Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Straciłam przyjaciół przez dziecko.. !

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam 23 lata i prawie roczne dziecko. Zawsze chciałam mieć wcześnie rodzinę, a że miałam do tego warunki założyłam ją. Zawsze miałam dużą grupkę znajomych wokół siebie, chodziliśmy na imprezy, ale potrafiliśmy też świetnie się bawić bez alkoholu - to nie tak, że te imprezy nas ze sobą trzymały.. Były wspólne wypady do kina, na zakupy, do restauracji... I nagle to wszystko się skonczyło w momencie gdy zaszłam w ciąże.. Ja rozumiem, jestem bardzo młoda, moi rówieśnicy raczej nie myślą o rodzinie, mają inne priorytety.. Ja rozumiem, ze młoda matka może nie mieć czasu na wyjścia, wieczorami jest zmęczona itd. Rozumiem, że może być nudna gadać tylko o kupkach i zupkach.. ALE NIE JA ! Ja oprócz tego, że jestem matką chce byc normalnym człowiekiem, nic się nie zmieniło.Jednak dla moich znajomych w momencie urodzenia dziecka stałam się kimś kogo w ogole nie ma sensu zapraszać do wspólnego spędzania czasu, mało tego.. kiedy już się spotykamy to moi znajomi pytają mnie tylko o dziecko, tak jakbym poza nim nie miała życia. Znajomi ze studiów często organizują jakieś wypady a mi o nich słowem nie wspomną ... "No bo ty przecież i tak nie będziesz mogła " ... Szkoda tylko, ze ani razu nikt mi tego nie zaproponował, stać mnie na nianie, poza tym mam męża mogę wychodzić kiedy tylko chce ale co z tego jezeli zostalam wykluczona z towarzystwa.. Czasem myślę, że dopóki moje koleżanki nie będą miały dzieci to nie mam co liczyć na przyjaźń :( jestem załamana.

Gość gość
słabe provo idz sie lecz

Gość gość
Racja Idz sie lecz

Gość gość
a,ze to prowo stwierdziliscie po... ?

Gość gość
Idz sie lecz

Gość gość
Tuba kółko tylko piszą "prowo" Autorko a czy powiedziałaś im, że możesz z nimi spędzać normalnie czas? Niestety ale faktycznie takich ludzi co żyją inaczej się wyklucza. Tak samo jakbyście wszystkie miały dzieci to wykluczyłybyście osobę bez "bo ona ma inne priorytety i nie rozumie". Ja rozumiem, że nie jesteś jedną z tych osób co dostaje po urodzeniu pieluszkowego zapalenia mózgu, ale nie wierzę w to, że jest tak jak przed urodzeniem. Możliwe też, że od razu zakładają z góry, że "nie ma sensu cię o to pytać bo i tak pewnie odmówisz". Jest na to rada. Poszukaj może sobie innych mam do towarzystwa.

Gość gość
Oddaj dziecko do domu dziecka i odzyskasz przyjaciół!

Gość gość
przyjaciele ważniejsi od dziecka, gratuluje inteligencji! order za taką inteligencje się autorce należy....

Gość gość
22.06 a gdzie ja napisałam, że są ważniejsi od dziecka ? Ogarnij się kobieto ! Oczywiście,ze dizecko jest dla mnie najwazniejsze ale to nie oznacza, ze nie liczy sie dla mnie nic poza nim.. Dlatego brakuje mi moich przyjaciol