawodowy otrzymuje 80% uposażenia. 2. Zwolnienie lekarskie obejmuje okres, o którym mowa w art. 60b zwolnienie lekarskie ust. 1. 3. Jeżeli zwolnienie lekarskie obejmuje okres, w którym żołnierz zawodowy jest zwolniony od zajęć służbowych z powodu: 1) wypadku pozostającego w związku z pełnieniem służby, 2) choroby powstałej w związku ze szczególnymi właściwościami lub warunkami służby wojskowej, 3) wypadku w drodze do miejsca pełnienia służby lub w drodze powrotnej ze służby, 4) choroby przypadającej w czasie ciąży, 5) poddania się niezbędnym badaniom lekarskim przewidzianym dla kandydatów na dawców komórek, tkanek i narządów oraz poddania się zabiegowi pobrania komórek, tkanek i narządów, 6) oddania krwi lub jej składników w jednostkach organizacyjnych publicznej służby krwi lub z powodu badania lekarskiego dawców krwi, 7) przebywania na obserwacji w podmiocie leczniczym w wyniku skierowania przez wojskową komisję lekarską – zachowuje on prawo do 100% uposażenia.

Gość gość
czyli jak wynika z tej ustawy mundurówka ma i tak lepiej od reszty społeczeństwa, choroba powstała podczas czy na skutek służby jest 100% płatna, a zwykły katarek złapany poza pracą 80%. A u pozostałych ryzykownych zawodów jak ta farmaceutka pisze jest niezależnie od sytuacji 80%.

Gość gość
policja ma 100% dzieki płaszczakowi, tylko rok nie mieli bo im zabrali ale płaszczak przywrócił, wiem, bo mam znajome małżeństwo policjantów i oni non stop siedzą w domu na chorobowym, on w tym czasie robi remonty a ona jeździ w dziećmi na wczasy, a kto ich skontroluje? chyba nie zus-przecież nie wpłacili ani grosza, haha.

Gość gość
"...nie każdy zrozumie Twoja podroż. Nic nie szkodzi. Jesteś tu, by żyć swoim życiem, a nie sprawić, by wszyscy zrozumieli..." Powodzenia Tomku na nowej grani..Teraz już jesteś bezpieczny...

Gość gość
12:29 Dlatego, że mierzymy siły na zamiary i wiemy gdzie jest granica bezpieczeństwa. Ja w góry nie pójdę przy złej pogodzie, bo mam świadomość czym to grozi. Mąż na motorze teraz jeździ bez szaleństw, raczej rekreacyjnie, zamienił ścigacza na inny, bezpieczniejszy. Tak, to jest pasja ale ona nie może przysłaniać wszystkiego, nie może być priorytetem mając rodzinę. I tak, bylibyśmy w stanie zrezygnować jeśli wiązałoby się to z narażeniem własnego życia.

Gość gość
dodam, że jak nie mieli 100% to nagle cały rok byli oboje zdrowi :)

Gość gość
Do 1237 To ciekawe czyli l4 mają w związku ze służba-ciekawe jak by to dokumentowali :O Gowno widziałaś i w dopie byłaś. Każdy pracownik oddając krew czy będąc w ciąży ma świadczenie płatne 100% nie tylko funkcjonariusz. A jak tak nam zazdrościcie to zapraszam do służby, skoro to taka cud malina praca to czemu tyle wakatow cały czas? Xxxxx Czapkins spoczywaj w spokoju :(

Gość gość
Nie wiem ja teraz ale kiedyś strażacy mieli 100% i o ile rozumiem tych którzy wyjeżdżają do akcji to wiem ze ci za biurkiem tez mieli.Mam znajomego który tak pracował oprócz tego miał gospodarstwo to kątem zawsze miał 3-4 tyg.chorobiwego w czasie zniw

Gość gość
12:32 to trzeba było służyć państwu skoro tak zazdrościsz. Bronił ci ktoś? Tylko, błagam, nie pisz o znajomościach, bo śmiechem cię zabiję.

Gość gość
Nie wiem ja teraz ale kiedyś strażacy mieli 100% i o ile rozumiem tych którzy wyjeżdżają do akcji to wiem ze ci za biurkiem tez mieli.Mam znajomego który tak pracował oprócz tego miał gospodarstwo to kątem zawsze miał 3-4 tyg.chorobiwego w czasie zniw

Gość gość
Każdy pracownik oddając krew czy będąc w ciąży ma świadczenie płatne 100% nie tylko funkcjonariusz. xx no i co z tego, ale pozostałych przywilejów nie mają

Gość gość
To ciekawe czyli l4 mają w związku ze służba-ciekawe jak by to dokumentowali xx nie wiem jak to dokumentują, może ten zapis to fikcja i takowe są te "udowadniające dokumenty" :)