Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy podajcie 6 latkom tran gal? Ja tak 2 kapsulki nie wiem czy ok

Polecane posty

Gość gość

Wcześniej kupowałam tran dla dziecka mollers forte z tranem w kapsulkach i tam pisze ze od 6 lat. Jakoś miesiąc temu nie było go w aptece i pani poleciła gal bo był na promocji. I nic nie pisze ze mogą go przyjmować dzieci. Ale daje jej 2 kapsulki dziennie nie wiem czy prawidłowo. Pani w aptece tak poradziła

Gość gość
Najnowsze odkrycia pokazują ze żadne tłuszcze z ryb nie są dobre, bo to tłuszcze pochodne, które organizm sam sobie wytwarza z nienasyconych tłuszczów pierwotnych którymi są M.in oleje z wiesiolka, czarnuszki itd. generalnie z roślin. Odkryto takze ze mezczyzni nie moga przyjmowac syntetycznego omega 3 bo to podobno podonosi kilkukrotnie mozliwosc wystapienia raka jelita. Poszukaj info navten temat w necie.

Gość gość
Ja podaje właśnie Tran gal w kapsułkach synom. Jest go dużo w opakowaniu i w miarę dobra cena. Synowie lat 6 i 9 Podaje również po 2kapsułki ZAWSZE od października do marca. Chłopcy prawie w ogóle nie chorują :) dlatego kupuje go go rok od 3lat.

Gość gość
nie podaje tranu bo jest obrzydliwy a córka w ogóle nie choruje

Gość gość
Też podaje Tran córce. W tym roku właśnie gal. 2 kapsułki, a młoda ma 7lat

Gość gość
Dzięki dziewczyny. A powiedzcie czy podjęcie 2 kapsulki na raz czy jedna wieczorem a druga rano? Czy to nie ma znaczenia?

Gość gość
Ja moim synom podaje dwie odrazu, bo inaczej o drugiej zapominam i do tego czaassseeem im daje rutinoscorbin 1szt tak profilaktycznie :)

Gość gość
rutinoscorbin hehe a jeszcze nie dawno była afera ze to jeden wielki syf a mamuski pakuja w to dzieci

Gość gość
ja nie dawałam nigdy tranu, podaję codziennie za to witaminę D. Dzieci prawie w ogóle nie chorują, jak już to katar. ale dbam o dietę, codziennie jabłko musi być, plus do tego wymiennie kiwi, pomarańcze, winogrona, kaki. I co drugi dzień robię koktajl z mrożonych truskawek, jagód, bananów. Nie kupuje żadnych serków, deserków itp

Gość gość
No właśnie mi często się zapomina podać jej rano. Wiec od jutra 2 na raz :) daje jeszcze 1 kapsulke czosnku. 1 tabletkę rutinacea do ssania ale rutiniscorbin tez dawałam. Witam d jest w trasie wiec juz nie podaje. Dla mojej córki owoców może nie być :( dla niej to jest kara zjeść jabłko wchodzi tylko banan i mandarynki. Zresztą ja mam to samo :/ jak nie byłam w ciąży to nie jadłam wcale. Robie na czasami koktajle to mi 2x zwyniotowala. Ale nie dodaje do nich mleka czy jogurtu po prostu miksujemy owoce i dodaje sok z pomarańczy świeżo wciśnięty

Gość gość
Daje 6 latce i 4 latkowi

Gość gość
Z tranu zrezygnowalam calkowiecie, witamina D3 i C i mam dziecko zdrowe, tran jest nafaszerowany hormonami i to juz nie to, co 20 lat temu.

Gość leokidinka
zależy który, sama też nasłuchałam się historii róznych ale zaczęlam szukać i okazało się ze wiele z nich to jakis mit, daję dzieciom tran mollers, ten w formie rybek, bo niestety tego w plynie nie chcą pić, a rybki jedzą be problemu, chodza do przedszkolla i jakoś specjalnie nie chorują, widzę ze tran działa i też ortopeda zalecał brać by kości dobrze się rozwijały

Gość gość
Tran wcale nie jest taki super. Lepiej zjeść tłustą rybę jeśli już. Poza tym już koniec koniec kwietnia więc lepiej zainwestować w dietę i oleje roślinne.

Gość babbinka
Sprawdź po prostu dawkę. Ja mam akurat rybki z mollersa, podaję zgodnie z ulotką, 2 rybki dziennie.

Gość mirka32
Moje dziecko jest niejadkiem. poza tym strasznie nie lubi ryb. Pediatra zalecił aby podawac dziecku tran w kapsułkach. Ja podaje tran mollersa w kapsułkach poniewaz mozna go podawac od 6 roku zycia. Poza tym jest bez zapachowy i smakowy.