Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bolesne miesiączki

Polecane posty

Gość gość

Kobiety pomocy! Co przeciwbólowe bierzecie? Ja dzisiaj już z 3 nospy i nurofen, nadal zwijam się z bólu..

Gość gość
W przypadkach kryzysowych mam tramadol (ale to biorę na noc, bo otumania). A tak to paracetemol, nospa+buscopan (po tabletce jednego i drugiego - u mnie się to dobrze sprawdza, oba działają rozkurczowo ale jakby inaczej) plus w miarę możliwości ciepło na brzuch - w pracy plaster rozgrzewający, w domu termofor albo... kot ;) Ibuprofen słabo działa u mnie na to.

Gość gość
Mnie pomaga ciepła kąpiel i delikatna masturbacja, nie żartuję i polecam.

Gość gość
Kąpiel owszem pomaga, jednak ta druga metoda wydaje mi się dość wątpliwa i mało standardowa, masaż brzucha owszem tak,ale massturbacja,przecieź w ten sposób następują skurcze ,wydaje mi się że to może zwielokrotnić dolegliwości.

Gość gość
Autorka Na mnie zazwyczaj działa nospa i nurofen Ale tym razem nie działa nic...:(

jeżeli boli cię brzuch zastanów się co jadłaś wieczorem dziś? co piłaś? bo są produkty które powodują ból brzucha.. i czasem tabletka nie pomoże... co ja ci mogę poradzić ja stosuję metodę drastyczną ale coś tam pomaga spróbuj wywołać wymioty... czyli włożyć palce.. stosowałam tak dwa razy i pomogło... raz wymiotowałam a raz już nie trzeba było bo ból przeszedł.... Ale mówię jest to drastyczne, szokujące dla ludzi.... Raz to mnie bolał brzuch nic nie jadłam i wzięłam tabletkę i nic... wymiotowałam ją i ból przeszedł....

Gość gość
A jakiego koloru masz śluz? Krwawienia masz obfite czy może skąpe? Bo być może bez wizyty u lekarza się nie obejdzie.

Gość gość
Gość 11.03 Autorka Wymiotow to akurat wywoływać sama nie musiałam...

Gość gość
Dziś 11.49 Autorka Od dziś rana krawienie bardzo obwite. W sumie nigdy wcześniej aż tak źle ze mną nie było podczas miesiączki.

Gość gość
Drugi dzien, ból nie ustępuje nawet na chwilę, bo wszelkich przeciwbólowych. Chyba będę musiała iść do lekarza...

Gość gość
ja też ostatnio miałam straszny ból przy okresie i jak zwykle szła nospa.. w ogóle na stronie nospy przeczytałam, że oprócz chorob jajnikow czy macicy to moga byc różne przyczyny chociaż jak masz tylko przy okresie ten ból to może być np. coś z jajnikami zobacz http://no-spa.pl/bole-brzucha/podbrzusze lepiej isc do lekarza na wszelki wypadek

Gość malgoska78
Zawsze warto skonsultować z lekarzem. Ja biorę tabletki Spasmolina, działają szybciej niż no-spa. Niestety bez nich ani rusz w te dni.

Gość gość Gosia1
O nie. Tylko nie miesiączki. Tragedia. Jak ktoś słabo to znosi to naprawdę ciężko. Moja znajoma brała Ketonal i to w czasach kiedy był on jeszcze tylko na receptę. Dla mnie to jednak przesada. Ja testowałam kiedyś zwykłe tabletki przeciwbólowe i w sumie jakoś żyję. https://tomipomaga.pl/choroby/bolesne-miesiaczkowanie/2 Może tutaj coś ktoś znajdzie. pozdrawiam