Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przemoc ekonomiczna ustawa

Polecane posty

Gość gość
Gdyby mi mąż powiedział, że sobie nie życzy żebym pracowała to bym go zapytała czy to koncert życzeń. Co to znaczy nie pozwala? xx zarobiłabyś za to taki wpyerdol, ze już byś sie nigdy nie odezwała. Zapewniam cię, nie znasz życia.

Gość gość
10:58 Ale prawdziwe. Niestety mam przykład mojej siostry, która związała się z facetem, który tak ją traktuje. A ona tylko się żali jak jej jest źle i nic z tym nie robi. Rodzina chciała jej pomóc wyjść z tego bagna, w którym siedzi. A ona woli tak żyć, bo "przecież dziecko musi mieć ojca". Nieważne, że dziecko patrzy jak ojciec traktuje matkę jak ścierę. Nieważne, że matka jest cieniem samej siebie. Najważniejsze, że chłop jest. Wiec rodzina już przestała cokolwiek mówić i ręki już do niej nikt nie wyciąga, bo ile można.

Gość gość
gość dziś No dokładnie. Bo się to robi po cichu. Nic się nie mówi, tylko się wychodzi i sayonara. Trzeba być zaradnym, a jeśli się nie jest... takie życie.

Gość gość
czemu nikt nie skomentował mojego postu z 10.30??? dodam, ze mieszkanie było mojej matki panieńskie, ale nawet po rozwodzie nie mogła sie pozbyć byłego męża, bo nie ma eksmisji na bruk. DLATEGO KOBIETY SIĘ NIE ROZWODZA, BO I TAK BEDA MIESZKAĆ Z BYŁYM NIE MAJĄC ALBO GDZIE PÓJŚC, ALBO JAK GO WYWALIC Z WŁASNEGO DOMU

Gość gość
11:01 Nie zarobiłabym, bo mam męża, który mnie szanuje

Gość gość
11;05 to jakim prawem pouczasz kobiety, które trafiły na złego meza, a przed ślubem świetnie sie maskował/??

Gość gość
nic się nie mówi, tylko się wychodzi i sayonara. xx a dlaczego to ja mam uciekać z własnego domu??? nie byłoby lepiej, aby państwo usunęło z domu sprawce przemocy jak jest np w stanach???

Gość gość
Tak jest bo po wojnie rozpoczął się niekończący napływ wieśniaków do miast.

Gość gość
wiec rodzina już przestała cokolwiek mówić i ręki już do niej nikt nie wyciąga, xx a co jej proponowałaś? jaką formę pomocy?może mieszkanie u ciebie i wieczne wypominanie i pranie mózgu?

Gość gość
jeszcze nam tu napisz, że facet twojej siostry był przemocowcem juz p[rzed ślubem, a ona mimo to za niego wyszła bo widziały gały co brały.... jestem pewna na 100% że koleś świetnie się maskował

Gość gość
11:17 Co jej proponowaliśmy? Mama jest na wcześniejszej emeryturze więc zaproponowała, że zajmie się dzieckiem aby mogła pójść do pracy. Mogła się wprowadzić do domu rodzinnego z dzieckiem, miałaby do dyspozycji 2 pokoje, osobna kuchnie, łazienkę ponieważ wydzielone jest mieszkanie, które stoi puste. Ja chciałam jej umówić wizytę u dobrego psychologa i proponowałam pomoc w znalezieniu pracy. I absolutnie nikt by jej tej pomocy nie wypomniał ani nie prał mózgu, bo jest dorosła. Ale ona woli być z facetem, który nie ma do niej za grosz szacunku. 11:18 Tak, już w okresie kiedy byli narzeczenstwem widać było, że ma zapędy dyktatorskie. Ale nikt się nie wtrącał, bo to ona wybrała. A później już było tylko gorzej.

Gość gość
jak fajny temat to zaraz upada, zabrakło argumentów tym które uważają, ze jak kobieta nie pracuje to napewno jej wina bo nie chce i jest leniwa

Gość gość
dziś Większość nie może się pogodzić z faktem, że sytuacje są różne, i wszystko zależy. Tak działa mózg, lubi subiektywnie porządkować, zatem 'albo - albo', niestety.

Gość gość
Mam propozycje dla was kobietki utrzymujcie nas mężczyzn i dawajcie nam "na waciki". Niech kobiety zarabiają nawet 10krotnie więcej niż mężczyźni ok?! My za to będziemy siedzieli w domu.

Gość gość
Ja wam powiem tak:tylko 3 na 10 kobiet zdecyduje sie odejsc od takiego faceta. Zalezy tez od tego z jakiego domu sie pochodzi,czy ma sie oparcie w rodziniem,bo np ja bylam ofiara przemocy. Mąż mnie bil,moj tata tez taki byl. 11 lat tkwilam w tym malzenstwie. Wezwalam policje w koncu. I wiecie co? Myslalam tylko o tym,ze wstyd mi przed sasiadami.Nie o sobie,nie o dzieciach. Chodze na terapie,bo inaczej wrocilabym do niego.

Gość gość
11:59 najpierw przeczytaj ze zrozumieniem o czym jest temat tego wątku

Gość gość
11:59 Męskie ego by tego nie zniosło. Już macie problem, że kobiety potrafią sobie radzić bez Was, a co dopiero gdybyście aż do tego stopnia się zeszmacili i dawali się utrzymywać.

Gość gość
My za to będziemy siedzieli w domu. xx no właśnie, wy byście siedzieli, znamy to, ale my nie siedzimy, tylko gotujemy, sprzątamy, pierzemy, prasujemy etc. Was zostawić w domu z dzieckiem to po przyjściu, sajgon, obiadu brak, bo przecież: dzieckiem sie zajmowałem. Facet ma klapki na oczach, siedzi w pudełku nicości i nie potrafi działać wielozadaniowo, zostało to już udowodnione naukowo, że połączenia w mózgu faceta są gorsze niż u kobiety.

Gość gość
A czemu kobieta nie może rozstać się z takim facetem?

Gość gość
Męskie ego by tego nie zniosło. xx no właśnie, facet mają ból doopy i zazdrość nie do opisania, kiedy ich żona zaczyna zarabiać więcej :) jak zarabialiśmy po równo, to wszystkim dawał do zrozumienia, jak to on niby mnie utrzymuje, ale jak awansowałam i miałam 7 koła a on dalej niecałe 4, to teściowej ani słowa o tym nie pisnął, żeby nie wyjść na pipe :)

Gość gość
Kobiety mało zarabiają zazwyczaj i tu jest podstawa problemu, plany nowoczesnej popieram, wreszcie jakiś krok do przodu w naszym katolandzie

Gość gość
A czemu kobieta nie może rozstać się z takim facetem? x czytaj o 11;05

Gość gość
"czemu nikt nie skomentował mojego postu z 10.30??? dodam, ze mieszkanie było mojej matki panieńskie, ale nawet po rozwodzie nie mogła sie pozbyć byłego męża, bo nie ma eksmisji na bruk. DLATEGO KOBIETY SIĘ NIE ROZWODZA, BO I TAK BEDA MIESZKAĆ Z BYŁYM NIE MAJĄC ALBO GDZIE PÓJŚC, ALBO JAK GO WYWALIC Z WŁASNEGO DOMU" - co to za bzdury są do kwadratu? Nie kłam!!!!! Nie będzie mieszkała z byłym i wprowadzasz dziesiątki kobiet w błąd! Dziewczyny, jeżeli facet was bije i stosuje przemoc to odchodzcie od niego a nie schylajcie głowę "bo i tak będziecie razem mieszkać"!

Gość gość
12:23 ty kłamiesz do cholerry, moi teściowie się rozwiedli i mieszkają razem bo mieszkanie jest wspólne a teśc nie chce się wyprowadzić i nikt go do tego nie zmusi bo jest współwłascicielem mieszkania, a teściowa nie może go eksmitować bo prawo zabrania eksmisji na bruk! Moja mama miała podobnie, mieszkanie było jej własnością, ojciec wprowadził sie do niej po ślubie, a po rozwodzie ona nie mogła go wywalić z własnego mieszkania, aby to zrobić musiałaby mu zapewnić inny lokal!!! Niektórzy faceci nie mają honoru i twierdzą, ze nie mają gdzie pójść i siedzą kobietom na głowie jak wrzody na doopie, zapoznaj sie z przepisami prawa a nie obrażaj!!!!!!!!

Gość gość
Dziewczyny, jeżeli facet was bije i stosuje przemoc to odchodzcie od niego xx a dlaczego to kobieta ma odchodzić, skoro jest właścicielką mieszkania to facet jako sprawca przemocy powinien być z niego usunięty!!!

Gość gość
znam mnóstwo przypadków gdzie pomimo rozwodu facet nadal mieszka u żony!!! i zatruwa jej życie!!!

Gość gość
gosc 9:06. Sa od tego nianie. Niestety,trzeba wiedziec z kim sie robi dzieci. Moja siostra zrozumiala to za pozno. Przychodzila niania,siostrze zostawalo po paliwie i niani 500zl. Szwagier nie chcial dokladac sie do oplat to podala go o alimenty.

Gość gość
Taka prawda...rozkłada nogi przed byle kim a teraz się dziwią....

Gość gość
jakim byle kim, myślicie, ze kobieta chce być poniewierana??? to faceci maskują sie wzorowo przed ślubem, poczytajcie o socjopatach i jak się maskują przed ofiarami