Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Irena_Lewandowska_1999

Klinika pomocy ciążowej Banska Bystrzyca opinie

Polecane posty

Gość Irena_Lewandowska_1999

Klinika jak i przewóz godni polecenia. Takich ludzi rzadko się spotyka. Jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co? zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?zabijanie was podnieca , co?

Gość gość
O potężna i sławna Święta Rito, oto u twoich stóp nędzna dusza potrzebująca pomocy, zwraca się do ciebie z nadzieją, że zostanie wysłuchana. Ponieważ jestem niegodny z tytułu niewierności mojej, nie śmiem spodziewać się, że moje prośby będą zdolne ubłagać Boga. Dlatego wyczuwam potrzebę, aby mieć za sobą potężną orędowniczkę, więc ciebie wybieram sobie, Święta Rito, ponieważ ty właśnie jesteś niezrównaną Świętą od spraw trudnych i beznadziejnych. O droga Święta, weź do serca moją sprawę, wstaw się do Boga, aby uprosić mi łaskę, której tak bardzo potrzebuję i o którą tak gorącą proszę (tutaj wyrazić łaskę, o którą się prosi) Nie pozwól mi odejść od ciebie nie będąc wysłuchanym. Jeżeli jest we mnie coś, co byłoby przeszkodą w otrzymaniu łaski, o którą proszę, pomóż mi usunąć tę przeszkodę: poprzyj moją prośbę swymi cennymi zasługami i przedstaw ją swemu niebieskiemu Oblubieńcowi, łącząc ją z twoją prośbą. W ten sposób moja prośba zostanie przedstawiona przez ciebie, wierną oblubienicę spośród najwierniejszych. Ty odczuwałaś boleść Jego męki, jak mógłby on odrzucić twą prośbę i nie wysłuchać jej? Cała moja nadzieja jest więc w tobie i za twoim pośrednictwem czekam ze spokojnym sercem na spełnienie moich życzeń. O droga Święta Rito, spraw, aby moja ufność i moja nadzieja nie zostały zawiedzione, aby moja prośba nie była odrzuconą. Uproś mi u Boga to, o co proszę, a postaram się, aby wszyscy poznali dobroć twego serca i wielką potęgę twego wstawiennictwa. O Najsłodsze Serce Jezusa, które zawsze okazywało się tak bardzo czułe na najmniejszą nędzę ludzkości, daj się wzruszyć moimi potrzebami i nie bacząc na moją słabość i niegodność, zechciej wyświadczyć mi łaskę, która tak leży mi na sercu i o którą prosi Cię dla mnie i ze mną Twoja wieczna oblubienica, Święta Rita. O tak, za wierność, jaką Święta Rita zawsze okazywała łasce Bożej, za wszystkie zalety, którymi uhonorowałeś jej duszę, za wszystko co wycierpiała w swym życiu jako żona, matka i w ten sposób uczestniczyła w Twej bolesnej męce i wreszcie z tytułu nieograniczonej możliwości wstawiania się, przez co chciałeś wynagrodzić jej wierność, udziel mi Twej łaski, która jest mi tak bardzo potrzebna. A Ty, Maryjo Dziewico, nasza najlepsza Matko Niebieska, która przechowujesz skarby Boże i rozdzielasz wszelkie łaski, poprzyj Twoim potężnym wstawiennictwem modły Twej wielkiej czcicielki Świętej Rity, aby łaska o którą proszę Boga, została mi udzielona.

Gość gość
Aborcja chirurgiczna w 1 trymestrze ciąży - rozszerzenie i wyłyżeczkowanie. Stosuje się ją między 5 a 13 tygodniem ciąży . Po podaniu znieczulenia aborter używa wziernika jest on umieszczany w pochwie i otwierany za pomocą bocznej śruby co pozwala aborterowi zobaczyć szyjkę macicy wejście do macicy. Szyjka macicy działa jak brama pozostając zamknięta przez okres ciąży chroniąc dziecko do momentu kiedy będzie gotowe do narodzin. Aborter używa kilku metalowych prętów o różnej grubości zwanych rozszerzaczami i wprowadza je do szyjki macicy w celu jej rozszerzenia zyskując dostęp do wnętrza macicy gdzie znajduje się dziecko. Dziecko ma już palce u rąk i nóg i jego serce bije ale kości są bardzo slabe i kruche . Aborter bierze cewnik ssący to czysty plastik o długości 23 cm jest on pusty w środku i wsuwany przez szyjkę do macicy . Następnie maszyna ssąca jest wlączona z mocą do 20 razy większą jak domowy odkurzacz i dziecko jest gwałtownie rozrywane przez sile ssania i wciskane poprzez rurki razem z lożyskiem do maszyny ssącej . Może dojść do nie oczyszczenia macicy całkowicie. Doprowadza to do infekcji i krwawień. Aby temu zapobiec aborter używa lyżki ginekologicznej w celu oskrobania blony śluzowej macicy lyżka ginekologiczna to długie zakrzywione otrze kiedy macica jest pusta wziernik jest wyciągany i aborcja jest zakończona. Zagrożenia - przebicie lub uszkodzenie szyjki macicy i macicy - możliwe uszkodzenia jelit i pęcherza moczowego oraz okolicznych naczyń krwionośnych - krwotok - infekcje - zgon - przyszle ciąże są zagrożone ryzykiem poronienia oraz przed wczesnego porodu związanego z uszkodzeniami szyjki macicy. Aborcja w 2 trymestrze ciąży. Po znacznym rozszerzeniu ścian szyjki macicy i ściągnięciu płynu owodniowego, w którym pływa płód, bierzesz do rąk stalowe kleszcze. Mają ok. 30 cm długości, a kończą je 5-centymetrowe szczęki wykończone rzędami ostrych zębów. Służą do chwytania i miażdżenia tkanek. Aborcję w drugim trymestrze robi się na ślepo. Dziecko może być w każdym położeniu w każdym miejscu macicy. Sięgasz więc w głąb i łapiesz wszystko, co się da. (...) Gdy coś złapiesz, zgniatasz to szczypcami i z całej siły ciągniesz. Naprawdę mocno. Czujesz, że coś w środku puszcza – a na zewnątrz pojawia się całkowicie już ukształtowana nóżka o długości ok. 15 cm. Wtedy znów sięgasz kleszczami do środka. Znów ciągniesz ze wszystkich sił. Wyciągasz podobnej długości rączkę. Sięgasz kolejny raz i kolejny... Wyciągasz kręgosłup, jelita, serce i płuca. Ale najtrudniejszą częścią aborcji w drugim trymestrze jest wydobycie główki dziecka, która w tym wieku jest wielkości dużej śliwki i na tym etapie pływa już swobodnie po macicy. Sięgniesz jej, gdy włożysz do środka całe kleszcze. A pewność, że złapałeś już główkę masz, gdy kleszcze coś skruszą, a na zewnątrz wypłynie biaława galaretka. To mózg dziecka. Teraz możesz już sięgać po resztki czaszki. Często wychodzi malutka twarzyczka, która patrzy na ciebie szklanymi oczkami. Gratulacje! Właśnie dokonałeś aborcji w drugim trymestrze. Potwierdziłeś prawo kobiety do dokonania wyboru. A jeśli wierzysz, że ta procedura nie powoduje u dziecka bólu – przemyśl to jeszcze raz. (...) Lekarz w ten wstrząsający sposób namawiał amerykański kongres do zakazu aborcji w USA. I nic dziwnego, że mając takie doświadczenia, stał się zaciekłym przeciwnikiem tej procedury. A wy oceńcie sami. Zachęcam do obejrzenia filmów z udzialem tego lekarza dr Anthony Levatino, który w latach 1981-85 dokonał 1200 aborcji, w tym ponad 100 w drugim trymestrze ciąży, nawet gdy płody miały już pół roczku. który krok po kroku opisuje jak przebiega aborcja w 1 i 2 trymestrze ciaży oraz aborcja farmakologiczna . Opis jest przedstawiony przez grafiki.

Gość gość
Niby po co oglądać filmy z aborcji, i po co te opisy,ja zachęcam cie żebyś zajela się swoim życiem a nie wp*****lala się w czyjeś