Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lepsza praca jako pokojowa czy na kasie?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny a co lepsze praca w sklepie na kasie czy w hotelu 4* jako pokojowa? Mam 40 lat doświadczenie w handlu. Teraz chce wrócic do pracy po wychowawczym i tylko takie oferty.Do odzieżowego juz jestem za" stara" wysyłam cv i zero odzewu . Zostaje sklep praca zmianowa w godz.7 do 21 i hotel godz 8-16 . Ale jako pokojowa nigdy nie pracowałam boje sie ze sobie nie poradzę.

Gość gość
Lepiej idź do sklepu pracować na kasę.O wiele łatwiej dostać jest prace w sklepie bo non stop tam potrzebuja pracowników.Tym bardziej że masz doświadczenie w handlu.Pokojówka musi robić dużo rzeczy niemalże idealnie. Musi perfekcyjnie wysprzatać pokoj po gosciach gdzie może spotkać całkiem fajne rzeczy np.brudna łazienka czy pościel.

Gość gość
Ja bym wolala pokojowka byc ;-)

Gość gość
Oj tam ...jestem za pokojówką , jako kobieta nie ma opcji że sobie w tym zawodzie nie poradzisz bo przecież to Ty dbasz o porządek w domu . Tutaj są identyczne obowiązki , z tą różnicą że trzeba je robić codziennie na okrągło . No i jak to brzmi :).... gdzie pracujesz ? ...w 4-gwiazdkowym hotelu X W sklepie , no cóż , zarobki słabe , cały dzień plackiem musisz siedzieć na kasie i wciąż użeranie się z niezadowolonymi klientami.

Gość gość
Dokładnie z/w na klientów wolała bym prace pokojówki. Moze i cięzko ale szybciej czas mija i nie trzeba się urzerać.

Gość gość
Jak masz ładną figure to pokojowka, dostaniesz seksowny strój i nachylasz sie nad scieleniem łóżka, przychodzi majetny panicz wciaga ci majteczki i voila! A na kasie to jak jestes gruba albo brzydka albo wolisz siedzacy tryb pracy

Gość gość
Temat dotyczy pracy a nie fantazji erotycznych. Kogoś tu poniosło. Praca pokojówki to ciężka harówka ale na kasie chyba gorzej. Cały dzień siedzieć w jednej pozycji.

Gość gość
Na kasie to.caly czas nie siedzisz i ty masz w handlu doświadczenie hahaha. W sklepie dokladasz to dokladasz towar itp itd. Wiec co ty pierdzieliss. Pokojowka bahhahahahha od kiedy seksowany stroj ...tam trzeba kible szorowac tepaku

Gość gość
A w domu kibli nie szorujesz??? Ja bym wolała hotel niz biedre,tesco itp

Gość gość
Pokojowa

Gość gość
Byłam pokojową w hotelu 4 gwiazdkowym, dużym, miejscowośc typowo turystyczna, jest sezon zapie... aż Cię nogi bolą, czyli święta, ferie, weekendy, wakacje. Jedynie luźniej jest jak masz grupy konferencyjne, choć nie koniecznie, ponieważ może być grupa za grupą. Ale trafisz na fajna ekipę to się robi, byle kierownictwo za Tobą nie łaziło i Ci na ręce nie patrzyło (bo sprawdzać i tak sprawdzają). Ogólnie wolałabym to jak kasjerkę w sklepie, gdzie ze stresu możesz pomylić coś. Choć jak jest sklep mały to może jeszcze.

Gość gość
I trzeba mieć dużo dystansu i wcale nie dostaje się seksownego stroju - jak sobie przypominam mój, był aseksualny kompletnie, lecz zaproszenia z numerami na karteczkach się dostawało (i od razu wyrzucało) lub teksty w stylu "mieszkam w tym i tym pokoju będę o tej i o tej", ale to starsze stażem koleżanki powiedzą Ci jak unikać zboczeńców w pracy i jak się z nimi rozprawiać.

Gość gość
Pokojowa- zawsze mozna awansować na kierownika służby piętra.

Gość gość
Upup

Gość gość
A moze są tu jakieś pokojowe. I coś więcej napiszą.

Gość gość
ja mam koleżankę w pracy która 11 lat pracowała jako pokojowa i powiedziała że to najgorsza praca jaka może być, najniższy szczebel. Jak umiesz obsługiwać kasę to idź na kasę , przecież kasjerzy mają 3 tys brutto albo więcej lepsze to niż ze szmatą zapierniczać, ci co nie wiedzą to nie mają pojęcia

Gość gość
Ale to kasjerka musi sie użerać z klientem a pokojowa robi swoje i ma spokój jak ją jakis gosc wkurzy to najwyżej wytrze szklankę i kibel tą samą szmatą nie koniecznie w tej kolejnosci :-)

Gość gość
Z/w na godziny pracy wolę prace pokojowej.