Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przemoc ekonomiczna ustawa

Polecane posty

Gość gość
To wszystko wynika z tego że baba leci na portfel i chce mieć szybko dziecko, nie pozna faceta a potem jaka to ona niewinna, "maskował się", "oszukiwał" - dlaczego głupia - boś biedna; dlaczego biedna - boś głupia!

Gość gość
Facet ma klapki na oczach, siedzi w pudełku nicości i nie potrafi działać wielozadaniowo, zostało to już udowodnione naukowo, że połączenia w mózgu faceta są gorsze niż u kobiety. xxx Chyba "naukowcy" z ramienia Krytyki Politycznej :D

Gość gość
jakie koorfa leci na portfel??? właśnie znam taką co sie związała z gołodoopcem synem samotnej matki, co nic nie miał j twierdził, ze jak będzie miał własna rodzinę to ją doceni etc bo nie zaznał ciepła rodzinnego etc, a po 2-3 latach od ślubu wyszło szydło z wora, bo okazało się że to przemocowiec i socjopata, i jakie poleciała na portfel? jak on nic nie miał nawet przyszedł mieszkać do niej. Nie znasz ludzi skoro nie wiesz, ze niektórzy potrafią mieć 2 twarze.

Gość gość
14:21 obejrzyj wykład na yt profesora ze stanów, który świetnie traktuje o różnicy w budowie mózgu, to zostało udowodnione wiele lat temu, ze kobiety potrafią wykonywać wiele czynności na raz a facet tylko jedną, nawet był przypadek facet upiekł córkę w samochodzie bo o niej zapomniał i zostawił pod pracą

Gość gość
14:15 Tak na logikę, jakbyś chciał mieć władzę nad drugą osobą, to już przedstawiając się dajesz jej w ryj i izolujesz od innych, czy jednak lepiej jak podpisze stosowny papier, który trochę komplikuje wyplątanie się z tego? Zresztą, psychika człowieka działa tak, że prędzej "wychowa się" ofiarę małymi kroczkami, żeby się nie połapała od początku, niż od razu się wyżywać. Tu pewnie działa też najprostsze warunkowanie i procesy uczenia się.

Gość gość
Mój mąż bardzo się cieszy na tę propozycję, od kilku lat jest ofiarą przemocy ekonomicznej, ciągle tylko słyszy : daj, daj, daj.......

Gość gość
Może czas przestać rozkładać nogi przed kim popadnie, a zacząć mysleć głową a nie MACICĄ!!!!

Gość gość
14:32 czyli jesteś zwykłą k... za pieniadze

Gość gość
14:33 lecz się skoro nie potrafisz czytać ze zrozumnieniem

Gość gość
Taki facet juz wybierając partnerkę wybuera taka która nie ma oparcia w rodzinie ma słabe wykształcenie jest uległa i ugodowa.To nie jest tak ze facet jest spoko i nagle mu odwala. I to nie tak ze wiedziały galy co brały takie osoby mają dwie twarze jedna dla otoczenia a druga dla rodziny.

Gość gość
Drugi wpis na stronie 1 jest o kmiotach. Mój mąż jest tsakim kmiotem. Ślepo zakochana zgodziłam się na intercyzę. Dziś widzę że byłam idiotką zaślepioną, częściowo popychał mnie też strach że mam juz swoje lata i zostanę sama wiec trzeba brać tego faceta skoro go kocham. Dziś mam wydzielane 1600 zl co miesiac ale to on robi oplaty wszystkie za dom i auto. Czesto on robi zakupoy. ale nie zmienia to faktu ze czuje sie jak krolik ktoremu sie wydziela salate a tyt mozesz przeżreć tyle a tyle - powie c***an i władca/ Aktualnie jestem na wychowawczym. jeszcze rok i nara kaso od idioty

Gość gość
Facet ma klapki na oczach, siedzi w pudełku nicości i nie potrafi działać wielozadaniowo, zostało to już udowodnione naukowo, że połączenia w mózgu faceta są gorsze niż u kobiety. xxx aha, to dlatego kobiety mają tyle nobli...a nie czekaj...ale to wina patriarchatu, mimo że od dawna możecie się kształcić jak chcecie i równy dostęp do edukacji jest od circa 100 lat?No bo to pewnie wina zaszłości i lat ucisku...który dziewczyna urodzona w 1980 ma w genach i to ją hamuje, mimo że wychowana jest w zupełnie sprzyjającym środowisku. Jeszcze jakie "ale'?

Gość gość
14:39 Wypisz wymaluj ja, żona kmiota z intercyzą. Uległa byłam, ugodowa, zakompleksiona, bez oparcia finansowego w rodzinie, rodzina niewyksztalcona i ze wsi, ja po średniooplacalnych studiach

Gość gość
I choć uważam że 1600 na moje tylko potrzeby typu gastronomia, ciuchy i kosmetyki co miesiac to nawet duza kwota, to nie zmienia faktu że czuję się jak zwierzątko któremu sie wydziela sałatę/ mąż nie rozumie żalu bo uważa że dużo dostaję i jestem widocznie pazerna skoro "jeszcze mi malo" a nie jest mi malo kasy. mnie jest malo ZAUFANIA

Nie mam wiedzy w tym obszarze tematycznym. W związku z tym niezbyt będę w stanie pomóc...

Gość gość
Kobiety zawsze beda glupsze dlatego ustawami trzeba im pomagqc w zyciu...

Gość gość
14:40 Bez urazy, ale zapominasz dodać, że dawcy spermy mogą myśleć o pierdołach, bo są tylko dawcami.

Gość gość
14:40 Bez urazy, ale zapominasz dodać, że dawcy spermy mogą myśleć o pierdołach, bo są tylko dawcami. x Nie rozumiem o czym do mnie piszesz. Pisz jaśniej. Uważasz, że postęp ludzkości to pierdoły? Liczy się tylko wypluwanie bachorów? Gdy nie ci dawcy spermy, rodziłabyś co rok, a przeżywałoby 1/3, a do 18 roku życia może jedno.

Gość gość
14:40 o co ci chodzi, zobacz, ile jest % kobiet wśród absolwentów studiów (więcej kobiet), ile robi doktorat - też wiecej kobiet, ale po tym doktoracie dalsza kariera jest dla kobiet utrudniona, bo właśnie jest patriarchat na uczelniach a do tego kobiety na kilka lat wstrzymują karierę ze wzgl. na dzieci. Ja jestem na doktoracie, bo byłam lepsza od konkurentów - facetów, choć prof. i tak pytał mnie o plany prokreacji i mówił, że wolałby przyjąć faceta, bo nie będzie miał przerwy na dzieci. teraz jestem na wychowawczym i przegonili mnie faceci przyjęci rok później. Biologii nie oszukasz, kobieta jest słabszą płcia-ale nie intelektualnie.

Gość gość
14:40 większość facetów to dostałaby nobla z obsługi pilota tv. Intelektualnie średnia kobiet w testach IQ w PL jest wyższa niż facetów :)

Gość gość
Kobietom trzeba ponqgac bo inaczej do niczego by nie doszly same. Dlatego ustawom trzeba im ulatwiac funkcjonowanie w spoleczenstwie

Gość gość
gość dziś Słonko, pewnie chodziło o podejście do rodzicielstwa. W naszym społeczeństwie mężczyzna to rzeczywiście to tylko dawca, nawet imienia dziecka znać nie musi, bo to rola matki. Więc tym samym ten "dawca" ma więcej czasu. Co do reszty, to zeszmaciliśmy równo naturę i gdyby ojcowie mieli więcej zajęć w domu, to natura robiłaby wszystko za nas. Myślisz, że choroby są dla jaj? Nie, jak masz umrzeć, to serio masz to zrobić, a nie się leczyć, tak było, jest i będzie. To nie człowiek ma decydować o swoim życiu, bo jest tylko robakiem.

Gość gość
Zgadza się, jest trochę więcej kobiet po studiach. Zadam tylko pytanie, po jakich studiach? Większość jest po psychologii, socjologii i innych -logiach na uniwerkach. Jaka jest wartość kolejnego socjologa na wymęczonej średniej 3,0? Mądre chłopaki idą do technikum, zawodówki i są fachowcami. Idiotka po socjologii tylko zadziera nosa, ale nic sensownego nie potrafi. Ile ja się spotkałem w życiu z takimi, schemat typowy: socjo i koślawy angielski + ego. Co druga w mieście chyba. Wielka myślicielka i przykład do statystyki, która właśnie się powiela w takich komentarzach jak twój. dziś x Poproszę o jakiegoś linka do opracowania.

Gość gość
Co do reszty, to zeszmaciliśmy równo naturę i gdyby ojcowie mieli więcej zajęć w domu, to natura robiłaby wszystko za nas. x Nawet nie wiem jak to skomentować. Jaka natura? Od początku istnienia człowiek z naturą WALCZY i wydziera tyle ile może. Tylko ekozjeby mają utopijny pogląd, że można żyć w mitycznej zgodzie na naturą. Oczywiście nie należy niszczyć natury celowo, ale ją sobie podporządkowywać, żeby żyć coraz lepiej. "Myślisz, że choroby są dla jaj? Nie, jak masz umrzeć, to serio masz to zrobić, a nie się leczyć, tak było, jest i będzie. " x Twoim rozumowaniem, mój brat, który miał nowotwór w wieku 24 lat powinien zgnić w dole, a nie się wyleczyć i teraz od kilku lat cieszyć się życiem? Weź się lecz na nogi bo na głowę za późno.

Gość gość
Do tego knura, co pisał o braku Nobli wśród kobiet. Przeczyta j o tzw. ZJAWISKU MATYLDY i pomijaniu osiągnięc kobiet przez Komisje Noblowskie.

Gość gość
15:02 nie chce mi sie szukać linków, ale pamiętam, ze w narodowym teście inteligencji na losowej próbie społecznej wygrała kobieta 145 pkt, a za nią faceci mieli dopiero koło 130 pkt.

Gość gość
jakie socjologie i angielski??? ja jestem na 3 roku dr z medycyny i i u nas jest wiecej dziewczyn na roku, weź sobie jakąkolwiek konferencję naukową i zobacz, czy większość naukowców nie stanowią kobiety

Gość gość
Do feminazistki: Zjawisko matyldy, pomijając wieki, gdzie rzeczywiście był problem, opiera się na kilku anegdotycznych opowiastkach. Z tym cytowaniem, więcej jest mężczyzn naukowców, więc nic dziwnego, że są wspominani częściej. Jak tak czytam o tym, to widzę, że to kolejny element ofensywy feministycznej i dorabianie teorii. Nie bierze pod uwagę potencjalnej przyczyny, a tylko skutek. Taką przyczyną może być: pracę napisane przez kobiety, konkretne pracę nie były tak dobre lub rewolucyjne, żeby je cytować. Nie mnie to oceniać, ani tobie, ani całej grupie brzydkich frustratek, bo się na tym nie znamy.

Gość gość
jakie socjologie i angielski??? ja jestem na 3 roku dr z medycyny i i u nas jest wiecej dziewczyn na roku, weź sobie jakąkolwiek konferencję naukową i zobacz, czy większość naukowców nie stanowią kobiety x Nie stanowią, nie wiem skąd bierzesz dane. Chyba, że to konferencja pielęgniarek i opiekunek. Napisałaś jakąkolwiek, czy to dotyczy też konferencji z branży IT, budownictwa, mechatroniki, automatyki, mechaniki, elektroniki ,transportu i logistyki itd?

Gość gość
feminazistka do szowinisty (chociaż wątpię że jesteś facetem, raczej mamusią cudownego synusia): wiele prac kobiet zostało ukradzionych przez facetów i opublikowanych pod ich nazwiskiem. A z cytowaniem chodziło o to, ze majac do wyboru pracę kobiety a meżczyzny, chora solidarność fjoota spowoduje, ze wybierze prace białego faceta, choćby była gorsza, to sugeruje sie nazwiskiem. Nawet były badania, ze profesorowie 25% częściej odp. na maile wysłane przez białych facetów.