Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie mam prawa ???? co zrobic ???

Polecane posty

Gość gość

Mam umowe na caly etat na czas nie okreslony. Ptacodawca chce dac mnie na pol etatu tlumaczac sie kryzysem. Czy moze tak zrobic ? ja sie na to nie zgadzam . co w tej sytuacji ? czy moze mnie zwolnic ? czy nalezy mi sie odprawa ?

Gość gość
Czy ktos wie ?

Gość gość
kto podpowie ?

Gość gość
jeśli nie zgadzasz się na nowe warunki zatrudnienia , pracodawca może cię zwolnić . Jeśli zatrudnia więcej niż 20 pracowników bedzie ci się prawdopodobnie należeć odprawa , jeśli jest mniej niż 20 pracowników odprawa Ci się niestety nie należy.

Gość gość
fajny pracownik z ciebie.... jesli pogorszyła się sytuacja finansowa w firmie to co ma zrobić prcodawca? doceń to, że nie zwalnia cie, ale proponuje jakieś wyjście z sytuacji. zawsze możesz się sama zwolnić. nic ci sie nie należy.

Gość gość
mylisz sie pracodawca chce na moje zabrane pol etatu zatrudnic kogos swojego z rodziny ... !

Gość gość
pisałaś że tłumaczył się kryzysem? P.s. a może nie jesteś tak dobrym pracownikiem jak sobie wyobrażasz? Poza tym, to pracodawca stworzył miejsca pracy i może je sobie dowolnie obsadzać. tobie nic do tego. Otwórz firmę, to sobie będziesz nią zarządzać.Jak na razie pracujesz u kogoś i nikt cie o zdanie pytał nie będzie!

Gość gość
no teraz swoja inteligentna wypowiedzia uderzyłeś o bruk .... masakra co za zgorzknialy GOŚĆ

Gość gość
ale czego oczekujesz? że ktoś cie po główce pogłaszcze? weź się do roboty, a nie szukasz co zrobić żeby mieć i się nie narobić.;)

Gość gość
JEstem pracowita i nie tylko pracodawca ale ja tez mam swoje prawa . wiesz moj pracodawca byl szczepiony tam gdzie ty :)

Gość gość
hm, ty raczej szczepiona nie byłaś, a szkoda, czy to już pierwsze objawy?

Gość gość
baaaardzo zgorzknialy czlowiek ,ale zal mi ciebie pomimo tego jadu braku kultury i braku szacunku dla drugiego

Gość gość
kurka, a od ciebie szacunek bije na kilometr :) :) :) i kto tu jest zgorzkniały? ty, co szukasz haka na pracodawcę, czy ja chcąc cię uświadomić o realiach pracy U KOGOŚ ?

Gość gość
nie szukam haka . pytalam tylko o swoje prawa. i ktos kto jest kulturalny i zyciowy odpisal mi . dziekuje :)

Gość gość
nie , nie pytałaś tylko o swoje prawa. cofnij się i jeszcze raz przeczytaj swoje posty. może jakieś wnioski wyciągniesz.

Gość gość
jednak jestes beret :)

Gość gość
czyżby antenka ci się urwała? ;) ;) ;)

Gość gość
Pracodawca wcale nie musi ci się tłumaczyć ze swoich decyzji. To jego firma, on decyduje kogo zatrudnia i w jakim zakresie. Twoim prawem jest odmowa, a jego prawem zwolnienie cię z przysługującym ci okresem wypowiedzenia i koniec bajki W ogóle dziwne jest to pytanie, jakaś odrealniona jestes? Nie wiesz, ze pracodawca może zwolnić pracownika ze SWOJEJ firmy?:D