Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćbubu

problemy z rodziną

Polecane posty

Gość gośćbubu

jak to jest, że z jednej strony tyle się mówi o samodzielności, by żyć tak jak się chce, rozwijać się, realizować cele, a z drugiej strony jest rodzina, z którą się mieszka i która każe robić rzeczy których się nie chce robić ale dopóki mieszka się razem to trzeba bo żyjemy razem we wspólnocie i powinniśmy sobie pomagać. a jak ja nie mam ochoty i czasu na to, to jestem od razu czarną niewdzięczną owcą w rodzinie..

Gość gość
tak to jest jak sie jest skazanym na wspólne mieszkanie ze sobą,ja też żałuje że parę lat temu kupiłam z mężem mieszkanie,bo teraz jesteśmy po rozwodzie i mąż mieszka w mieszkaniu z konkubiną a ja nie moge prawnie pozbyć sie ich z domu,bo mieszkanie jest moje i jego,nie mamy jak sie spłacić i jesteśmy skazani na siebie,konkubina lubi sie kąpać godzine leżąc w wannie i ja syn chce sie załatwić to musi czekać lub lecieć do galerii,no istny cyrk,tak to jest jak sie mieszka z ludźmi z którymi nie chce sie mieszkać ale z przyczyn finansowych lub mieszkaniowych trzeba na siłe z nimi mieszkać,takie życie to koszmar,ale cóż zrobić,ja nie moge zostawić eksmężowi całego mieszkania dla niego i konkubiny,bo ja ciężko pracowałam na kupno mieszkania i nie pójde mieszkać do matki zostawiając mu pół dorobku mojego życia aby on przebimbał to z tą konkubiną,mamy jeszcze syna więc jemu sie należy to mieszkanie a nie tej kochance

Gość gość
ojej współczuję

Gość gość
wierzę,że w porównaniu do mojej sytuacji dasz rade jakoś ,,dogadać'' sie z domownikami i życzę Ci jak najmniej spięć :-D

Gość gość
do ziś to zalezy czy jestes pelnoletni i czy mieszkasz oddzielnie oraz czy jestes samodzielny finansowo. Jezeli te 3 warunki sa spelnione, to mozesz robic to co chcesz. Najwyzej bedziesz widzial wykrzywione ryje. Trudno.

Gość gość
Też mam problem z rodziną. Nie głupi powiedział że z Rodziną na zdjęciu dobrze się wychodzi i to nie zawsze. Pracuje u Szwagra za 10zł na godzinę dodam że nie jestem zarejestrowany do tego nie zawsze pracuje się po 8 godzin czasem 8 a czasem 4 w zależności ile jest pracy. 10zł to zdecydowanie za mało za godzinę pracy. Chociażby nawet pracował po 8 godzin 20 czy 21 dni to zaledwie 1680zł Samych opłat łącznie z opałem na zimę to 1000 do 1100zł zostaje 500zł na życie!! Czy to dużo??!! Te 500zł to teoretycznie zostaje na życie bo jak pisałem nie zawsze pracuje się po 8 godzin. Np za ubiegły miesiąc dostałem `1320zł opłaty niestety nie zmieniają się w stosunku do wypłaty trzeba je opłacać Tak więc jak przeżyć 230zł ?? I szwagra to nie obchodzi bo niby takie są stawki.