Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Waldik88

Co warto zobaczyć w Gdańsku Gdyni Sopocie zimą i latem

Polecane posty

Gość Waldik88

Niedługo wybieram się do Trójmiasta pozwiedzać trochę Sopot Gdańsk i Gdynię. Jakieś szczególne miejsca polecacie do zwiedzania?

Gość axiss
jeśli chodzi o Sopot to polecam obejrzeć filmik Styczniowy Sopot na filmiku zobaczysz najbardziej znane i ciekawe miejsca w Sopocie i nie tylko

Gość Waldik88
Dzięki chętnie obejrzę żebym wiedział co warto zwiedzić. Przynajmniej te najbardziej znane miejsca w Sopocie Gdyni i Gdańsku. W lutym jeszcze nie byłem nad morzem Bałtycki a nawet w ogóle zimą. Nad Bałtykiem to byłem jedynie Dąbki i Mielno a to małe miejscowości tam nie trudno się nawet zgubić.

Gość axiss
a co do Gdyni i Gdańska to na tym filmiku są miejsca które pokrywają się także z Sopotem tylko że wyglądają inaczej

Gość Dorris
Jak jesteś nad morzem to koniecznie zobacz latarnię morską za dnia i w nocy,wrażenia bardzo pozytywne,:)

Gość gość
Latarnia morska, plaża i molo to podstawa i na tym filmie co jest podany wyżej widać. Zimową porą też pięknie Sopot wygląda.

Gość gość
Super film! Czy można karmić chlebem te mewy?

Gość Yemi
Polecam najpierw przeczytać poradnik jak dokarmiać ptaki ( mewy ) aby im nie zaszkodzić :)

Gość Mój Sopot
Skoro Sopot to koniecznie też trzeba zobaczyć Krzywy Domek ul Bohaterów Monte Cassino 53 i cały Monciak no a plaża i molo to wiadomo.

Gość gość
ten krzywy domek to jest to chyba największa atrakcja sopotu oprócz mola i bałtyku :P jak tam byłam we wakacje to praktycznie całe miasto zwiedziliśmy a pod koniec pobytu też gdańsk ale to już trochę mniej bo po drodze :P gdynia niestety nas ominęła ale mam nadzieję że jeszcze odwiedzimy kiedy trójmiasto jak będziemy mieli zamiar się wybrać gdzieś na wakacje ...albo też w góry ..zobaczymy

Starowke w Gdansku molo w Sopocie i Gdyni w sumie to moglabys isc tez do Z00 w 3 city jest spoko zoo :classic_cool:

Gość gość
Starówka, molo, plaza,Statki - muzea na nabrzezu w Gdyni Muzeum Solidarnosci i II Wojny, poki go nie zamkną, katedre i park oliwski. Wejsc w neta o imprezach.

Gość gość
akimke dziś Miszkasz w Gdańsku czy w Gdyni ?

Gość Matts
O tak Starówka w Gdańsku koniecznie! W Gdyni Molo Orłowo i Okret Muzeum ORP Blyskawica. W Sopocie Kościół św. Jerzego i Opera Leśna. To co warto zobaczyć w Sopocie Gdańsku i Gdyni to można by wymieniać bez końca. Atrakcji jest co nie miara!

Gość gość
Jak szukałam co warto zobaczyć nad morzem Bałtyckim to szukałam pod hasłem lista ciekawe miejsca w trójmieście dla dzieci i znalazłam sporo ciekawych informacji i o miastu Gdańsk Gdynia Sopot Hell

Gość Darek38
Jak nie wiecie co warto zobaczyć w Trójmieście zimą czy to latem z dziećmi czy bez dzieci itp. to warto sprawdzić na przewodnik.trojmiasto.pl

Gość abik
co warto zobaczyć w gdańsku gdyni sopocie ... fszysko co sie da

Gość gość
Sporo już wymieniliście obiektów ja dodam że w Gdańsku warto też zobaczyć stocznię gdańską i zobaczyć jak mafiozi z unii wolności ją zrujnowali... Nie tylko tą stocznię ale i ze Szczecina też

Gość gość
gość dziś Dzięki Bogu PiS ma je odnowić i dać pracę tysiącom ludzi :)

Gość gość
Marzy mi się wyjazd do Trójmiasta ale w chwili obecnej to niemożliwe :( Nigdy nie byłam w tych miastach...

Gość gość
a to do wózka inwalidzkiego jesteś przyspawana czy nie masz kilkaset złotych na to aby pojechać na północ Polski i zwiedzić sobie ? wbrew pozorom to nie są duże koszta pod warunkiem że nocleg znajdziesz tanio

Gość Denis3
Są też organizowane tanie wycieczki do Sopotu czy tak samo do Gdańska Gdyni i całego Trójmiasta ale musisz poszukać czy w Twojej miejscowości ktoś takie wycieczki organizuje :)

Gość gość
jak szukacie co warto zobaczyć w Sopocie to warto odwiedzić naszą sopocką stronę www :))

Gość gość
Najlepiej czerpać informację z oficjalnych stron a każde miasto ma swoją stronę.

Gość gość
Gdańsk nie ma starówki tylko stare Miasto

Gość gość
Ale jednak mówi się Starówka

Gość gość
Najlepiej jak chcesz zwiedzić dokładnie Gdańsk Sopot i Gdynię to lepiej wynająć przewodnika. To koszt może jakieś 100 zł na każdą miejscowość ale kilka znanym miejsc pokaże i co nie co opowie o tych miejscach :))

Gość gość
z przewodnikiem to tylko wycieczki szkolne a tak to szkoda pieniędzy na branie przewodnika, samemu najlepiej zwiedzać a przy każdym zabytku i obiekcie dla turystów są tabliczki informacyjne !

Gość gość
Zgadzam się, przewodnik po Sopocie czy innych turystycznych miejscowościach to najlepiej dla wycieczek szkolnych i inny grup ludzi którzy nie znają Sopotu a chcą poznać wszystkie najbardziej znane miejsca w Sopocie. W innym wypadku zwiedzamy na spontanie bez przewodników.